آزمایش های پزشکی

جواب تست PCR چقدر طول می کشد؟

جواب تست PCR چقدر طول می کشد؟

بهترین زمان برای تست PCR

تکنیک  Real-time RT-PCR یک روش بسیار حساس و اختصاصی است و در کمتر از سه ساعت جواب PCR اماده می شود. اگرچه در آزمایشگاه ها به طور متوسط بین شش تا هشت ساعت زمان جواب PCR می برند.

در مقایسه با سایر روش های جداسازی ویروس موجود،RT-PCR زمان واقعی به طور قابل توجهی سریعتر است و پتانسیل کمتری برای آلودگی یا خطا دارد، زیرا کل فرآیند را می توان در یک لوله بسته انجام داد.

بهترین زمان برای تست PCR

این روش همچنان دقیق ترین روش موجود برای تشخیص ویروس COVID-19 است. با این حال، RT-PCR زمان واقعی را نمی توان برای تشخیص عفونت های گذشته استفاده کرد، زیرا ویروس ها فقط برای یک بازه زمانی خاص در بدن وجود دارند. در این روش ابتدا باید RNA به DNA تبدیل شوند که به این فرآیند “رونویسی معکوس” گفته می شود.

بعد از تبدیلRNA  به DNA،  قسمتی از DNA ویروسی را صدها هزار بار تکثیر می شود و از این طریق با ردیابی قسمت اختصاصی ویروس می توان به تشخیص نهایی ان دست پیدا کرد. از بینی یا گلو که ویروس کووید-۱۹ در آنجا جمع می‌شود، نمونه گیری انجام می‌شود.

از آنجایی که نوع Omicron به طور گسترده در حال گسترش است، میلیون‌ها نفر نگران هستند که در معرض این بیماری قرار گرفته باشند – و از اینکه بدانند آیا آلوده شده‌اند یا خیر، ناامید هستند. اما در بسیاری از مناطق، یافتن آزمایش‌های آنتی‌ژن سریع در خانه دشوار است، و آزمایش‌های PCR – در صورت در دسترس بودن قرار ملاقات – ممکن است چند روز طول بکشد تا نتیجه را نشان دهد.

برای تشخیص ویروس کرونا نمی توان از نمونه خون استفاده کرد. خون فرد مشکوک به کرونا برای تشخیص انتی ژن و انتی بادی کاربرد دارد و برای تست PCR بایستی از بینی و حلق سواب تهیه کرد. برای چگونگی تست PCR به صفحه ی تست PCR کرونا چیست مراجعه کنید

Gigi Kwik Gronvall، ایمونولوژیست در دانشگاه می گوید: با سویه اصلی SARS-CoV-2، ویروس کرونا که باعث کووید می شود، مقدار ویروس در بدن – که به عنوان بار ویروسی شناخته می شود – معمولاً پنج تا هفت روز پس از قرار گرفتن در معرض به اوج خود می رسد.

دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها و بسیاری از ادارات بهداشت ایالتی توصیه می کنند که افراد در معرض تماس که واکسینه شده اند تا این زمان منتظر بمانند تا پس از تماس با فردی که مبتلا به کووید است آزمایش منفی انجام دهند تا مطمئن شوند که آزمایش منفی واقعاً منفی است زیرا بیشترین بار ویروسی است. بهترین شانس برای شناسایی ویروس را فراهم می کند.

اما در مورد نوع Omicron، ممکن است دیگر چنین نباشد: به نظر می رسد علائم زودتر پس از عفونت ظاهر می شوند. در نتیجه، افراد آلوده می توانند ویروس را زودتر به دیگران نیز منتقل کنند. مطالعات اخیر نشان می دهد که افراد آلوده به Omicron ممکن است روزهای زیادی پس از شروع علائم به دفع ویروس ادامه دهند، به این معنی که توصیه فعلی CDC برای ایزوله کردن به مدت پنج روز پس از عفونت ممکن است به اندازه کافی طولانی نباشد.

دو نوع اصلی تست کووید وجود دارد:

دو نوع اصلی تست کووید

دو نوع اصلی تست کووید در دسترس مصرف کنندگان از نظر حساسیت بسیار متفاوت هستند. آزمایش PCR، که RNA ویروسی را در بدن اندازه گیری می کند، می تواند حداقل ۲۰۰ نسخه SARS-CoV-2 را در هر میلی لیتر از نمونه تشخیص دهد. در مقابل، در صورت وجود کمتر از ۵۰۰۰۰۰ نسخه ویروسی، آزمایش آنتی ژن سریع ممکن است مثبت نباشد.

مشخص نیست که آیا بار ویروسی بالاتر لزوماً به این معنی است که فرد عفونی‌تر است یا خیر – در نهایت، میزان تکثیر ویروس در بدن لزوماً با تعداد ذرات ویروسی که فرد هنگام تنفس منتشر می‌کند ردیابی نمی‌کند.

اما گرونوال می گوید که فرض بر این است که یک آزمایش آنتی ژن سریع مثبت نشانگر خوبی برای مسری بودن است زیرا این آزمایش ها SARS-CoV-2 را تا اوج بار ویروسی شناسایی نمی کنند. آزمایش PCR آنقدر حساس است که ممکن است مدت‌ها پس از اینکه فرد دیگر مسری نیست، ویروس را در بدن نشان دهد.

Ajay Sethi، اپیدمیولوژیست در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون، خاطرنشان می کند: در این مرحله از همه گیری، برای اپیدمیولوژیست ها دشوارتر شده است که با قطعیت بگوییم که آیا یک نوع به بار ویروسی بالاتری می رسد یا چگونه آن بار ویروسی با عفونی بودن ارتباط دارد. این به این دلیل است که بسیاری از افراد در حال حاضر به کووید آلوده شده اند یا تعداد متفاوتی از واکسن دریافت کرده اند، به این معنی که سیستم ایمنی آنها به نوع جدیدتر واکنش متفاوتی نشان می دهد. ستی می‌گوید: «بسیار پیچیده است که بگوییم یک نوع بار ویروسی بالاتری تولید می‌کند.

اگر علائم بعد از پنج روز ظاهر نشد، احتمال ابتلای فرد بسیار کم است. این تئوری این است که بار ویروسی و علائم تقریباً همزمان به اوج خود می‌رسند و ویروس کافی برای آزمایش PCR یا آنتی‌ژن سریع فراهم می‌کند تا به طور قطعی نتیجه مثبت یا منفی بدهد. اما به نظر می رسد علائم نوع Omicron خیلی زودتر ظاهر می شود: به طور متوسط سه روز پس از قرار گرفتن در معرض. علاوه بر این، شواهد در حال ظهور نشان می دهد که افراد مبتلا به Omicron می توانند حداقل یک روز قبل از ظاهر شدن علائم مسری شوند.

یک مقاله پیش‌چاپ در ۵ ژانویه که در medRxiv منتشر شد، ۳۰ نفر را در طول شیوع Omicron ردیابی کرد و دریافت که بیشتر آنها چند روز قبل از اینکه آزمایش‌های آنتی ژن سریع COVID را شناسایی کنند، عفونی بودند.

موارد گیج کننده دیگر مطالعه اخیر بیماران در ژاپن است که نشان می دهد نوع Omicron ممکن است تا سه تا شش روز پس از شروع علائم به اوج بار ویروسی نرسد. اومی گارنر، میکروبیولوژیست بالینی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، می گوید: اما این بدان معنا نیست که مردم خیلی زودتر مسری نمی شوند.

 در صورتیکه ساکن شهر تهران و یا البرز هستید می توانید بدون نگرانی در منزل خود آزمایش pcr و آنتی بادی را بدهید و در سریع ترین زمان ممکن جواب آزمایش را دریافت کنید. توصیه میشود برای انجام تست کرونا وارد صفحه ی تست کرونا در منزل شوید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *