آزمایش های پزشکی

تست پاپ اسمیر چگونه است؟

تست پاپ اسمیر چگونه است؟

پاپ اسمیر چیست؟

پاپ اسمیر آزمایشی برای کمک به پیشگیری از سرطان دهانه رحم یا تشخیص زود هنگام آن است. دهانه رحم انتهای باریک و تحتانی رحم است که به داخل واژن باز می شود. در طی آزمایش پاپ اسمیر، یک پزشک سلول های دهانه رحم را جمع آوری کرده و به آزمایشگاه می فرستد.

در آزمایشگاه، سلول ها در زیر میکروسکوپ از نظر سرطان یا نشانه هایی که ممکن است سرطانی شوند، بررسی می شوند. سلول هایی که ممکن است به سرطان تبدیل شوند، پیش سرطان نامیده می شوند. تشخیص و درمان پیش سرطان ها می تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم کمک کند. تست پاپ اسمیر همچنین روشی قابل اعتماد برای تشخیص زودهنگام سرطان می باشد.

نام های دیگر پاپ اسمیر: پاپ اسمیر، سیتولوژی دهانه رحم، تست پاپانیکولائو، تست پاپ اسمیر، روش واژینال اسمیر

مطالب مرتبط:آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

پاپ اسمیر چه کاربردی دارد؟

آزمایش پاپ اسمیر به بررسی تغییرات غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم قبل از تبدیل شدن به سرطان می پردازد. گاهی اوقات سلول های جمع آوری شده در طی آزمایش پاپ اسمیر از نظر HPV نیز بررسی می شوند، ویروسی که می تواند باعث تغییرات سلولی شود که ممکن است منجر به سرطان شود.

تست پاپ اسمیر و HPV تست های غربالگری سرطان دهانه رحم هستند که قبل از بروز هر گونه علائمی، سرطان را بررسی می کنند. تحقیقات نشان می دهد که غربالگری سرطان دهانه رحم می تواند تعداد  موارد جدید سرطان دهانه رحم و مرگ و میر ناشی از این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. از پزشک خود بپرسید که کدام آزمایش برای شما مناسب است یا باید هم تست پاپ اسمیر و هم تست HPV انجام دهید.

هر چند وقت یک بار نیاز به آزمایش پاپ اسمیر داریم؟

  • به طور کلی، اگر بین ۲۱ تا ۶۵ سال سن دارید، باید به طور منظم پاپ اسمیر انجام دهید.
  • اگر بین ۲۱ تا ۲۹ سال سن دارید و آخرین نتیجه آزمایش پاپ شما طبیعی بود:

ممکن است پزشک به شما بگوید که می توانید سه سال بعد آزمایش را تکرار کنید.

  • اگر بین ۳۰ تا ۶۵ سال سن دارید و آخرین نتیجه پاپ اسمیر شما طبیعی بود:

ممکن است پزشک به شما بگوید که می توانید سه سال تا آزمایش بعدی خود صبر کنید.

  • اگر بیش از ۶۵ سال سن دارید، ممکن است ارائه دهنده شما به شما بگوید که دیگر به آزمایش پاپ اسمیر نیاز ندارید اگر:

چندین سال است که آزمایش پاپ اسمیر نرمال داشته اید.

مطالب مرتبط:تست تری گلیسیرید چیست؟

  • اگر خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم دارید، ممکن است پزشک شما غربالگری را بیشتر یا بعد از ۶۵ سالگی توصیه کند. اگر شما:
  1. در گذشته آزمایش پاپ اسمیر غیرطبیعی داشت.
  2. HIV داشته باشند.
  3. سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید.
  4. اگر قبل از تولد در معرض دارویی به نام DES (دی اتیل استیل‌بسترول) بودید.
  • اگر زیر ۲۱ سال سن دارید، غربالگری سرطان دهانه رحم توصیه نمی شود. زیرا خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در شما بسیار کم است. همچنین، در این سن هر گونه تغییر در سلول های دهانه رحم احتمالاً خود به خود از بین می رود.

پاپ-اسمیر-چه-کاربردی-دارد؟

نحوه انجام آزمایش پاپ اسمیر چگونه است؟

در طی آزمایش پاپ اسمیر روی میز معاینه دراز می کشید. پزشک شما از یک ابزار پلاستیکی یا فلزی به نام اسپکولوم برای گشاد کردن واژن استفاده می کند تا دهانه رحم دیده شود. سپس پزشک از یک برس یا سواب کوچک و نرم برای جمع آوری سلول ها از دهانه رحم استفاده می کند. نمونه سلول برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود.

پاپ اسمیر اغلب به عنوان بخشی از معاینه لگن انجام می شود. در طول معاینه لگن، پزشک شما رحم، تخمدان ها و ناحیه تناسلی شما را معاینه می کند. اما معاینه لگن همیشه شامل تست پاپ اسمیر نمی شود. بنابراین، هنگامی که معاینه لگن دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا آزمایش پاپ اسمیر را نیز انجام خواهید داد.

اقدامات لازم قبل از انجام ازمایش پاپ اسمیر

در طول دوره قاعدگی نباید آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید. زمان مناسب برای انجام آزمایش حدود پنج روز پس از آخرین روز پریود است. برای دو تا سه روز قبل از آزمایش، نباید:

  1. نباید از تامپون استفاده کنید.
  2. نباید از فوم، ژله یا کرم ضد بارداری استفاده کنید.
  3. نباید از سایر کرم ها یا داروها در واژن استفاده کنید.
  4. نباید دوش یا شستشوی واژن با آب یا مایعات دیگر داشته باشید.
  5. نباید رابطه جنسی واژینال داشته باشید.

نحوه-انجام-آزمایش-پاپ-اسمیر-چگونه-است؟

آیا ازمایش پاپ اسمیر خطرناک است؟

ممکن است در طی آزمایش پاپ اسمیر کمی احساس ناراحتی کنید. پس از آن، ممکن است خونریزی بسیار خفیفی داشته باشید. اما هیچ خطر شناخته شده ای برای انجام تست پاپ اسمیر وجود ندارد.

تفسیر نتایج ازمایش پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر سه نتیجه ممکن دارد:

پاپ اسمیر طبیعی یا نتیجه “منفی”:  هیچ تغییر غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم شما مشاهده نشد. پزشک شما ممکن است به شما بگوید که می توانید سه سال دیگر آزمایش بعدی خود تکرار کنید. اگر شما نیز نتیجه آزمایش HPV طبیعی داشتید، بسته به سن و سابقه پزشکی خود، ممکن است بتوانید پنج سال دیگر آزمایش بعدی خود تکرار کنید.

مطالب مرتبط: انجام تست رایگان PCR

نتایج نامشخص یا رضایت بخش نمونه آزمایشگاهی ممکن است سلول های کافی نداشته باشد، یا ممکن است سلول ها در کنار هم جمع شده یا توسط مخاط پنهان شده باشند. پزشک شما معمولاً از شما می خواهد که در عرض ۲ تا ۴ ماه برای آزمایش دیگری مراجعه کنید.

پاپ اسمیر غیر طبیعی یا نتیجه “مثبت”: تغییرات غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم شما مشاهده شد. اغلب اوقات، نتایج غیرطبیعی به این معنی نیست که شما سرطان دهانه رحم دارید. تغییرات جزئی در سلول ها معمولاً به خودی خود به حالت عادی باز می گردد. اما پزشک شما ممکن است یک آزمایش دیگر را برای شما بررسی تجویز کند. تغییرات سلولی جدی‌تر ممکن است در صورت حذف نشدن به سرطان تبدیل شود. تشخیص و درمان زودهنگام این سلول ها می تواند به جلوگیری از گسترش سرطان کمک کند.

کلام اخر

سالانه هزاران زن در ایالات متحده بر اثر سرطان دهانه رحم جان خود را از دست می دهند. تست پاپ اسمیر به همراه تست HPV یکی از موثرترین راه ها برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم است.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *