سلامت عمومی

علائم کرونا

علائم کرونا

کروناویروس ها خانواده ای از ویروس ها هستند که می توانند باعث بیماری هایی مانند سرماخوردگی، سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) شوند. در سال ۲۰۱۹، یک ویروس کرونای جدید به عنوان عامل شیوع بیماری که منشا آن چین است، شناسایی شد.

این ویروس به عنوان سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا ۲ (SARS-CoV-2) شناخته می شود. بیماری ناشی از آن بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) نام دارد. در مارس ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی (WHO) شیوع COVID-19 را یک بیماری همه گیر اعلام کرد.

علائم-کرونا

علائم

علائم و نشانه های بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) ممکن است ۲ تا ۱۴ روز پس از مواجهه ظاهر شوند. این زمان پس از مواجهه و قبل از بروز علائم، دوره کمون نامیده می شود. شما هنوز هم می توانید کووید-۱۹ را قبل از بروز علائم (انتقال بدون علامت) گسترش دهید. علائم و نشانه های رایج می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. تب
  2. سرفه
  3. خستگی
  4. از دست دادن چشایی یا بویایی
  5. تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  6. دردهای عضلانی
  7. لرز
  8. گلو درد
  9. آبریزش بینی
  10. سردرد
  11. درد قفسه سینه
  12. چشم صورتی (کانژونکتیویت)
  13. حالت تهوع
  14. استفراغ
  15. اسهال
  16. کهیر

مطالب مرتبط:آزمایش زگیل ناحیه تناسلی زنان

علائم کرونا

برخی از افراد بیش از چهار هفته پس از تشخیص علائم COVID-19 را تجربه می کنند. برخی از کودکان چندین هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹، سندرم التهابی چند سیستمی را تجربه می‌کنند، سندرمی که می‌تواند بر برخی از اندام‌ها و بافت‌ها تأثیر بگذارد. به ندرت، برخی از بزرگسالان نیز این سندرم را تجربه می کنند.

افرادی که سن بالاتری دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند و این خطر با افزایش سن افزایش می یابد. افرادی که بیماری خاصی دارند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. برخی از شرایط پزشکی که ممکن است خطر ابتلا به بیماری جدی ناشی از COVID-19 را افزایش دهند، عبارتند از:

  1. بیماری های جدی قلبی، مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر یا کاردیومیوپاتی
  2. سرطان
  3. بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)
  4. دیابت نوع ۱ یا نوع ۲
  5. اضافه وزن، چاقی یا چاقی شدید
  6. فشار خون بالا
  7. سیگار کشیدن
  8. بیماری مزمن کلیوی
  9. بیماری سلول داسی شکل یا تالاسمی
  10. تضعیف سیستم ایمنی ناشی از پیوند عضو جامد یا پیوند مغز استخوان
  11. بارداری
  12. آسم
  13. بیماری های مزمن ریه مانند فیبروز کیستیک یا فشار خون ریوی
  14. بیماری کبد
  15. زوال عقل
  16. سندرم داون
  17. ضعف سیستم ایمنی ناشی از پیوند مغز استخوان، HIV یا برخی داروها
  18. سکته مغزی
  19. اختلالات مصرف مواد

مطالب مرتبط:زمایش HDL

علائم-و-نشانه‌های-اورژانسی

اگر علائم و نشانه‌های اورژانسی COVID-19 شامل موارد زیر است:

  1. مشکل در تنفس
  2. درد یا فشار مداوم قفسه سینه
  3. ناتوانی در بیدار ماندن
  4. پوست رنگ پریده، خاکستری یا آبی، لب ها یا بستر ناخن – بسته به رنگ پوست

مطالب مرتبط:چگونه جواب آزمایش چکاپ کامل را بخوانیم؟

کلام آخر

شدت علائم COVID-19 می تواند از بسیار خفیف تا شدید متغیر باشد. برخی از افراد ممکن است فقط علائم کمی داشته باشند. برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند، اما همچنان می توانند آن را گسترش دهند (انتقال بدون علامت). برخی از افراد ممکن است حدود یک هفته پس از شروع علائم، علائم بدتری مانند تنگی نفس و ذات الریه بدتر را تجربه کنند. بنابراین  COVID-19 افراد مختلف را به روش های مختلف تحت تأثیر قرار می دهد. اکثر افراد آلوده به بیماری خفیف تا متوسط مبتلا می شوند و بدون بستری شدن در بیمارستان بهبود می یابند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *