آزمایش های پزشکی

آزمایش ویروس

ویروس پاپیلومای انسانی شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) است که می‌تواند باعث ایجاد زگیل پوستی شود و دستگاه تناسلی مردان و زنان را الوده کند. تقریباً تمام سرطان های دهانه رحم توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. ۸۰ درصد از افراد در طول زندگی خود به HPV مبتلا می شوند. این ویروس از طریق تماس پوست به پوست دستگاه تناسلی منتقل می شود. برخلاف سایر بیماری های مقاربتی، HPV از طریق مایعات بدن، مایع منی، بزاق یا خون منتقل نمی شود.

همانطور که گفته شد، HPV از طریق هر نوع تماس جنسی قابل انتقال است. از آنجایی که HPV هیچ علامتی ندارد و این آزمایش اغلب در افراد کمتر از ۲۵ سال انجام نمی‌شود، بنابراین همیشه این احتمال وجود دارد که شریک جنسی بدون هیچ علامتی به این ویروس مبتلا باشد و آن را به شما منتقل کند. از این رو HPV بسیار شایع است، بنابراین حتی اگر فقط یک شریک جنسی داشته اید، باید غربالگری شوید. زبرا کاندوم ها محافظت کاملی را در برابر HPV ارائه نمی دهند. از طرف دیگر نیز افراد الوده به ویروس HPV، شانس بیشتری برای ابتلا به HIV و هپاتیت دارند.

علائم هشدار دهنده

علائم هشدار دهنده در زنان برای ابتلا به HPV:

  1. خونریزی غیرمعمول: بعد از رابطه جنسی یا بین دوره های معمول
  2. تغییرات غیرعادی در رنگ، بو یا مقدار ترشحات واژن
  3. درد در حین یا بعد از فعالیت جنسی
  4. زگیل یا سایر زائده ها، توده ها یا زخم ها در ناحیه تناسلی، مقعد یا در دهان یا گلو
  5. درد یا ناراحتی هنگام رفتن به توالت
  6. گرفتگی و درد شکم یا کمر

غربالگری HPV در زنان

بر اساس دستورالعمل های جدید، نمونه ای از سلول های دهانه رحم جمع آوری می شود که برای شناسایی وجود DNA ویروس HPV در سطح مولکولی آنالیز می شود. در حال حاضر توصیه می شود که همه زنان بین ۲۵ تا ۷۴ سال هر ۵ سال یکبار آزمایش غربالگری دهانه رحم (تست HPV) را انجام دهند. غربالگری معمول دهانه رحم، وجود ویروس HPV را قبل از ایجاد سلول‌های غیرطبیعی تشخیص می‌دهد که در طی یک دوره زمانی طولانی (تا ۱۰ سال) می‌تواند منجر به ایجاد سرطان دهانه رحم شود. شواهد نشان می دهد سرطان دهانه رحم در زنان جوان نادر است.

تقریباً از هر ۵ نفر، ۴ نفر در مقطعی از زندگی خود به HPV مبتلا می شوند. اکثر این افراد نمی دانند که به ویروس مبتلا شده اند، زیرا ویروس به طور طبیعی از بین می رود. حدود ۱۰۰ نوع مختلف HPV وجود دارد و برخی از آنها می توانند باعث “علائم کم خطر” مانند زگیل تناسلی شوند. با این حال، اغلب سویه های HPV که منجر به سرطان دهانه رحم می شوند، هیچ علامت قابل توجهی ندارند. همانطورکه گفته شد، با توجه به اینکه HPV به عنوان یکی از دلایل اصلی تغییرات ایجاد شده در سلول های دهانه رحم شناخته شده است، می تواند در زنان، منجر به پیش سرطان یا سرطان دهانه رحم شود به همین دلیل آزمایش HPV جهت تشخیص به موقع آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

روش های تشخیص ویروس HPV

روش های تشخیص ویروس HPV

  1. آزمایش کولپوسکوپی
  2. آزمایش اسید استیک
  3. روش های مولکولی
  4. نمونه برداری( بیوپسی) از بافت تغییر یافته
  5. تست پاپ اسمیر یا نمونه برداری از دهانه رحم

بایستی توجه داشت که HPV با آزمایش خون قابل تشخیص نیست. زیرا همانطور که اشاره شد یک نوع بیماری پوستی است که در سلول های فرد تکثیر می یابند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *