سلامت عمومی

آنفولانزا بعد از چند روز واگیردار است؟

آنفولانزا بعد از چند روز واگیردار است؟

آنفولانزا یک بیماری تنفسی مسری است که توسط ویروس های آنفلوانزا ایجاد می شود که بینی، گلو و گاهی اوقات ریه ها را درگیر می کند. می تواند باعث بیماری خفیف تا شدید شود و در برخی مواقع منجر به مرگ شود. بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا، تزریق واکسن آنفولانزا در هر سال است.

علائم آنفولانزا

آنفولانزا می تواند باعث بیماری خفیف تا شدید شود و در بعضی مواقع منجر به مرگ شود. علائم آنفولانزا معمولاً به طور ناگهانی ظاهر می شوند. افرادی که به آنفولانزا مبتلا هستند اغلب برخی یا همه این علائم را احساس می کنند:

  1. تب یا لرز
  2. سرفه کردن
  3. گلو درد
  4. آبریزش یا گرفتگی بینی
  5. دردهای عضلانی یا بدن
  6. سردرد
  7. خستگی
  8. برخی از افراد ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشند، اگرچه این امر در کودکان بیشتر از بزرگسالان است.

آنفولانزا چگونه پخش می شود؟

آنفولانزا چگونه پخش می شود؟

اکثر متخصصان معتقدند که ویروس‌های آنفولانزا عمدتاً توسط قطرات کوچکی که افراد مبتلا به آنفلوآنزا سرفه، عطسه یا صحبت می‌کنند ایجاد می‌شود. این قطرات می توانند در دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی هستند فرود بیایند. در موارد کمتر، ممکن است فرد با دست زدن به یک سطح یا جسمی که ویروس آنفولانزا روی آن وجود دارد و سپس دست زدن به دهان، بینی یا احتمالاً چشمان خود، به آنفولانزا مبتلا شود.

مطالب مرتبط:تست تری گلیسیرید چیست؟

سالانه چند نفر به آنفولانزا مبتلا می شوند؟

یک مطالعه CDC در سال ۲۰۱۸ که در Clinical Infectious Diseases منتشر شد، درصدی از جمعیت ایالات متحده را که به آنفولانزا مبتلا شدند با استفاده از دو روش مختلف بررسی کرد و یافته ها را مقایسه کرد. هر دو روش یافته‌های مشابهی داشتند، که نشان می‌دهد به طور متوسط، حدود ۸ درصد از جمعیت ایالات متحده در هر فصل به دلیل آنفولانزا بیمار می‌شوند که بسته به فصل، دامنه آن بین ۳ تا ۱۱ درصد است.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند؟

همان مطالعه CID نشان داد که کودکان بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند و افراد ۶۵ ساله و بالاتر کمترین احتمال ابتلا به آنفولانزا را دارند. مقادیر متوسط ​​بروز (یا میزان حمله) بر اساس گروه سنی برای کودکان ۰-۱۷ سال ۹.۳درصد، برای بزرگسالان ۱۸-۶۴ سال ۸.۸ درصد و برای بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر ۳.۹ درصد بود. این بدان معناست که احتمال ابتلای کودکان زیر ۱۸ سال به عفونت علامتی ویروس آنفولانزا بیش از دو برابر بیشتر از بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر است.

مطالب مرتبط: آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

آیا احتمال بروز آنفولانزا فصلی بر اساس شدت نوع آنفولانزا تغییر می کند؟

بله. نسبت افرادی که از آنفولانزا بیمار می شوند متفاوت است. مقاله ای که در CID منتشر شد نشان داد که سالانه بین ۳ تا ۱۱ درصد از جمعیت ایالات متحده آلوده می شوند و علائم آنفولانزا را بروز می دهند. تخمین ۳ درصدی مربوط به فصل ۲۰۱۱-۲۰۱۲ است که فصل غالب H1N1 بود که به عنوان با شدت کم طبقه بندی می شد. میزان بروز بیماری آنفولانزا در طول دو فصل حدود ۱۱ درصد بود. ۲۰۱۲-۲۰۱۳ فصل غالب H3N2 بود که به عنوان فصل با شدت متوسط ​​طبقه بندی شد، در حالی که ۲۰۱۴-۲۰۱۵ فصل غالب H3N2 بود که به عنوان با شدت بالا طبقه بندی شد.

دوره مسری بودن آنفولانزا

دوره مسری بودن آنفولانزا

ممکن است بتوانید آنفولانزا را قبل از اینکه متوجه شوید بیمار هستید و همچنین زمانی که علائم بیماری دارید به شخص دیگر انتقال دهید. افراد مبتلا به آنفولانزا در ۳ تا ۴ روز اول پس از شروع بیماری خود بیشترین مسری بودن را دارند. برخی از بزرگسالان سالم ممکن است بتوانند دیگران را از یک روز قبل از بروز علائم و تا پنج تا هفت روز پس از بیمار شدن، آلوده کنند.

برخی از افراد، به ویژه کودکان خردسال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است بتوانند دیگران را برای مدت طولانی تری آلوده کنند.

شروع علائم

از زمانی که فرد در معرض آنفولانزا قرار می گیرد و مبتلا می شود تا شروع علائم حدود ۲روز است، اما می تواند از ۱ تا ۴ روز متغیر باشد.

عوارض آنفولانزا

عوارض آنفولانزا می تواند شامل ذات الریه باکتریایی، عفونت گوش، عفونت سینوسی و تشدید بیماری های مزمن مانند نارسایی احتقانی قلب، آسم یا دیابت باشد.

مطالب مرتبط: انجام تست رایگان PCR

گروه های که در معرض خطر آنفولانزا هستند؟

هر کسی ممکن است به آنفولانزا مبتلا شود حتی افراد سالم و عوارض مربوط به آنفولانزا ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما برخی از افراد در صورت بیماری در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عوارض جدی مرتبط با آنفولانزا هستند. این افراد ۶۵ سال و بالاتر، افراد در هر سنی با شرایط خاص پزشکی مزمن (مانند آسم، دیابت یا بیماری قلبی)، افراد باردار و کودکان کمتر از ۵ سال می شود.

پیشگیری از آنفولانزای فصلی

اولین و مهمترین قدم برای پیشگیری از آنفولانزا، تزریق واکسن آنفولانزا در هر سال است. نشان داده شده است که واکسن آنفولانزا بیماری های مرتبط با آنفولانزا و خطر عوارض جدی آنفولانزا را کاهش می دهد که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان یا حتی مرگ شود. CDC همچنین اقدامات پیشگیرانه روزمره مانند دوری از افراد بیمار، پوشاندن سرفه و عطسه، و شستشوی مکرر دست ها را برای کمک به کاهش سرعت انتشار میکروب هایی که باعث بیماری های تنفسی (بینی، گلو و ریه) مانند آنفولانزا می شوند، توصیه می کند.

تشخیص آنفولانزا

تشخیص آنفولانزا از سایر بیماری های تنفسی ویروسی یا باکتریایی تنها بر اساس علائم بسیار دشوار است. آزمایش هایی تشخیصی زیادی برای تشخیص ویروس آنفولانزا وجود دارد.

درمان آنفولانزا

درمان آنفولانزا

داروهای ضد ویروسی آنفولانزا وجود دارد که می توان از آنها برای درمان بیماری آنفولانزا استفاده کرد.

کلام آخر

افراد مبتلا به آنفولانزا می توانند آن را به دیگران سرایت کنند. بیشتر متخصصان فکر می‌کنند که ویروس‌های آنفولانزا عمدتاً از طریق قطراتی که افراد مبتلا به آنفلوآنزا سرفه، عطسه یا صحبت می‌کنند، منتشر می‌شوند. از طرفی نیز با توجه به اینکه. آنفولانزا بسیار مسری است. افراد می توانند از یک روز قبل از اینکه احساس بیماری کنند تا زمانی که علائمشان از بین برود، آن را پخش کنند. این حدود ۱ هفته برای بزرگسالان است، اما برای کودکان می تواند طولانی تر باشد.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *