سلامت عمومی

آنفولانزا  از چند روز خوب می شود؟

آنفولانزا  از چند روز خوب می شود؟

علائم معمولاً یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شوند و پنج تا هفت روز طول می کشند. برای افرادی که واکسن آنفولانزا زده اند، علائم ممکن است مدت زمان کوتاه تری داشته باشند یا شدت کمتری داشته باشند. برای افراد دیگر، علائم ممکن است مدت بیشتری طول بکشد. حتی زمانی که علائم برطرف شد، ممکن است همچنان احساس خستگی کنید.

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک بیماری است که شما از ویروس آنفولانزا به آن مبتلا می شوید. علائمی مانند درد سر و بدن، گلودرد، تب و علائم تنفسی ایجاد می کند که می تواند شدید باشد. آنفولانزا در ماه‌های زمستان شایع‌تر است.

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟

آنفولانزا و سرماخوردگی می توانند علائم مشابهی مانند آبریزش بینی و سرفه داشته باشند. اما علائم سرماخوردگی معمولا خفیف هستند و علائم آنفولانزا می تواند شدید باشد و منجر به عوارض جدی شود. ویروس های مختلف باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند.

مطالب مرتبط: آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

چگونه بفهمم آنفولانزا یا کووید-۱۹ دارم؟

از آنجایی که آنها علائم مشابهی دارند، تنها راه برای اطمینان از ابتلا به آنفولانزا یا COVID-19 انجام آزمایش است. هر دوی آنها در معرض خطر بیماری جدی هستند. اما ویروس‌های مختلف باعث ایجاد این عفونت‌ها می‌شوند و پزشک آن‌ها را با داروهای مختلف درمان می‌کنند.

علائم آنفولانزا چیست؟

  1. تب
  2. لرز
  3. بدن درد
  4. سرفه کردن
  5. سردرد
  6. گلو درد
  7. آبریزش یا گرفتگی بینی
  8. خستگی
  9. اسهال یا استفراغ (معمولا فقط در کودکان).

چه چیزی باعث آنفولانزا می شود؟

چه چیزی باعث آنفولانزا می شود؟

ویروس آنفولانزا باعث آنفولانزا می شود. آنفولانزای A، B و C شایع ترین انواعی هستند که افراد را مبتلا می کنند. آنفولانزای A و B فصلی هستند (بیشتر افراد در زمستان به آن مبتلا می شوند) و علائم شدیدتری دارند. آنفولانزای C علائم شدیدی ایجاد نمی کند و فصلی نیست – تعداد موارد تقریباً در طول سال ثابت می ماند. H1N1  (“آنفولانزای خوکی”) و آنفولانزای پرندگان هر دو زیرگروه آنفولانزای A هستند.

آیا آنفولانزا مسری است؟

بله، آنفولانزا مسری است (از فردی به فرد دیگر سرایت می کند). به ازای هر فرد مبتلا، آنفولانزا را به یک تا دو نفر دیگر منتقل می کنند.

آنفولانزا چگونه گسترش می یابد؟

ویروس آنفولانزا از تماس مستقیم یا غیرمستقیم با فرد دیگری که آلوده شده است پخش می شود. راه های رایج ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:

  1. از کسی که سرفه، عطسه یا صحبت می کند.
  2. با لمس سطحی که توسط ویروس آنفولانزا آلوده شده است، سپس دست، صورت، بینی، دهان یا چشمان خود را لمس کنید. این شامل مواردی مانند دستگیره در، میز، کامپیوتر و تلفن می شود.
  3. با لمس دست ها یا صورت فردی که مبتلا به آنفولانزا است، سپس با لمس صورت، بینی، دهان یا چشمان خود.

چه مدت پس از قرار گرفتن در معرض آنفولانزا می شوم؟

اگر آلوده شده باشید، معمولاً یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض (دوره کمون) علائم آنفولانزا را خواهید دید.

داروهای ضد ویروسی برای آنفولانزا عبارتند از:

  1. Oseltamivir فسفات (Tamiflu®).
  2. زانامیویر (Relenza®).
  3. پرامیویر (Rapivap®).
  4. ماربوکسیل بالوکساویر (Xofluza®). عوارض جانبی درمان

مطالب مرتبط:تست تری گلیسیرید چیست؟

چگونه علائم آنفولانزا را مدیریت کنم؟

بسیاری از افراد می توانند علائم آنفولانزا را در خانه با داروهای بدون نسخه (OTC) و سایر درمان ها مدیریت کنند، از جمله:

  1. استراحت زیاد
  2. نوشیدن مایعاتی مانند آب یا آبگوشت برای کمک به جلوگیری از کم آبی بدن.
  3. استفاده از کیسه های آب گرم می تواند به درد عضلات کمک کند.
  4. مصرف استامینوفن (Tylenol®) یا NSAIDs (Advil®، Motrin®، Aleve®) می تواند به کاهش تب و تسکین درد سر و بدن کمک کند.
  5. استفاده از اسپری یا داروهای ضد احتقان خوراکی مانند فنیل افرین یا سودوافدرین می تواند به رفع آبریزش یا گرفتگی بینی کمک کند.
  6. مصرف داروهای سرکوب کننده سرفه (ضد سرفه) مانند دکسترومتورفان می تواند به آرام کردن سرفه آزار دهنده کمک کند.
  7. استفاده از خلط آورهایی مانند گایفنزین پاکسازی مخاط از ریه ها را آسان تر می کند.

همه نباید از OTC های خاصی استفاده کنند، بنابراین قبل از استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید. همچنین ایده خوبی است که مطمئن شوید برخی از داروها برای استفاده همزمان یا همراه با مکمل‌ها مناسب هستند. به کودکان زیر ۱۶ سال آسپرین ندهید، مگر با تجویز پزشک.

چگونه می توانم از آنفولانزا جلوگیری کنم؟

بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن آنفولانزا در هر سال است. واکسن ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند تا قبل از اینکه بیمار شوید با آنها مبارزه کند. ویروس آنفولانزا می تواند هر سال کمی تغییر کند (جهش یابد) به همین دلیل است که باید هر سال واکسن بزنید.

حتی اگر با نسخه ای متفاوت از آنفولانزا نسبت به نسخه موجود در واکسن بیمار شوید، واکسیناسیون خطر ابتلا به بیماری جدی شما را کاهش می دهد. پزشک شما می‌تواند واکسن آنفولانزا را به صورت تزریقی یا مه‌آمیزی که در بینی شما اسپری می‌کنند، به شما بدهد.

راه های دیگر برای کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:

  1. دست های خود را اغلب با آب و صابون بشویید. اگر قادر به استفاده از آب و صابون نیستید، از ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید.
  2. هنگام عطسه یا سرفه، بینی و دهان خود را بپوشانید.
  3. زمانی که شما یا آنها به آنفولانزا یا سایر بیماری های عفونی مبتلا هستید از قرار گرفتن در کنار افراد دیگر خودداری کنید.
  4. اگر بیمار هستید و نمی توانید از بودن در کنار دیگران اجتناب کنید، از ماسک استفاده کنید.
  5. از دست زدن به صورت، چشم ها، بینی و دهان خودداری کنید.
  6. غذا یا ظروف غذا خوردن (چنگال، قاشق، فنجان) را با دیگران به اشتراک نگذارید.

در صورت ابتلا به آنفولانزا چه کار کنیم؟

بیشتر افراد می توانند علائم آنفولانزا را در خانه مدیریت کنند و ظرف چند روز تا یک هفته بهبود یابند. از آنجایی که می تواند باعث بیماری شدید شود، مهم است که مراقب علائم خود باشید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. این امر به ویژه در صورت داشتن یک بیماری زمینه ای مهم است.

مطالب مرتبط: انجام تست رایگان PCR

آنفولانزا چقدر طول می کشد؟

آنفولانزا می تواند از چند روز تا دو هفته طول بکشد. علائمی مانند تب و بدن درد ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شوند اما معمولاً سریعتر از سایر علائم از بین می روند. سرفه یا آبریزش بینی می تواند بیشتر طول بکشد.

آنفولانزا چه مدت مسری است؟

شما می توانید از یک روز قبل از شروع علائم تا یک هفته پس از آن به آنفولانزا مسری باشید. شما برای سه تا چهار روز پس از شروع علائم، مسری هستید. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و نوزادان ممکن است برای مدت طولانی تری مسری باشند.

چه زمانی می توانم به سر کار یا مدرسه برگردم؟

برای جلوگیری از سرایت آنفولانزا به دیگران، نباید تا زمانی که حداقل ۲۴ ساعت از تب شما گذشته است (بدون مصرف داروهای کاهش دهنده تب) به محل کار یا مدرسه برگردید. ممکن است کارفرما یا مدرسه شما شرایط متفاوتی برای بازگشت داشته باشد.

عوارض آنفولانزا

خود ویروس آنفولانزا می تواند عوارضی ایجاد کند یا سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و به باکتری ها اجازه دهد قسمت های مختلف بدن شما را آلوده کنند (عفونت ثانویه). عوارض و عفونت های ثانویه عبارتند از:

  1. عفونت های گوش
  2. عفونت های سینوسی
  3. عفونت شدید ریه (پنومونی). ذات الریه می تواند منجر به سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) و سایر شرایط تهدید کننده زندگی شود.
  4. سقط جنین
  5. نقص لوله عصبی (NTDs) در جنین در حال رشد یک فرد باردار

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر فکر می کنید به آنفولانزا مبتلا هستید، مهم است که زودتر آزمایش کنید تا در صورت تجویز پزشک، داروهای ضد ویروسی موثرتر باشند. اگر:

  1. شما علائم آنفولانزا و یک بیماری زمینه ای دارید که شما را در معرض خطر بیشتری برای بیماری شدید قرار می دهد.
  2. علائم شما بعد از ۷ تا ۱۰ روز یا اگر تب بیش از سه روز طول بکشد شروع به بهبود نمی کند.
  3. شما باردار هستید و تب یا سایر علائم آنفولانزا دارید.

چه زمانی باید به ER مراجعه کنم؟

در صورت داشتن علائم بیماری شدید، از جمله:

  1. تب بالا (بیش از ۱۰۳ F/40 C).
  2. دشواری در تنفس
  3. کاهش ادرار
  4. درد در قفسه سینه یا معده (شکم) که از بین نمی رود.
  5. سرگیجه مداوم
  6. درد یا ضعف شدید عضلانی
  7. تشنج
  8. کبود شدن پوست، لب ها یا ناخن ها (سیانوز، که می تواند نشانه ای از سطح پایین اکسیژن در خون یا بافت های شما باشد).
  9. تب یا سرفه ای که بهتر می شود یا از بین می رود اما بعد بدتر می شود.

کلام آخر

دریافت واکسن آنفولانزا بهترین راه برای جلوگیری از بیماری و محافظت از عزیزان و همسایگانتان است. اگر بیماری زمینه ای دارید یا باردار هستید، در مورد کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا با پزشک خود صحبت کنید. علائم معمولاً یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شوند و پنج تا هفت روز طول می کشند. برای افرادی که واکسن آنفولانزا زده اند، علائم ممکن است مدت زمان کوتاه تری داشته باشند یا شدت کمتری داشته باشند. برای افراد دیگر، علائم ممکن است مدت بیشتری طول بکشد. حتی زمانی که علائم برطرف شد، ممکن است همچنان احساس خستگی کنید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *