سلامت جنسی

پریود چیست؟

پریود چیست؟

هنگامی که تخمک از تخمدان شما خارج می شود، از طریق یکی از لوله های فالوپ به سمت رحم شما حرکت می کند. اگر بارداری اتفاق نیفتد، بدن شما به پوشش ضخیم رحم نیازی ندارد. بنابراین پوشش تخریب می شود و خون، مواد مغذی و بافت از طریق واژن از بدن شما خارج می شود. در واقع در طول یک سیکل قاعدگی طبیعی که پوشش داخلی رحم تخریب می شود را پریود، قاعدگی یا سیکل نیز می گویند.

علائم-قاعدگی-طبیعیسیکل قاعدگی طبیعی چیست؟

چرخه قاعدگی اصطلاحی است که برای توصیف توالی وقایعی است که در بدن شما رخ می دهد، زیرا هر ماه برای احتمال بارداری آماده می شود. سیکل قاعدگی در اولین روز پریود شروع می شود. متوسط ​​چرخه ۲۸ روز است. با این حال، طول یک چرخه می تواند از ۲۱ روز تا حدود ۳۵ روز متغیر باشد. مراحل چرخه قاعدگی با افزایش و کاهش مواد شیمیایی در بدن شما به نام هورمون آغاز می شود.

مطالب مرتبط: آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

غده هیپوفیز (در مغز شما) و تخمدان‌ها (در دستگاه تناسلی) هورمون‌های خاصی را در زمان‌های مشخصی در طول چرخه قاعدگی شما تولید و ترشح می‌کنند که باعث می‌شود اندام‌های دستگاه تناسلی به روش‌های خاصی پاسخ دهند. رویدادهای خاصی که در طول چرخه قاعدگی شما رخ می دهد را می توان به شرح زیر توصیف کرد:

مرحله قاعدگی: این مرحله که معمولاً از روز اول تا پنجم طول می کشد، زمانی است که در صورت عدم بارداری، پوشش داخلی رحم شما از طریق واژن شما خارج می شود. بیشتر افراد به مدت سه تا پنج روز خونریزی می کنند، اما دوره ای که فقط دو روز تا هفت روز طول می کشد نیز طبیعی است.

پریود-چیست

فاز فولیکولی: این مرحله معمولاً از روز ششم تا چهاردهم انجام می‌شود. در این مدت، سطح هورمون استروژن افزایش می‌یابد که باعث رشد و ضخیم شدن پوشش داخلی رحم (به نام آندومتر) می‌شود. علاوه بر این، یک هورمون دیگر – هورمون محرک فولیکول – باعث رشد فولیکول های تخمدان شما می شود. در طی روزهای ۱۰ تا ۱۴، یکی از فولیکول های در حال رشد، یک تخمک کاملا بالغ تشکیل می دهد.

تخمک گذاری: این مرحله تقریباً در روز ۱۴ در سیکل قاعدگی ۲۸ روزه رخ می دهد. افزایش ناگهانی یک هورمون دیگر – هورمون لوتئینیزه – باعث می شود که تخمدان شما تخمک خود را آزاد کند. این رویداد تخمک گذاری نامیده می شود.

مطالب مرتبط:تست تری گلیسیرید چیست؟

فاز لوتئال: این مرحله از حدود روز ۱۵ تا روز ۲۸ ادامه دارد. پس از رها شدن تخمک از تخمدان، شروع به حرکت از طریق لوله های فالوپ به سمت رحم می کند. سطح هورمون پروژسترون برای کمک به آماده سازی پوشش رحم برای بارداری افزایش می یابد. اگر تخمک توسط یک اسپرم بارور شود و خود را به دیواره رحم شما بچسبد، باردار می شوید. اگر بارداری اتفاق نیفتد، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد و پوشش ضخیم رحم در طول دوره قاعدگی ریزش می کند.

قاعدگی معمولا از چه سنی شروع می شود؟

قاعدگی معمولا از چه سنی شروع می شود؟

افراد از سن ۱۲ سالگی شروع به قاعدگی می کنند. با این حال، شما می توانید قاعدگی را از ۸ سالگی یا تا اواخر ۱۶ سالگی شروع کنید. قاعدگی افراد در سن یائسگی متوقف می شود، که تقریباً در سن ۵۱ سالگی اتفاق می افتد. در یائسگی، تولید تخمک متوقف می شود. یائسگی به عنوان یک سال بدون پریود تعریف می شود و پس از این مدت دیگر نمی توانید باردار شوید.

مطالب مرتبط: انجام تست رایگان PCR

برخی از علائم قاعدگی طبیعی چیست؟

  1. بد خلقی
  2. اختلال در خواب
  3. هوس های غذایی
  4. گرفتگی در قسمت پایین شکم و کمر
  5. نفخ
  6. حساسیت سینه
  7. آکنه

علائم قاعدگی طبیعی

در مورد قاعدگی چه علائمی ممکن است نشان دهنده نیاز به مراجعه با پزشک باشد؟ با پزشک خود تماس بگیرید اگر:

  1. شما تا سن ۱۶ سالگی قاعدگی را شروع نکرده اید.
  2. قاعدگی شما ناگهان متوقف می شود.
  3. شما بیش از روزهای معمول خونریزی دارید.
  4. خونریزی شما شدیدتر از حد معمول است.
  5. در طول پریود درد شدیدی دارید.
  6. بین پریودها خونریزی دارید.
  7. فکر می کنید ممکن است باردار باشید – برای مثال، رابطه جنسی داشته اید و عادت ماهانه شما حداقل پنج روز تاخیر دارد.
  8. قاعدگی شما در عرض سه ماه پس از قطع قرص های ضد بارداری برنگشته است و می دانید که باردار نیستید.

کلام آخر

قاعدگی، خونریزی ماهانه یک زن است که اغلب به آن “پریود” می گویند. وقتی که شما پریود هستید، بدن شما تجمع ماهانه پوشش داخلی رحم را دور می اندازد. خون و بافت قاعدگی از رحم شما از طریق سوراخ کوچک دهانه رحم جریان می یابد و از طریق واژن از بدن شما خارج می شود.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.