hpv, آزمایش های پزشکی, چکاپ

آزمایش زگیل ناحیه تناسلی زنان

ازمایش زگیل ناحیه تناسلی زنان

زگیل در ناحیه تناسلی زنان

زگیل تناسلی شایع ترین بیماری مقاربتی (STD) است. انواع خاصی از HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود که سرطان ایجاد نمی کنند. درمان‌ها می‌توانند زگیل تناسلی را از بین ببرند، اما زمانی که به زگیل تناسلی و HPV مبتلا شدید، همیشه می‌توانید STD را به شخص دیگری انتقال بدهید.

زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی نوعی بیماری مقاربتی (STD) است. این بیماری باعث ایجاد زگیل (برجستگی های کوچک یا رشد) در داخل و یا اطراف اندام تناسلی و راست روده می شود. انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود. برخی از زگیل ها بسیار کوچک هستند. با این حال، معمولاً می توانید آنها را احساس یا مشاهده کنید. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است زگیل تناسلی را کندیلوم بنامند. به بیماری های مقاربتی، عفونت های مقاربتی (STI) نیز گفته می شود. شما می توانید زگیل تناسلی را به افراد دیگر بدهید.

زگیل تناسلی را از کجا می گیریم؟

زگیل تناسلی می تواند موارد زیر را آلوده کند:

  1. کشاله ران (ناحیه بین معده و ران).
  2. داخل و خارج مقعد.
  3. لب، دهان، زبان یا گلو.
  4. آلت تناسلی و کیسه بیضه (کیسه ای که شامل بیضه ها می شود).
  5. واژن (از جمله داخل واژن)، فرج، لب های واژن (لابیا کوچک و لابیا بزرگ) و دهانه رحم (بافتی که واژن و رحم را به هم متصل می کند).

زگیل تناسلی چقدر شایع است؟

تخمین زده می شود که سالانه حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر – بیشتر آنها در اواخر نوجوانی و بیست سالگی خود – به زگیل تناسلی مبتلا می شوند. ویروس ایجاد کننده این زگیل ها، HPV، شایع ترین STD است. تقریباً ۷۹ میلیون آمریکایی HPV دارند. انواع مختلفی از HPV وجود دارد که البته همه انها باعث ایجاد زگیل تناسلی نمی شوند.

چه کسانی ممکن است به زگیل تناسلی مبتلا شوند؟

زگیل تناسلی همه جنسیت ها را درگیر می کند. بیشتر در نوجوانان و جوانان شایع است. مردان اندکی بیشتر در معرض خطر هستند. شانس شما برای ابتلا به زگیل تناسلی افزایش می یابد اگر:

  1. هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده نکنید.
  2. چندین شریک جنسی داشته باشید.

آیا زگیل تناسلی مسری است؟

بله، زگیل تناسلی و ویروسی که آنها را ایجاد می کند، هر دو بسیار مسری هستند. هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد. وقتی ویروس را گرفتید، همیشه مسری هستید. حتی اگر علائمی مانند زگیل تناسلی نداشته باشید، یا زگیل‌ها را درمان و برداشته‌اید، باز هم می‌توانید فرد دیگری را به HPV و زگیل تناسلی مبتلا کنید.

علت زگیل تناسلی چیست؟

انواع خاصی از HPV باعث این STD می شود. زگیل تناسلی از طریق تماس پوستی در طول رابطه جنسی گسترش می یابد. یک ویروس متفاوت باعث ایجاد زگیل در دست ها و پاهای شما می شود. شما نمی توانید با لمس خود یا شخص دیگری با دست یا پایی که زگیل دارد، به زگیل تناسلی مبتلا شوید.

زگیل تناسلی از طریق:

  1. مقاربت، شامل مقعدی، واژینال-آلت تناسلی و واژن-واژن.
  2. لمس دستگاه تناسلی (تماس پوست با پوست بدون انزال).
  3. برقراری رابطه جنسی دهانی به فردی که HPV یا زگیل تناسلی دارد.
  4. داشتن رابطه جنسی دهانی از فردی که مبتلا به HPV است یا زگیل تناسلی روی دهان، لب ها یا زبان دارد.

زگیل تناسلی چه مدت پس از عفونت ظاهر می شود؟

برخی از افراد در عرض چند هفته پس از عفونت دچار زگیل تناسلی می شوند. با این حال، اغلب ماه ها یا سال ها طول می کشد تا زگیل ظاهر شود. به همین دلیل، تشخیص دقیق زمانی که آلوده شده اید دشوار است. همچنین ممکن است ویروس داشته باشید و زگیل تناسلی نداشته باشید. ممکن است ندانید که آیا زگیل در داخل مقعد دارید یا در جای دیگری از بدن. اگر علائمی نداشته باشید، ممکن است ناآگاهانه دیگران را به ویروس آلوده کنید.

علائم زگیل تناسلی چیست؟

زگیل ها شبیه زائده های خشن و همرنگ پوست هستند. زگیل های تناسلی اغلب ظاهری گل کلمی دارند، اما برخی صاف هستند. زگیل تناسلی معمولاً دردناک نیستند. گاهی اوقات باعث:

  1. خونریزی خفیف
  2. احساس سوزش.
  3. درد و ناراحتی.
  4. خارش یا سوزش ناحیه تناسلی.

آزمایش تشخیص زگیل تناسلی در زنان چگونه انجام می شود؟

شما می تواند زگیل تناسلی خارجی را با مشاهده آنها تشخیص دهد. تشخیص زگیل های داخلی چالش برانگیزتر است. ممکن است این آزمایشات را دریافت کنید:

  1. معاینه لگن: یک زن ممکن است آزمایش پاپ را به عنوان بخشی از معاینه لگن انجام دهد تا تغییرات دهانه رحم ناشی از زگیل تناسلی را بررسی کند. ارائه دهنده شما همچنین ممکن است کولپوسکوپی را برای بررسی و بیوپسی واژن و دهانه رحم انجام دهد.
  2. آزمایش خون: برای سایر بیماری های مقاربتی که اغلب با زگیل تناسلی مرتبط هستند آزمایش کند. این بیماری های مقاربتی شامل سوزاک، سیفلیس و کلامیدیا است.
  3. معاینه مقعد: از دستگاهی به نام آنوسکوپ برای بررسی داخل مقعد برای یافتن زگیل استفاده می شود.
  4. بیوپسی: بیوپسی (بریدن و برداشتن یک قطعه کوچک به اندازه نوک یک مداد) را در صورت شک در تشخیص انجام می شود.

معاینات HPV

زگیل تناسلی چگونه درمان می شود؟

زگیل تناسلی می تواند خود به خود از بین برود. یا ممکن است بزرگتر یا چند برابر شوند. روش های مختلفی برای از بین بردن زگیل تناسلی وجود دارد. ممکن است برای از بین بردن زگیل به چندین درمان نیاز داشته باشید. برای اکثر آنها، ابتدا یک داروی بیهوشی دریافت می کنید تا ناحیه درمان بی حس شود. در طول درمان، شما باید از تماس جنسی خودداری کنید. می توان از یکی از این روش های زیر برای درمان زگیل تناسلی استفاده کرد:

  1. کوتر الکتریکی: جریان الکتریکی زگیل ها را می سوزاند.
  2. انجماد: در طول سرما درمانی، از نیتروژن مایع برای انجماد و از بین بردن زگیل استفاده میشود.
  3. درمان با لیزر: نور لیزر رگ های خونی ریز درون زگیل ها را از بین می برد و جریان خون آنها را قطع می کند.
  4. روش برش الکتروسرجری حلقه ای (LEEP): با LEEP، ارائه دهنده شما از یک حلقه سیمی با بار الکتریکی برای برداشتن زگیل استفاده می کند. ارائه دهنده ممکن است از این روش برای برداشتن زگیل روی دهانه رحم زن استفاده کند.
  5. داروی موضعی (پوستی): هفته ای یک بار به مدت چند هفته، محلول شیمیایی تجویزی را روی زگیل ها می زنید. این ماده شیمیایی باعث ایجاد تاول در زیر زگیل می شود و جریان خون را متوقف می کند. در برخی موارد، ارائه دهنده شما ممکن است راه حل را اعمال کند. ارائه دهنده شما راه حل موضعی TCA را در مطب اعمال می کند.
  6. جراحی: زگیل‌هایی را که بزرگ هستند یا به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند، با جراحی از بین ببرد.

آیا می توانم بیش از یک بار به زگیل تناسلی مبتلا شوم؟

آره. هیچ درمانی برای HPV، ویروسی که باعث زگیل می شود، وجود ندارد. در نتیجه، می توانید بارها و بارها به زگیل تناسلی مبتلا شوید.

زگیل تناسلی چه عوارضی دارد؟

زگیل تناسلی روی دهانه رحم یا داخل واژن می تواند باعث تغییرات دهانه رحم (دیسپلازی) شود که می تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. زگیل ها باعث این تغییرات می شوند نه HPV. انواع دیگری از HPV وجود دارد که خطر سرطان را افزایش می دهد. سویه های HPV که باعث سرطان می شوند، همان گونه هایی نیستند که باعث زگیل تناسلی می شوند.

زگیل تناسلی چه تاثیری بر بارداری دارد؟

اگر در دوران بارداری شیوع فعال زگیل تناسلی داشته باشید، افزایش سطح هورمون ممکن است باعث خونریزی، بزرگتر شدن یا تکثیر زگیل شود. بندرت، این عوارض اتفاق می افتد:

  • یک زگیل بزرگ یا توده زگیل کانال زایمان را مسدود می کند. ممکن است نیاز به زایمان از طریق سزارین داشته باشید.
  • HPV از مادر به نوزاد منتقل می شود و باعث ایجاد زگیل در داخل مجاری تنفسی نوزاد می شود. این وضعیت که پاپیلوماتوز تنفسی مکرر نامیده می شود، بسیار نادر است.

به بانوان عزیز توصیه می‌شود لیست چکاپ زنان رو بخوانند تا بیشتر بتوانند به سلامت خودشان کمک کنند.

آیا واکسنی برای زگیل تناسلی وجود دارد؟

واکسن HPV می تواند در برابر انواع خاصی از HPV، از جمله آنهایی که باعث زگیل تناسلی و برخی سرطان ها می شوند، محافظت کند. بیش از ۱۰۰ نوع مختلف HPV وجود دارد. حتی اگر قبلاً نوعی HPV دارید که باعث زگیل تناسلی می شود، واکسن همچنان می تواند از شما در برابر سایر گونه ها محافظت کند. دستورالعمل های اخیر CDC و FDA توصیه می کند که مردان و زنان تا ۴۵ سال برای محافظت در برابر HPV واکسینه شوند. HPV شایع ترین بیماری مقاربتی است و می تواند باعث برخی سرطان ها و زگیل های تناسلی شود. سالانه بیش از ۱۴ میلیون عفونت HPV جدید در ایالات متحده رخ می دهد. واکسیناسیون از سن ۹ سالگی شروع می شود (اکثر افراد بین ۱۱ تا ۱۲ سالگی شروع می کنند).

چگونه از زگیل تناسلی پیشگیری کنم؟

اگر از نظر جنسی فعال هستید، می توانید این اقدامات را برای محافظت از خود در برابر ابتلا یا انتشار HPV، زگیل تناسلی و سایر بیماری های مقاربتی انجام دهید:

  1. از کاندوم استفاده کنید.
  2. واکسن HPV را دریافت کنید.
  3. آزمایشات معمول و هر گونه درمان مورد نیاز برای STDs را انجام دهید.
  4. اگر به HPV یا زگیل تناسلی مبتلا هستید به شرکای جنسی خود بگویید تا بتوانند آزمایش و درمان شوند.
  5. با یک شریک جنسی تک همسر باشید یا تعداد شرکای خود را محدود کنید.

پیشگیری از زگیل تناسلی

پیش آگهی برای افراد مبتلا به زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی و HPV از بیماری های مقاربتی شایع هستند. این نوع زگیل ها و انواع HPV که باعث ایجاد آنها می شوند، خطر سرطان را افزایش نمی دهند. برخی از افراد فقط یک بار دچار زگیل تناسلی می شوند، در حالی که برخی دیگر شیوع مکرر دارند. درمان می تواند زگیل ها را از بین ببرد، اما نمی تواند آنها یا HPV را درمان کند. شما همیشه مسری خواهید بود و باید با شریک زندگی خود رابطه جنسی ایمن داشته باشید.

کی باید با دکتر تماس بگیرم؟

اگر دارای:

  1. تحریک یا خارش ناحیه تناسلی.
  2. مقاربت دردناک
  3. ادرار دردناک (دیسوریا).
  4. ترشحات آلت تناسلی یا واژن غیرمعمول یا بدبو.
  5. قرمزی، درد یا تورم واژن یا آلت تناسلی.

چه سوالاتی باید از پزشکم بپرسم؟

  1. بهترین درمان برای من چیست؟
  2. آیا زگیل ها پس از درمان عود می کنند؟
  3. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به STD دیگر چیست؟
  4. چگونه می توانم از شریک زندگی خود در برابر ابتلا به HPV یا زگیل تناسلی محافظت کنم؟
  5. آیا من در خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستم؟ اگر چنین است، چه اقداماتی می توانم برای محافظت از سلامت خود انجام دهم؟
  6. آیا باید مراقب علائم عوارض باشم؟

تست اچ پی وی آزمایش غربالگری برای سرطان دهانه رحم است، البته این تست ابتلا به سرطان را مشخص نمی‌کند، اما وجود ویروس پاپیلوم یعنی عامل سرطان دهانه رحم را در بدن نشان می‌دهد. گونه‌های خاصی از اچ پی وی، برای مثال نوع ۱۶ و ۱۸، احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد.

حرف آخر

سالانه هزاران نفر به زگیل تناسلی مبتلا می شوند و هزاران نفر دیگر نیز ویروسی دارند که باعث ایجاد آنها می شود. زگیل تناسلی ممکن است تا ماهها – گاهی سالها – پس از عفونت ظاهر نشود. هنگامی که متوجه شدید زگیل تناسلی و HPV دارید، باید این اطلاعات را با شریک جنسی خود به اشتراک بگذارید. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند پیشنهاداتی را برای جلوگیری از گسترش این STD ارائه دهد. همچنین می توانید اقداماتی را برای کاهش خطر ابتلا به سایر بیماری های مقاربتی انجام دهید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *