آزمایش های پزشکی, چکاپ

آزمایش و چکاپ برای MS در منزل

چکاپ MS

 میلین و مولتیپل اسکلروزیس)) (Myelin and Multiple Sclerosis (MS

MS چگونه بوجود می اید

میلین ماده ای است که عمدتاً از لیپیدها تشکیل شده است که یک پوشش محافظ در اطراف رشته های آکسون اعصاب تشکیل می دهد. آکسون پیام های عصبی را به شکل امواج الکتریکی هدایت می کند که از یک انتهای سلول عصبی به انتهای دیگر حرکت می کند.

غلاف میلین از الیگودندروسیت تشکیل می شود. الیگودندروسیت ها فراوان ترین سلول در سیستم عصبی مرکزی هستند. غلاف های میلین در امتداد یک آکسون با شکاف هایی به نام گره های رانویر در هم قرار گرفته اند.

همانطور که امواج الکتریکی در امتداد یک فیبر آکسون برانگیخته حرکت می کند، امواج الکتریکی نمی تواند از طریق غلاف میلین مقاوم جریان یابد و مستقیماً در امتداد آکسون حرکت می کند تا به گره بعدی رانویر برسد. این جریان خطی امواج را در طول عصب تضمین می کند.
ام اس یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن غلاف میلین را با یک جسم خارجی اشتباه می گیرد و یک پاسخ ایمنی در برابر آن ایجاد می کند و آن را از رشته های عصبی دور می کند.

این منجر به اختلال در سیگنال عصبی در امتداد فیبر عصبی می شود که ممکن است کند شود یا اصلاً منتقل نشود و علائم مرتبط با دمیلینه شدن(Demyelination) را ایجاد کند. در نهایت، خود اعصاب آسیب دیده و منجر به بدتر شدن تدریجی علائم عصبی می شود.

در حال حاضر علت مولتیپل اسکلروزیس ناشناخته است.

اما تحقیقات نشان داده است که عوامل ژنتیکی و محیطی می تواند نقش بسزایی در ایجاد بیماری MS دارد. هرچند درمان قطعی برای MS وجود ندارد اما یکسری درمان کمکی برای کاهش عوارض این بیماری وجود دارد.

از طرف دیگر نیز تشخیص به دلیل اینکه هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص بیماری MS وجود ندارد، تشخیص بیماری تشخیص بیماری MS دشوار است و بطور معمول برای تشخیص نهایی MS نیاز به آزمایش های متعدد برای رد کردن بیماری های دیگر با علائم مشابه است.

آزمایش چکاپ زمانی صورت می گیرد که شما ظاهرا سالم هستید اما از دورن بدن اطلاعی ندارید. شما میتوانید شرایط لازم قبل از انجام آزمایش چکاپ را مطالعه کنید و برای تعیین وضعیت سلامت بدن سالی دو بار آزمایش چکاپ را انجام دهید.

 نمونه آزمایش‌ MS

آزمایشات MS

تشخیص MS با MRI مغز یا تصویرسازی با تشدید مغناطیسی  

ام آر آی (MRI) یک روش تصویربرداری است که پزشک به کمک آن می‌تواند تغییرات، التهاب‌های ایجاد شده و میلین زدایی در قسمت‌های عمیق مغز و نخاع را تشخیص دهد. افراد سن بالایی که به فشار خون یا دیابت مبتلا هستند هم ممکن است لکه‌های مشابهی در MRI خود داشته باشند.

به همین دلیل پزشک با توجه به علائم و نتیجه MRI بیماری فرد را تشخیص خواهد داد. حتی اگر عارضه خاصی در نتیجه MRI مشاهده نشود باز هم امکان ابتلا به MS رد نمی‌شود؛ زیرا ممکن است ضایعات در قسمت‌هایی باشد که در اسکن قابل‌مشاهده نباشد.

آزمایش نمونه‌گیری از مایع نخاعی (LP)یا پونکسیون کمری

در این آزمایش جهت بررسی میزان آنتی‌بادی IgG و گلبول‌های سفید موجود در مایع مغزی – نخاعی با استفاده از یک سرنگ مخصوص نمونه گرفته می‌شود. در صورتی که مقادیر آنتی‌بادی IgG و گلبول‌های سفید در نمونه بالا باشد احتمال ابتلای فرد به بیماری MS بسیار بالاست. بطوریکه در اغلب موارد این مقادیر در نمونه فرد مبتلا به MS حدودا ۵ تا ۶ برابر سایر افراد است.

تست پتانسیل برانگیخته

با کمک این تست می توان میزان فعالیت‌های الکتریکی مغز و اثرات بیماری MS بر حواس پنجگانه را مورد بررسی قرار داد. براین اساس چهار نوع آزمایش پتانسیل برانگیخته وجود دارد:
• پتانسیل برانگیخته بینایی
• پتانسیل برانگیخته شنوایی ساقه مغز
• پتانسیل برانگیخته حسی
• پتانسیل برانگیخته حرکتی البته بایستی متذکر بود که این نوع ازمایش برای تشخیص MS کاربردی ندارد.

آزمایشات خون

همانطور که گفته شد، آزمایش خاصی برای تشخیص MS وجود ندارد. آزمایش خون نیز برای تشخیص MS انجام نمی‌شود بلکه آزمایش CBC، آزمایشESR، آزمایش Serum B12 Level، آزمایش ANA، آزمایش Trepenomal Ab، مس، روی و ویتامین E و …… بیشتر به منظور رد بیماری‌هایی که علائم مشابهی با MS دارند مانند بیماری لایم، سرطان، لوپوس اریتماتوز، کمبود ویتامین B12 و ایدز استفاده می‌شود.

نحوه خواندن برگه آزمایش چکاپ کامل برای بیشتر افرادی که استرس و نگرانی فاکتور های آزمایشی خود را دارند موضوع مهمی است. این قسمت به شما کمک میکند جواب آزمایش چکاپ کامل خود را بخوانید تا کمک بسزایی در کم شدن استرس شما بکند.
 هزینه چکاپ MS:
برای کسب اطلاعات لازم در مورد نحوه نمونه گیری، هزینه و زمان جواب دهی چکاپ MS، می توانید به ازمایشگاه فوق تخصصی تهران طب مراجعه کنید و یا با شماره تلفن های ۰۲۱۴۴۴۴۳۱۴۸ و ۰۲۱۴۴۶۱۲۷۱۲تماس بگیرید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *