آزمایش های پزشکی, چکاپ

آیا در آزمایش و چکاپ کامل بیماری هپاتیت مشخص می شود؟

چکاپ کامل بیماری هپاتیت

بیماری هپاتیت باعث التهاب در پارانشیم کبد می شود. این بیماری توسط سویه های مختلفی از ویروس هپاتیت  B, Aو Cایجاد می شود. برخی از این سویه ها واگیر دار و برخی دیگر غیر واگیر هستند. مصرف الکل و برخی از داروها از جمله عوامل تاثیرگذار در ابتلای افراد به این ویروس است.

بسته به نوع چکاپ درخواستی که برای چکاپ کبد تجویز می شود، تشخیص بیماری هپاتیت نیز جزو چکاپ محسوب می شود. آزمایشگاه فوق تخصصی تهران طب در این مقاله پکیج کامل و تخصصی تست های سرولوژیک تشخیص هپاتیت B و تفسیر کامل نتایج آن را معرفی می کند:

مادران باردار میتوانند با اسفاده از چکاپ دوران حاملگی بررسی کاملی از سلامت خود و فرزندشان را با این چکاپ کامل داشته باشند.

تشخیص هپاتیت B براساس برخی از آنتی ژن های سطحی آن

  1. بررسی آنتی ژن HBs
    با توجه به اینکه آنتی ژن HBs در فرم های مختلف بیماری هپاتیت در سرم خون افراد آلوده یافت می شود، ردیابی این آنتی ژن یکی از شایعترین شاخص های تشخیصی هپاتیت B است.
  2. بررسی آنتی بادی ضد HBs:
    شش ماه بعد از ورود ویروس هپاتیت به بدن، تیتر آنتی بادی تولید شده علیه آنتی ژن HBs افزایش پیدا می کند و با کمک روش های سرولوژی قابل ردیابی است به همین دلیل بعد از ۶ ماه آزمایش های مربوط به انتی بادی جهت تشخیص بیماری هپاتیت قابل انجام است.
  3. بررسی آنتی بادی ضد HBc:
    با توجه به اینکه آنتی ژن HBc توسط آنتی ژن های سطحی دیگر این ویروس پوشیده شده است، این آنتی ژن بصورت مستقیم قابل ردیابی نیست بلکه آنتی بادی تولید شده علیه این آنتی زن ردیابی می شود.
  4. بررسی میزان تکثیر ژنوم ویروسی:
    نام دیگر این آزمایش HBV DNA Viral Load است که در این تست با بررسی میزان تکثیر ژنوم ویروسی، بیماری هپاتیت تشخیص داده می شود.
  5. بررسی آنتی ژن و آنتی بادی ضد HBe:
    در افراد میانسال مبتلا به فاز مزمن بیماری هپاتیت، این دو فاکتور از تیتر بالایی برخوردار هستند. در این گروه با افزایش تیتر برخی از آنزیم های کبدی بویژهALT (آلانین آمینوترانسفراز) به بافت کبد اسیب شدیدی وارد می شود. این در حالی است که در سایر گروه ها معمولاً تیتر این دو فاکتور به میزان cut off تست نزدیک است.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *