آزمایش های پزشکی

تفاوت رپید تست با PCR

ریپد تست با تست PCR چه تفاوتی دارد؟

در پاسخ به همه گیری COVID-19 که توسط سویه جدید ویروس کرونا معروف به SARS-CoV-2 ایجاد شده است، محققان پزشکی کار فوق العاده ای انجام دادند. اگرچه در آغاز سال ۲۰۲۰ اطلاعات کمی در مورد این ویروس وجود داشت اما امروزه  آزمایش های کلیدی بسیاری برای کاهش سرعت گسترش این بیماری طراحی شد. آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) و آزمایش آنتی‌ژن سریع (رپید تست) برای COVID-19 مهمترین ازمایشات جهت غربالگری و تشخیص دقیق کرونا هستند که طراحی شده اند. هم رپید تست و هم آزمایش PCR برای افرادی که علائم کووید-۱۹ را دارند یا در تماس نزدیک با افراد آلوده هستند، مناسب است. علائم کرونا می‌تواند متفاوت باشد، بطوریکه در برخی از افراد مبتلا هیچ علامتی نداشته باشد.

علائم کرونا می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تب
  • سرفه کردن
  • بدن درد
  • از دست دادن بویایی و یا چشایی
  • تنگی نفس

توجه به این نکته مهم است که هر دو آزمایش رپید تست و PCR برای شناسایی عفونت‌های فعال COVID-19 طراحی شده‌اند و بهتر است چند روز پس از اینکه فکر می‌کنید در معرض ویروس کرونا قرار گرفته‌اید یا علائمی دارید، آزمایش را انجام دهید. برای هر دو نوع آزمایش می توان از نازوفارنکس نمونه گیری کنید. برای این کار یک سواب استریل را در یک یا هر دو سوراخ بینی شما قرار می دهند و از ان برای انجام تست تشخیصی کرونا استفاده می کنند.

اگرچه هر دو آزمایش برای نشان دادن عفونت‌های فعال COVID-19 طراحی شده‌اند، اما این کار را به یک شکل انجام نمی‌دهند. آزمایش رپید تست قطعات پروتئینی همراه با ویروس کرونا SARS-CoV-2 را شناسایی می کند و نیازی به تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی ندارد. این در حالی است که آزمایش PCR ماده ژنتیکی مخصوص SARS-CoV-2 را تشخیص می‌دهد و نمونه باید در یک آزمایشگاه پزشکی و با استفاده از دستگاه RT- PCR نیاز است.

یکی دیگر از مهمترین تفاوت های بین آزمایش رپید تست و تست PCR مدت زمان لازم برای انجام ازمایش و اعلام نتیجه است. آزمایش رپید تست در عرض ۱۵ دقیقه انجام می شود این در حالی است که برای انجام آزمایش PCR چند ساعت زمان لازم است. تفاوت مهم دیگر بین این دو تست میزان دقت است. کارشناسان می گویند که آزمایش رپید تست به احتمال زیاد برای بیمارانی که آزمایش COVID-19 مثبت دارند، دقیق است ولی تا ۵۰ درصد احتمال نتایج منفی کاذب را دارد. به همین دلیل، ممکن است پزشک شما توصیه کند که در صورت منفی بودن آزمایش و داشتن علائم، آزمایش PCR انجام دهید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *