انجام آزمایش کلیه یکی از مهم ترین پارامتر ها در تشخیص بیماری کلیوی شما بوده و می تواند آن را تشخیص دهد. سونوگرافی، آزمایش خون و ادرار همگی مجموعه ای از آزمایشات کلیه بوده که با استفاده از آن ها می توان عملکرد کلیه ها را تشخیص داد. در این آزمایشات سطح کراتینین، مقدار پروتئین، عفونت ادراری و… از جمله مشخصه هایی هستند که مورد بررسی قرار می گیرند. اگر نگران عملکرد صحیح کلیه های خود هستید می توانید به پزشک مراجعه کرده و یا تست و چکاپ سلامت کلیه را در منزل انجام دهید. شما می توانید با کمک گرفتن از تیم حرفه ای لیما طب انواع آزمایش و چکاپ کامل در منزل و تزریقات در منزل را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تست سلامت کلیه با ما همراه باشید.
علائم بیماری کلیوی چیست؟
فهرست عناوین صفحه:
علائم بیماری کلیوی چیست؟ و چه موقع بایستی آزمایش و چکاپ کلیه انجام داد؟ بیماری کلیوی در ابتدا شاید هیچ نشانه و علائمی از خود بروز ندهد اما می توان سلامت آن را با استفاده از آزمایش ادرار یا خون مشخص کرد. اما برخی از افراد یک سری علائم در بدن خود دارند که می تواند نشان دهنده بیماری کلیوی و یا وجود مشکل در عملکرد کلیه باشد. به برخی از این علائم در زیر اشاره کرده ایم.
- پف یا تورم در صورت و به خصوص در اطراف چشم، معده، مچ پا یا ران ها
- کاهش میزان ادرار
- وجود کف و یا خون در ادرار(هماچوری)
- ترشحات غیرطبیعی هنگام ادرار، سوزش و تغییر در دفعات ادرار در شب
- احساس درد در زیر دنده ها و قسمت میانی پشت
آزمایش کلیه چیست؟
کلیه ها به تعداد دو عدد و هر کدام به اندازه یک مشت هستند که در دو طرف بدن و پشت شکم قرار دارند. کلیه ها نقش مهمی در سلامتی داشته و سبب فیلتر کردن مواد زائد خون و دفع آن ها توسط ادرار هستند. کلیه ها به تنظیم مواد معدنی و سطح آب بدن و همچنین به تولید گلبول های قرمز و ویتامین D کمک می کنند. تست های کلیه که از خون و یا ادرار جهت تشخیص مشکلات کلیوی گرفته می شوند بسیار ساده بوده و برای تشخیص سلامت کلیه تست های گوناگونی وجود دارند که از جنبه های مختلف عملکرد کلیه را بررسی می کنند. نوعی از این آزمایش ها برای تشخیص اینکه آیا کلیه ها مواد زائد را فیلتر می کنند یا نه و نوع دیگر برای بررسی نشت پروتئین ها به ادرار مورد استفاده قرار می گیرند. اگر بعد از انجام این تست ها و تشخیص دکتر متوجه شدید که کلیه های شما به خوبی کار نمی کند و یا دچار بیماری ها دیگری نظیر دیابت و یا فشار خون بالا هستید شاید نیاز باشد تست دیگری تحت عنوان آزمایش عملکرد کلیه داشته باشید.
انواع آزمایش های کلیه کدامند؟
پزشک شما لیستی از آزمایش ها را جهت ارزیابی سلامت کلیه و بررسی میزان سرعت فیلتر موارد زائد از خون و دفع آن تجویز کرده که این امر توسط آزمایش GFR یا همان فیلتراسیون گلومرولی انجام می شود. آزمایش خون و ادرار نشان می دهد که کلیه ها تا چه اندازه وظایف خود را به خوبی انجام داده و مواد زائد و اضافی با چه سرعتی از بدن خارج می شوند. آزمایش ادرار نیز می تواند تشخیص بالایی در میزان پروتئین از دست رفته داشته که دفع زیاد آن نشانه وجود مشکلی در کلیه است. برخی از آزمایشات که برای بررسی مشکل و نارسایی کلیه انجام می شوند عبارتند از آزمایش خون، آزمایش ادرار، بیوپسی کلیه و تست های تصویر برداری.
راه های پیشگیری از بیماری کلیوی و سلامت کلیه
برای بهبود سلامت کلیه های خود و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های کلیوی بهتر است موارد گفته شده در زیر را رعایت کنید.
- سعی کنید در طول روز مایعات زیادی بنوشید.
- وزن خود را کنترل کنید.
- از مواد غذایی غنی از فسفر استفاده کنید.
- فعالیت بدنی خود را بالا ببرید.
- فشار خون خود را مدیریت کنید.
- از استعمال دخانیات بپرهیزید.
- مصرف گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود حتما داشته باشید.
- از انواع میوه ها مانند گیلاس، هندوانه و انگور قرمز استفاده کنید.
- مصرف سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، سیر و فلفل دلمه ای قرمز را بالا ببرید.
علائم نارسایی کلیه کدامند؟
نارسایی کلیه یک بیماری کلیوی بوده که قطعا نشانه هایی به همراه دارد. این بیماری به دلیل عملکرد ضعیف همواره با مشکلات ادراری همراه است و همین سبب تجمع سموم در بدن شود. به علائم نارسایی کلیه در زیر پرداخته ایم.
- کاهش تعداد دفعات دفع ادرار
- حالت تهوع
- گجی
- تورم و پیف در زیر چشم ها
- کاهش هوش و تمرکز
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- ضربان قلب نامنظم یا آریتمی
- انقباض عضلات
- خارش مداوم
- تشنج
هزینه تست سلامت کلیه در خانه چقدر است؟
همانطور که گفته شد آزمایش های کلیه دارای انواع گوناگونی هستند که بسته به نیاز شما توسط پزشک تجویز می شوند. به طور دقیق نمی توان گفت که هزینه تست سلامت کلیه در خانه چقدر می شود اما بهتر است بدانید هزینه تست های اولیه مانند ادرار یا خون کم بوده ولی اگر پزشک شما برایتان آزمایش خاصی را تجویز کرده باشد ممکن است هزینه آن کمی بالاتر برود. در نهایت شما می توانید آزمایش و چکاپ کلیه در منزل را توسط مجموعه لیما طب به آسانی انجام دهید.
[gravityform id="7" title="true"]