آزمایش های پزشکی, تغذیه سالم, چکاپ, سبک زندگی, سلامت جسم

تست دیابت در خانه

تست دیابت در خانه

دیابت یا قند خون یک بیماری مزمن بوده که برخی از افراد به دلایل مختلف مانند داشتن سبک و رژیم غذایی نامناسب به آن مبتلا می شوند. برای آگاهی از اینکه دچار دیابت هستید یا نه می توانید انواع آزمایش را چه در آزمایشگاه و چه در منزل با استفاده از دستگاه مخصوص سنجش قند خون اندازه آن را بسنجید.

شما می توانید با کمک گرفتن از تیم حرفه ای لیما طب انواع آزمایش و چکاپ کامل در منزل و تست دیابت در خانه را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تست دیابت در خانه و تفسیر آزمایش آن با ما همراه باشید.

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟ دیابت یا مرض قند یک بیماری مزمن است که در آن بدن شما به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند یا نمی تواند از انسولین به درستی استفاده کند. انسولین هورمونی است که به بدن شما کمک می کند تا گلوکز (قند) را از خون به سلول هایتان منتقل کند. سلول های شما از گلوکز برای تولید انرژی استفاده می کنند.

میزان قند خون نرمال باید از ۱۲۰ کمتر باشد و برای افرادی که این عدد بالاتر است مبتلا به دیابت هستند. این بیماری سه نوع دیابت ۱ و ۲ و دیابت بارداری دارد. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، سلول های بتای پانکراس آن ها توانایی تولید هورمونی به نام انسولین را ندارند به همین دلیل این افراد مجبور به تزریق انسولین هستند. در دیابت نوع ۲ نیز انسولین تولید شده در بدن نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام داده که این امر سبب توقف کامل تولید انسولین می شود. در نوع دیگر دیابت که به آن دیابت بارداری و یا دیابت زنانه گفته می شود بانوان باردار که شاید سابقه بیماری قند خون را نداشتند مبتلا به دیابت شوند.

علائم دیابت چیست؟

موارد زیر علائم بیماری دیابت هستند که در صورت مشاهده هر یک از آن ها، باید آزمایش قند خون را انجام دهید:

  • پر ادراری
  • تشنگی زیاد
  • گرسنگی زیاد
  • خستگی
  • کاهش وزن
  • تاری دید
  • عفونت های مکرر

عوارض بیماری دیابت کدامند؟

عوارض بیماری دیابت کدامند؟

بیماری دیابت عوارض بسیاری دارد که به برخی از ان ها در زیر اشاره شده است.

بیماری های قلبی عروقی: دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.

سکته مغزی: دیابت خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.

بیماری کلیوی: دیابت می تواند منجر به بیماری کلیوی شود.

نوروپاتی: دیابت می تواند به اعصاب شما آسیب برساند.

رتینوپاتی: دیابت می تواند به رگ های خونی شبکیه چشم شما آسیب برساند.

زخم پای دیابتی: افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر ابتلا به زخم پای دیابتی هستند.

انواع تست های دیابت کدامند؟

تست دیابت در خانه روشی آسان و راحت برای بررسی سطح قند خون شما است. این تست می تواند به شما کمک کند تا دیابت خود را کنترل کرده و از عوارض آن جلوگیری کنید. این تست ها انواع مختلفی داشته که در زیر برخی از ان ها را نام برده ایم.

تست قند خون: این تست رایج ترین نوع تست دیابت در خانه است. برای انجام این تست، شما به یک دستگاه گلوکومتر و نوار تست نیاز دارید.

تست خون غیر ناشتا: تست خون غیر ناشتا یا A1c و دیابت یکی از اصلی ترین تست هایی است که برای سنجش و تشخیص دیابت استفاده می شود. این تست می تواند میانگین سطح قند خون شما را در طول ۳ ماه گذشته نشان دهد. برای انجام این تست، شما باید به یک آزمایشگاه مراجعه کنید.

تست تصادفی قند خون: کسانی که به دیابت شدید مبتلا هستند شاید مجبور باشند روزی ۱ بار آزمایش تصادفی قند خون بدهند. این آزمایش از رگ بازو و یا انگشت گرفته می شود.

تست تحمل گلوکز: این تست به منظور تشخیص مدیریت بدن شما در برابر قند های دریافتی صورت می گیرید. این تست که به آن OGTT نیز گفته می شود اکثرا برای دوران بارداری است.

تست دیابت نوع ۱ و نوع ۲: تست دیابت نوع ۱ و ۲ ممکن است به صورت ناشتا یا غیر ناشتا انجام شود. با خونگیری متخصص می تواند تشخیص دهد که آیا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید یا نه.

درمان دیابت به چه صورت است؟

درمان این بیماری به نوع دیابت شما بستگی دارد. ابتدا باید نوع آن را بدانید و سپس برای درمان دیابت نوع ۱ و ۲ می توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

دیابت نوع ۱: دیابت نوع ۱ با انسولین درمانی درمان می شود. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید روزانه انسولین تزریق کنند.

دیابت نوع ۲: دیابت نوع ۲ را می توان با رژیم غذایی، ورزش و داروهای خوراکی درمان کرد. در برخی موارد، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز ممکن است نیاز به تزریق انسولین داشته باشند.

برای پیشگیری از دیابت چه اقداماتی لازم است؟

برای پیشگیری از دیابت چه اقداماتی لازم است؟

اگر می خواهید از این بیماری مزمن دور بمانید بهتر است سبک زندگی خود را تغییر دهید. داشتن رژیم غذایی سالم می تواند در دور ماندن از این بیماری به شما کمک کند. داشتن ورزش منظم نیز از دیگر راهکار ها برای پیشگیری از مبتلا شدن به دیابت است. شما می توانید با ترک سیگار و حفظ وزن خود در یک مقدار نرمال از مبتلا شدن به دیابت در امان بمانید.

بهترین زمان تست قند خون ناشتا چه زمان است؟

بهترین زمان تست قند خون ناشتا اول صبح بعد از بیدار شدن و قبل از خوردن صبحانه است. در این حالت، بدن شما حداقل ۸ ساعت بدون غذا بوده و سطح قند خون شما در پایین ترین حد خود قرار دارد. این امر به شما کمک می کند تا دقیق ترین نتیجه را از آزمایش قند خون ناشتا خود بدست آورید. برای انجام این تست باید طبق گفته پزشک خود حداقل ۸ ساعت قبل از انجام آن ناشتا باشید. در برخی موارد مانند بارداری، تحت درمان بودن با انسولین و یا دارو های خوراکی و داشتن علائم دیابت ممکن است لازم باشد در زمان های دیگری نیز تست قند خون ناشتا را انجام دهید.

تست قند خون فوری چیست؟

تست قند خون فوری، آزمایشی است که برای سنجش سریع سطح قند خون در لحظه انجام می‌شود. این تست به شما کمک می‌کند تا از وضعیت فعلی قند خون خود آگاه شده و در صورت نیاز، اقدامات لازم را برای کنترل آن انجام دهید. روش‌های مختلفی برای انجام تست قند خون فوری وجود دارد که عبارتند از:

گلوکومتر: این دستگاه رایج‌ترین روش برای تست قند خون فوری است. برای انجام تست با گلوکومتر، به یک قطره خون از انگشت خود نیاز دارید. این قطره خون را باید روی نوار تست دستگاه قرار دهید و نتیجه در عرض چند ثانیه نمایش داده می‌شود.

برنامه ‌های تلفن همراه: برخی از برنامه‌های تلفن همراه وجود دارند که می‌توانند با استفاده از دوربین گوشی، سطح قند خون را از طریق بزاق یا اشک اندازه ‌گیری کنند. دقت این برنامه‌ ها هنوز به طور کامل تأیید نشده است، اما می‌ توانند به عنوان یک ابزار کمکی برای افراد مبتلا به دیابت مورد استفاده قرار گیرند.

دستگاه ‌های سنجش بدون سوزن: این دستگاه‌ها در حال حاضر در مراحل اولیه توسعه هستند و هنوز به طور گسترده در دسترس نیستند. این دستگاه‌ها می‌توانند سطح قند خون را از طریق پوست بدون نیاز به سوزن اندازه‌ گیری کنند.

تفسیر تست قند خون ناشتا به چه صورت است؟

تفسیر تست قند خون ناشتا به چه صورت است؟

تفسیر آزمایش قند خون به عوامل مختلفی مانند سن، جنس، وضعیت سلامتی و نوع آزمایش قند خون بستگی دارد. به طور کلی، مقادیر طبیعی قند خون به شرح زیر است:

قند خون ناشتا: کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL)

قند خون دو ساعت بعد از غذا: کمتر از ۱۴۰ mg/dL

HbA1c: کمتر از ۵.۷ %

پیش دیابت:

قند خون ناشتا: ۱۰۰ تا ۱۲۵ mg/dL

قند خون دو ساعت بعد از غذا: ۱۴۰ تا ۱۹۹ mg/dL

اچ بی ای وان سی: ۵.۷

دیابت:

قند خون ناشتا: ۱۲۶ mg/dL یا بیشتر

قند خون دو ساعت بعد از غذا: ۲۰۰ mg/dL یا بیشتر

اچ بی ای وان سی: ۵.۷ تا ۶.۴

نحوه انجام تست قند خون در خانه به چه صورت است؟

برای انجام تست قند خون در خانه می توانید به صورت زیر عمل کنید.

  • دست های خود را با آب و صابون بشویید.
  • نوک انگشت خود را با سوزن لانست سوراخ کنید.
  • از تجهیزات استفاده مجدد نکنید.
  • یک قطره خون را روی نوار تست قرار دهید.
  • نوار تست را در دستگاه گلوکومتر قرار دهید.
  • دستگاه گلوکومتر سطح قند خون شما را نشان می دهد.

نکاتی برای انجام تست قند خون در خانه

برای انجام تست قند خون در خانه بهتر است به موارد گفته شده در زیر دقت کنید.

  • تست قند خون خود را طبق دستور پزشک انجام دهید.
  • از نمایشگر گلوکز خون مناسب استفاده کنید.
  • از دستگاه گلوکومتر و نوار تست با تاریخ انقضای معتبر استفاده کنید.
  • نتایج تست قند خون خود را ثبت کنید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *