آزمایش های پزشکی

HPV چیست؟

HPV چیست؟

HPV مخفف ویروس پاپیلومای انسانی است. HPV مجموعه ای از ۱۵۰ ویروس مرتبط است که می تواند باعث ایجاد انواع مشکلات مختلف در ناحیه تناسلی و پوست مقعد شود. این شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) است و می تواند باعث زگیل تناسلی و مقعدی، یک تغییر پیش سرطانی به نام نئوپلازی داخل اپیتلیال مقعدی (AIN) و سرطان مقعد شود.

مطالب مرتبط:تست Chol  چیست؟

علل HPV

HPV  یک بیماری مقاربتی است که از تماس پوست به پوست از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که این ویروس را دارد منتقل می شود. عفونت HPV همچنین می تواند بدون رابطه جنسی رخ دهد، زیرا هر گونه تماس مستقیم با پوست یا مایع بدن آسیب دیده از یک فرد آلوده می تواند باعث عفونت HPV شود. HPV بسیار شایع است و اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود به HPV آلوده می شوند.

علائم HPV

علائم HPV

در بیشتر موارد عفونت HPV به هیچ وجه منجر به هیچ علامت یا نشانه ای نمی شود. عفونت HPV می تواند منجر به مشکلات مختلف در داخل و اطراف مقعد شود. اینها شامل زگیل مقعدی، تغییرات پیش سرطانی در پوست (AIN) یا در موارد نادر سرطان مقعد است.

زگیل مقعدی (condyloma acuminata) زائده های کوچک سفید یا گوشتی هستند که می توانند روی پوست اطراف مقعد و داخل کانال مقعد ایجاد شوند. آنها می توانند بسیار کوچک تا بزرگ و گسترده باشند. زگیل ها معمولاً بدون درد هستند و ممکن است مانند برجستگی های روی پوست قابل توجه باشند و باعث خارش، خونریزی یا ترشحات مخاطی از مقعد شوند.

AIN  یک تغییر پیش سرطانی در پوست یا پوشش مقعد است که می تواند مانند یک پلاک صاف یا مانند یک توده برجسته شود. AIN  نیز بدون درد است و اغلب علائمی ایجاد نمی کند. سرطان مقعد، سرطان پوست اطراف مقعد و پوشش مجرای مقعد است. سرطان مقعد می تواند باعث درد مقعد، خونریزی، ترشحات مخاطی و نشت تصادفی روده شود.

تشخیص زگیل مقعدی

تشخیص زگیل مقعدی

HPV با وجود زگیل، سواب مقعدی برای سلول های غیر طبیعی (پاپ) یا نمونه برداری از پوست (بیوپسی) تشخیص داده می شود. در طول معاینه، پزشک به پوست اطراف مقعد نگاه می‌کند و ممکن است از یک ابزار به نام آنوسکوپ برای بررسی پوشش داخل مقعد استفاده کند. این معاینه همچنین شامل بررسی ناحیه تناسلی و کشاله ران برای هرگونه تغییر پوستی است. اگر تغییراتی در پوست یا مقعد وجود داشته باشد، پزشک ممکن است بیوپسی را انجام دهد.

پیشگیری  از زگیل مقعدی

  1. با افرادی که زگیل مقعدی (یا تناسلی) دارند تماس جنسی نداشته باشید.
  2. تماس جنسی را به یک شریک جنسی محدود کنید.
  3. هیچ گونه تماس جنسی نداشته باشید.
  4. همیشه از کاندوم استفاده کنید.
  5. شرکای جنسی باید از نظر HPV و سایر بیماری های مقاربتی حتی زمانی که هیچ علامتی وجود ندارد، بررسی شوند.
  6. واکسیناسیون در مردان و زنان زیر ۲۶ سال برای جلوگیری از عفونت توصیه می شود.

پیشگیری از سرطان

پیشگیری از سرطان:

برداشتن زگیل های مقعدی می تواند از ایجاد AIN و سرطان در آنها جلوگیری کند. بیماران HPV مثبت در معرض ابتلا به AIN و سرطان مقعد را می توان با سیتولوژی مقعد (پاپ مقعد) یا آنوسکوپی با وضوح بالا غربالگری کرد. AIN و سرطان مقعد حتی در غیاب زگیل نیز ممکن است رخ دهد. زگیل های خارجی را می توان با استفاده از دارو یا برداشتن جراحی درمان کرد. زگیل های داخلی مقعد معمولاً به داروها پاسخ نمی دهند، بنابراین جراحی برای زگیل های مقعدی داخلی لازم است.

مطالب مرتبط:آزمایش گلوکز خون (Blood Glucose Test)

درمان زگیل مقعدی

گزینه های درمانی برای زگیل عبارتند از:

  1. داروی موضعی
  2. فریز کردن زگیل ها با نیتروژن مایع
  3. تخریب شیمیایی زگیل ها با تری کلروستیک اسید، پودوفیلین
  4. عمل جراحی
  1. لیزر درمانی ابلیشن (سوختگی)
  2. کوتریزاسیون (سوختن)
  3. برداشتن (برداشتن)

هنگامی که زگیل های زیادی وجود دارد، جراح ممکن است جراحی را به صورت مرحله ای انجام دهد. معاینه داخلی نیز انجام خواهد شد تا هر گونه ضایعه داخلی بررسی و در صورت لزوم درمان شود.  AIN معمولاً با لیزر یا کوتر برای از بین بردن نواحی پیش سرطانی درمان می شود.

مطالب مرتبط:آزمایش HDL 

کلام اخر

گونه های خاصی از ویروس HPV این خطر ابتلا به AIN و سرطان را افزایش می دهد. برخی از عوامل بیمار نیز می توانند این خطر را افزایش دهند: عفونت HIV، سرکوب سیستم ایمنی و مردانی که با مردان رابطه مقعدی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *