آزمایش های پزشکی, چکاپ, سلامت جسم

آزمایش سیفلیس VDRL چیست؟

تست (VDRL) Venereal disease research laboratory یک تست غربالگری برای سیفلیس است. سیفلیس یک بیماری مقاربتی است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. از آنجایی که این باکتری را نمی توان در محیط های مصنوعی کشت داد، از طریق آنتی بادی های تولید شده در بدن فرد الوده با روش های سرولوژی و یا با نشان دادن میکروارگانیسم در ضایعه، این بیماری قابل تشخیص است.  با لیما طب همراه باشید.

نحوه انجام آزمایش VDRL

برای این ازمایش سرم (پلاسما قابل استفاده نیست) یا مایع مغزی نخاعی (CSF) مورد نیاز است. سرم باید به مدت ۳۰ دقیقه تا دمای ۵۶ درجه سانتیگراد حرارت داده شود تا مهارکننده های غیر اختصاصی از بین بروند یا حذف شوند، در حالی که برای CSF نیازی به عملیات حرارتی نیست. این ازمایش را می توان به دو صورت کیفی و کمی انجام داد. آن دسته از آزمایشاتی که با آزمایش کیفی واکنش نشان می دهند، برای تعیین تیتر آنتی بادی تحت آزمایش کمی قرار می گیرند.

نحوه انجام آزمایش VDRL

مطالب مرتبط:

تست پاپ اسمیر چگونه است؟

تست تری گلیسیرید چیست؟

تست های ترپونما: آنتی بادی های ترپونما پالیدوم را شناسایی می کند. به عنوان مثال جذب آنتی بادی فلورسنت ترپونما پالیدوم (FTA-ABS) و میکروهماگلوتیناسیون ترپونما پالیدوم (MHA-TP).

تست های غیر ترپونمال: آنتی بادی های تولید شده در پاسخ به مواد لیپوئیدی آزاد شده از سلول میزبان آسیب دیده را شناسایی می کند. این آنتی بادی ها به طور سنتی به عنوان “REAGINS” نامیده می شوند.

آزمایش (VDRL)

تست آزمایشگاهی تحقیقاتی بیماری های مقاربتی (VDRL) یک تست میکروفلوکولاسیون غیر ترپونمی است که برای غربالگری سیفلیس استفاده می شود. آنتی‌بادی‌های IgM و IgG را نسبت به مواد لیپوییدی آزاد شده از سلول‌های میزبان آسیب‌دیده و همچنین به مواد لیپوپروتئین مانند و احتمالاً کاردیولیپین آزاد شده از ترپونم‌ها شناسایی می‌کند. وجود آنتی بادی های لیپوئیدی در سرم یا مایع مغزی نخاعی (CSF) بیمار با استفاده از آنتی ژن غیر اختصاصی تشخیص داده می شود.

اهمیت انجام ازمایش VDRL

  1. غربالگری سیفلیس
  2. غربالگری سیفلیس در دوران بارداری
  3. در صورت داشتن علائم و نشانه‌های یک بیماری مقاربتی (STI)

آزمایش (VDRL)

تفسیر نتایج VDRL

نتایج منفی بدان معناست که هیچ آنتی بادی علیه سیفلیس در نمونه خون شما دیده نشده است. نتیجه آزمایش مثبت به این معنی است که شما ممکن است سیفلیس داشته باشید. در صورت مثبت بودن آزمایش، مرحله بعدی تأیید نتایج با آزمایش FTA-ABS است که یک آزمایش اختصاصی برای سفلیس است. بطور کلی، نتایج ازمایش سیفلیس در مراحل ثانویه و نهفته، مثبت شوند. از طرفی دیگر گاهی اوقات نیز ممکن است در اوایل و اواخر سیفلیس نتیجه منفی کاذب شوند.

توانایی تست VDRL برای تشخیص سیفلیس به مرحله بیماری بستگی دارد. حساسیت تست برای تشخیص سیفلیس در مراحل میانی به ۱۰۰% نزدیک می شود. در مراحل اولیه و بعدی حساسیت کمتری دارد. بایستی توجه داشت مقادیر متوسط ​​بین آزمایشگاه های مختلف ممکن است به طور نامحسوس متفاوت باشد.

مطلب مرتبط: تفسیر نتایج ازمایش خون

عوامل موثر بر ایجاد نتایج کاذب

تست VDRL همیشه دقیق نیست. به عنوان مثال، اگر کمتر از سه ماه به سیفلیس مبتلا شده باشید، ممکن است نتایج منفی کاذب داشته باشید، زیرا ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آنتی بادی بسازد. این آزمایش در مرحله آخر سیفلیس نیز قابل اعتماد نیست. از سوی دیگر، موارد زیر می توانند نتایج مثبت کاذب ایجاد کنند:

  1. اچ‌آی‌وی
  2. بیماری لایم
  3. مالاریا
  4. پنومونی (فقط انواع خاصی)
  5. لوپوس اریتماتوی سیستمیک
  6. مصرف IV دارو
  7. بیماری سل

در برخی موارد، بدن شما ممکن است آنتی بادی تولید نکند حتی اگر به سیفلیس مبتلا شده باشید. این بدان معنی است که تست VDRL نادرست خواهد بود. آنتی بادی های تولید شده در نتیجه عفونت سیفلیس می توانند حتی پس از درمان سیفلیس در بدن شما باقی بمانند. این بدان معناست که ممکن است همیشه نتایج مثبتی در این آزمایش داشته باشید. بایستی توجه داشت بدن همیشه در پاسخ به باکتری سیفلیس آنتی بادی تولید نمی کند، بنابراین این آزمایش همیشه دقیق نیست.

عوامل موثر بر ایجاد نتایج کاذب

کلام اخر

سیفلیس قابل درمان است، اما مهم است که به محض اینکه شک کردید در معرض قرار گرفته اید، با پزشک خود مشورت کنید. سیفلیس اگر درمان نشود، می تواند در بدن شما پخش شود و باعث ایجاد عوارض در اندام های شما شود. تست VDRL کامل نیست، اما یک تست قابل اعتماد است که می تواند اولین قدم برای کمک به تشخیص اینکه آیا شما آلوده شده اید یا خیر. نکته اصلی که باید به خاطر بسپارید این است که رابطه جنسی ایمن داشته باشید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *