آزمایش های پزشکی, چکاپ, داخلی

آزمایش و چکاپ معده در منزل

این یک آزمایش خون ساده است که تولید بیش از حد گاسترین را بررسی می کند. گاسترین هورمونی است که معده شما برای تحریک ترشح اسید معده می سازد. بدن شما برای هضم و جذب مواد مغذی موجود در غذا، به ویژه پروتئین ها و اسیدهای آمینه به این نیاز دارد.

معده شما روزانه ۲ تا ۳ لیتر مایع اسیدی تولید می کند. آزمایش اسید معده برای اندازه گیری میزان اسید معده و سطح اسیدیته محتویات معده را اندازه گیری می کند.

گاسترین معده چیست؟

فهرست عناوین صفحه:

گاسترین نوعی هورمون پپتیدی است که توسط سلول ‌های G موجود در غشای مخاطی بخش پیلور معده، دوازدهه و لوزالمعده ترشح می ‌شود و نقش مهمی در فرایند گوارش دارد. ترشح گاسترین توسط عوامل مختلفی مانند ورود غذا به معده، به ویژه غذاهای پروتئینی، تحریک عصب واگ و افزایش pH معده تحریک می ‌شود.

گاسترین با تاثیر بر سلول ‌های پاریتال در معده باعث افزایش ترشح اسید کلریدریک می‌ شود. اسید معده برای هضم پروتئین ها از بین بردن باکتری ‌های مضر و جذب برخی مواد معدنی ضروری است. همچنین استرین علاوه بر اسید ترشح آنزیم‌ های گوارشی مانند پپسینوژن را نیز تحریک می ‌کند.

پپسینوژن در محیط اسیدی معده به پپسین تبدیل می‌ شود که آنزیم اصلی برای تجزیه پروتئین ‌ها است. گاسترین باعث افزایش حرکات و انقباضات عضلانی معده شده که به مخلوط شدن غذا و پیشبرد آن در دستگاه گوارش کمک می ‌کند. گاسترین نقش مهمی در رشد و ترمیم سلول ‌های مخاطی معده دارد و به حفظ سلامت این بافت کمک می ‌کند.

در برخی موارد ترشح گاسترین می‌ تواند بیش از حد باشد که منجر به مشکلاتی مانند زخم معده، ریفلاکس معده و سندرم زولینگر-الیسون می‌ شود. در مقابل کمبود گاسترین نیز می‌ تواند باعث کاهش ترشح اسید معده و مشکلات گوارشی شود. اندازه‌ گیری سطح گاسترین در خون می‌ تواند در تشخیص برخی از بیماری‌ های گوارشی مانند گاسترینوما همان تومور تولید کننده گاسترین و کمبود اسید معده مفید باشد.

از کجا بفهمیم اسید معده کم است یا زیاد؟

از کجا بفهمیم اسید معده کم است یا زیاد؟

علائم و نشانه های مختلفی وجود دارد که نشان می دهد که آیا اسید معده شما کم است یا زیاد. درک این علائم می تواند به شما کمک کند تا در مورد سلامت گوارش خود تصمیمات آگاهانه تری بگیرید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.

علائم اسید معده زیاد

سوزش سر دل شایع ترین علامت اسید معده زیاد است و به صورت احساس سوزش در قفسه سینه یا گلو ظاهر می شود. رفلاکس اسید نیز زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری برمی گردد و باعث سوزش سر دل، حالت تهوع و استفراغ می شود.

اسید معده زیاد می تواند باعث سوء هاضمه، نفخ و احساس پری بعد از غذا خوردن شود. برخی از افراد ممکن است در قسمت فوقانی شکم خود احساس درد داشته باشند. همچنین در موارد شدید اسید معده زیاد می تواند باعث التهاب مری و مشکل در بلع شود.

علائم اسید معده کم

کمبود اسید معده می تواند منجر به نفخ و گاز بعد از غذا خوردن شود. کمبود اسید معده نیز می تواند باعث سوزش سر دل شود. این به این دلیل است که غذا به درستی هضم نمی شود و می تواند باعث رفلاکس اسید شود. برخی از افراد ممکن است حالت تهوع را به ویژه بعد از خوردن غذاهای چرب تجربه کنند. کمبود اسید معده می تواند جذب برخی از مواد مغذی مانند آهن و ویتامین B12 را مختل کند. همچنین کمبود مواد مغذی می تواند منجر به خستگی و ضعف شود.

اگر علائم اسید معده زیاد یا کم را تجربه می کنید باید با پزشک خود مشورت کنید آن ها می توانند در مورد علائم شما سوال بپرسند و در صورت لزوم آزمایشاتی را برای تعیین میزان اسید معده شما تجویز کنند.

درمان اسید معده زیاد یا کم به علت اصلی آن بستگی دارد. پزشک شما ممکن است تغییراتی در سبک زندگی، مانند تغییر رژیم غذایی و ورزش را توصیه کند. همچنین ممکن است داروهایی را برای کاهش یا افزایش اسید معده تجویز کنند.

آزمایش ph معده

آزمایش pH معده یک روش تشخیصی است که برای اندازه‌ گیری میزان اسیدی بودن محتویات معده انجام می ‌شود. این آزمایش به پزشک کمک می ‌کند تا در مورد وضعیت سلامت معده و وجود هرگونه اختلال یا بیماری در آن اطلاعات کسب کند.

در این فرایند یک لوله نازک از طریق بینی یا دهان وارد معده می ‌شود و به کمک آن میزان اسیدیته محتویات معده اندازه ‌گیری می‌ شود. این آزمایش معمولا برای تشخیص بیماری ‌هایی مانند رفلاکس معده، زخم معده و ورم معده انجام می ‌شود.

همچنین این آزمایش می‌ تواند در بررسی علائم دیگری مانند سوزش سر دل، درد معده، تهوع و استفراغ نیز مفید باشد. در نهایت نتایج آزمایش pH معده توسط پزشک تفسیر شده و بر اساس آن برنامه درمانی مناسب برای بیمار تعیین می ‌شود.

آزمایش کمبود اسید معده

آزمایش کمبود اسید معده

کمبود اسید معده که به آن هیپوکلریدریا نیز گفته می ‌شود وضعیتی است که در آن معده به اندازه کافی اسید هیدروکلریک تولید نمی ‌کند. اسید معده نقش مهمی در هضم غذا، به ویژه پروتئین‌ ها و جذب مواد مغذی مانند آهن و ویتامین B12 دارد. همچنین اسید معده به از بین بردن باکتری ‌های مضر در غذا کمک کرده و از عفونت‌ های گوارشی جلوگیری می‌ کند.

علائم کمبود اسید معده می ‌تواند شامل سوء هاضمه، نفخ، احساس پری بعد از غذا خوردن، سوزش سر دل، ریفلاکس اسید، تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست، کمبود مواد مغذی، خستگی و ضعف باشد. با این حال، این علائم می‌توانند مشابه علائم سایر مشکلات گوارشی باشند، بنابراین تشخیص دقیق توسط پزشک مهم است.

علل کمبود اسید معده می ‌تواند شامل افزایش سن، گاستریت آتروفیک یا همان التهاب مزمن معده، جراحی معده، مصرف برخی داروها مانند آنتی ‌اسید ها، کمبود روی و استرس باشد. برای تشخیص کمبود اسید معده، پزشک ممکن است آزمایش‌ هایی مانند آزمایش خون برای اندازه‌ گیری سطح گاسترین، آزمایش pH معده و بیوپسی معده را تجویز کند.

درمان کمبود اسید معده بستگی به علت اصلی آن دارد. در برخی موارد تغییر سبک زندگی مانند تغذیه مناسب، کاهش استرس و ترک سیگار و الکل می ‌تواند کمک کننده باشد. همچنین پزشک ممکن است مکمل‌ های اسید هیدروکلریک یا داروهای دیگری را برای بهبود هضم و جذب مواد مغذی تجویز کند. مهم است که خودسرانه اقدام به مصرف مکمل ‌های اسید معده نکنید و حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تست معده چگونه انجام می شود؟

تست ‌های معده به روش ‌های مختلفی انجام می ‌شوند که هر کدام هدف خاصی را دنبال می ‌کنند. برخی از این تست ‌ها به منظور بررسی ساختار و عملکرد معده انجام می ‌شوند، در حالی که برخی دیگر برای تشخیص بیماری‌ ها و مشکلات خاص مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

یکی از رایج‌ ترین تست ‌های معده آندوسکوپی است. در این روش یک لوله نازک و انعطاف ‌پذیر که در انتهای آن دوربین کوچکی قرار دارد از طریق دهان وارد مری و معده می‌ شود. پزشک می ‌تواند تصاویر زنده از داخل معده را روی صفحه نمایش مشاهده کند و در صورت لزوم، نمونه‌ ای از بافت معده برای بررسی بیشتر بردارد.

آندوسکوپی معمولا برای تشخیص زخم معده، ورم معده، سرطان معده و سایر مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. تست دیگری که برای بررسی عملکرد معده انجام می ‌شود تست pH متری است. در این روش یک لوله نازک از طریق بینی وارد معده می ‌شود و به مدت ۲۴ ساعت میزان اسیدیته معده را ثبت می ‌کند.

این تست برای تشخیص رفلاکس معده و سایر اختلالات مرتبط با اسید معده مفید است. علاوه بر این تست ‌های دیگری مانند تست گاسترین، تست هلیکوباکتر پیلوری و تست‌ های تصویربرداری مانند سونوگرافی و سی ‌تی اسکن نیز برای تشخیص مشکلات معده مورد استفاده قرار می ‌گیرند. انتخاب نوع تست مناسب برای هر فرد بستگی به علائم و شرایط خاص او دارد و توسط پزشک تعیین می ‌شود.

عکس جواب آزمایش سرطان معده

عکس جواب آزمایش سرطان معده

تفسیر نتایج آزمایش سرطان معده می ‌تواند یک تجربه دشوار و گیج ‌کننده باشد. درک اصطلاحات پزشکی و… بسیار مهم است. در این بخش به راهنمای کلی در مورد آنچه که ممکن است در گزارش پاتولوژی خود ببینید پرداخته ایم.

در برگه آزمایش قسمتی وجود دارد برای اطلاعات نمونه. در این بخش اطلاعات مربوط به نمونه بافتی گرفته شده از معده، از جمله محل دقیق نمونه ‌برداری و نوع نمونه بیوپسی یا نمونه جراحی ذکر می ‌شود. در قسمت شرح ماکروسکوپی ویژگی ‌های ظاهری نمونه بافتی را مانند اندازه، شکل و رنگ آن توصیف می ‌کند.

جدول اصطلاحات در برگه آزمایش معده

در جدول زیر به برخی از اصطلاحات رایج که ممکن است در برگه ازمایش معده آن را مشاهده کنید پرداخته ایم.

اصطلاحمعنی
کارسینوم شایع ‌ترین نوع سرطان معده است که از سلول‌ های پوشاننده سطح داخلی معده منشا می ‌گیرد.
آدنوکارسینومنوعی از کارسینوم است که از سلول‌ های غده ‌ای که مخاط معده را تولید می ‌کنند منشاء می ‌گیرد.
تمایزبه میزان شباهت سلول ‌های سرطانی به سلول‌ های طبیعی گفته می ‌شود. سلول ‌های سرطانی با تمایز خوب، بیشتر شبیه سلول ‌های طبیعی هستند و معمولا رشد کندتری دارند. سلول ‌های سرطانی با تمایز ضعیف، کمتر شبیه سلول ‌های طبیعی هستند و معمولا رشد سریع ‌تری دارند.
مرحله سرطانبه میزان گسترش سرطان در بدن گفته می ‌شود. مرحله سرطان با استفاده از سیستم TNM تومور، غدد لنفاوی، متاستاز تعیین می ‌شود.
تومور مارکر هاموادی هستند که توسط سلول ‌های سرطانی تولید می‌ شوند و می ‌توانند در خون یا بافت ‌ها اندازه ‌گیری شوند. مارکرهای تومور می ‌توانند به تشخیص، پیش ‌بینی و پیگیری پاسخ به درمان سرطان کمک کنند.

قبل از ادامه مطلب لازم است بدانید ما خدمات ویژه چکاپ کامل در منزل را ارائه می دهیم و شما با مراجعه به این لینک و سفارش پکیج مورد نظر پرستاران ما در محل شما حضور می یابند و آزمایشات لازم را انجام دهند.

نحوه انجام آزمایش خون

این آزمایش بعد از اینکه مدتی غذا نخورده اید انجام می شود، بنابراین مایعات تنها چیزی است که در معده باقی می ماند. مایع معده از طریق لوله ای که از طریق مری (لوله غذا) به معده وارد می شود، خارج می شود. هورمونی به نام گاسترین ممکن است به بدن شما تزریق شود. این کار برای آزمایش توانایی سلول های معده برای آزادسازی اسید انجام می شود. سپس محتویات معده برداشته و آنالیز می شود.

برای این آزمایش از شما خواسته می شود که ۴ تا ۶ ساعت قبل از انجام آزمایش چیزی نخورید و ننوشید. هنگام قرار دادن لوله ممکن است کمی ناراحتی یا احساس تنگی نفس داشته باشید. دلایل انجام این ازمایش:

برای بررسی اینکه آیا داروهای ضد زخم موثر هستند یا خیر

برای بررسی اینکه آیا مواد از روده کوچک باز می گردند یا خیر

برای آزمایش علت زخم

مقدار نرمال اسید معده

حجم طبیعی مایع معده ۲۰ تا ۱۰۰ میلی لیتر و pH اسیدی (۱.۵ تا ۳.۵) است. این اعداد در برخی موارد به تولید اسید واقعی در واحد میلی اکی والان در ساعت تبدیل می شوند.

نتایج غیر عادی اسید معده

نتایج غیر عادی اسید معده

افزایش سطح گاسترین می تواند باعث افزایش ترشح اسید شود و ممکن است منجر به زخم شود (سندرم زولینگر-الیسون).

وجود صفرا در معده نشان می دهد که مواد از روده کوچک (اثنی عشر) عقب می نشینند.

خطرات اسید معده

این خطر جزئی وجود دارد که لوله به جای مری و معده از طریق نای و به داخل ریه ها قرار گیرد.

آیا آزمایش خون می تواند اسید معده پایین را تشخیص دهد؟

اگر نتایج هیپوکلریدری یا آکلرهیدریا را نشان دهند، پزشک ممکن است آزمایش خون را برای بررسی کمبود آهن یا سایر مواد مغذی انجام دهد. پزشک ممکن است مکمل های HCL را برای تایید تشخیص تجویز کند. اگر فرد هنگام مصرف مکمل ها احساس بهتری داشته باشد، اسید معده پایین است.

چگونه سطح اسید معده را آزمایش می کنید؟

این آزمایش شامل قرار دادن یک کاتتر (یک لوله نازک)، یا یک دستگاه خاص به نام پروب pH، در مری است. کاتتر یا دستگاه سطح اسید شما (معروف به سطح pH) را برای ۲۴ تا ۹۶ ساعت اندازه گیری می کند. این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا شما رفلاکس اسید یا GERD (بیماری ریفلاکس معده به مری) دارید.

آزمایشاتی که برای تعیین میزان  قند و کلسترول استفاده می شوند مانند آزمایش های چربی خون و.. نیاز به شرایط ناشتا دارند اما برخی دیگر از آزمایشات مانند کم خونی و.. از نیاز به ناشتایی ندارد.با وارد شدن به صفحه ی قبل از چکاپ چکار کنیم؟؟ شما میتوانید کمک کنید تا  نتایج آزمایش به شرایط حقیقی بدن نزدیکتر باشد.

چکاپ برای سرطان معده

چکاپ برای سرطان معده

سرطان معده معمولاً زمانی پیدا می‌شود که فرد به دلیل علائمی که دارد به پزشک مراجعه می کند. در صورت مشکوک بودن به سرطان معده، معاینات و آزمایشاتی لازم است تا مطمئن شوید.

تاریخچه پزشکی، معاینه فیزیکی و آزمایشاتی برای بررسی خونریزی معده

هنگام گرفتن سابقه پزشکی، پزشک در مورد علائم شما (مانند مشکلات بلع، درد، نفخ، و غیره) و عوامل خطر احتمالی می پرسد تا ببیند، دچار سرطان معده شدید یا علت دیگری دارد. معاینه فیزیکی می تواند اطلاعاتی در مورد علائم احتمالی سرطان معده یا سایر مشکلات را به پزشک شما بدهد، مانند:

1_معاینه شکم

2_بررسی کم خونی (تعداد کم گلبول های قرمز خون) که می تواند ناشی از خونریزی سرطان در معده باشد.

3_تست جستجوی خون در مدفوع انجام می شود که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، که همچنین می تواند نشانه خونریزی در معده باشد.

اگر پزشک فکر می‌کند ممکن است سرطان معده یا نوع دیگری از مشکل معده داشته باشید، احتمالاً شما را به یک متخصص گوارش (پزشکی که بیماری‌های دستگاه گوارش را درمان می‌کند) ارجاع می‌دهد که شما را معاینه کرده و ممکن است آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد.

آندوسکوپی فوقانی

آندوسکوپی فوقانی (که ازوفاگوگاسترودئودنوسکوپی یا EGD نیز نامیده می شود) آزمایشی است که اغلب در صورتی انجام می شود که پزشک فکر می کند ممکن است سرطان معده داشته باشید.

در طول این آزمایش، پزشک یک آندوسکوپ را که یک لوله نازک، منعطف و روشن است با یک دوربین فیلمبرداری کوچک در انتهای گلو عبور می دهد. این وسیله به پزشک اجازه می دهد پوشش داخلی مری، معده و قسمت اول روده کوچک را ببیند.

بیوپسی

اگر در آندوسکوپی یا آزمایش تصویربرداری ناحیه ای غیرطبیعی ظاهر شود، پزشک ممکن است به سرطان مشکوک شود، اما تنها راه برای تشخیص قطعی سرطان، انجام بیوپسی است. در طول بیوپسی، پزشک قطعات کوچک (نمونه) ناحیه غیر طبیعی را برمی دارد. بیوپسی برای بررسی سرطان معده اغلب در طول آندوسکوپی فوقانی انجام می شود.

اگر پزشک در حین آندوسکوپی هر ناحیه غیرطبیعی را در پوشش معده مشاهده کرد، می‌توان ابزارهایی را به آندوسکوپ منتقل کرد تا آنها را بیوپسی کند. برخی از سرطان‌های معده می‌توانند از عمق دیواره معده شروع شوند، که می‌تواند نمونه‌برداری از آنها را با آندوسکوپی استاندارد سخت کند.

بیوپسی همچنین ممکن است از مناطقی که احتمال گسترش سرطان وجود دارد، مانند غدد لنفاوی مجاور یا مناطق مشکوک در سایر قسمت‌های بدن گرفته شود.

نمونه‌های بیوپسی به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند تا زیر میکروسکوپ بررسی شوند. نمونه‌ها بررسی می‌شوند که آیا حاوی سرطان هستند یا نه، و اگر دارند، چه نوع سرطانی هستند (به عنوان مثال، آدنوکارسینوم روده یا منتشر، تومور کارسینوئید، تومور استرومایی گوارشی [GIST]، یا لنفوم).

آزمایش HER2

سلول های سرطانی ممکن است برای بررسی اینکه آیا پروتئین محرک رشد بیش از حد به نام HER2 دارند یا خیر، آزمایش شوند. سرطان هایی که سطح HER2 افزایش یافته است HER2 مثبت نامیده می شوند. این سرطان ها را می توان با داروهایی که پروتئین HER2 را هدف قرار می دهند، درمان کرد.

تصویربرداری از معده

تصویربرداری از معده

تست های تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس، میدان های مغناطیسی، امواج صوتی یا مواد رادیواکتیو برای ایجاد تصاویری از داخل بدن شما استفاده می کنند. آزمایشات تصویربرداری ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود، از جمله:

برای بررسی نواحی مشکوک به سرطان

برای بررسی میزان پیشرفت سرطان

برای کمک به تعیین اینکه آیا درمان موثر بوده است یا خیر.

توموگرافی کامپیوتری (CT یا CAT)

سی تی اسکن با استفاده از اشعه ایکس برای تهیه تصاویر دقیق و مقطعی از بافت های نرم بدن استفاده می کند. سی تی اسکن می تواند معده را نسبتاً واضح نشان دهد و اغلب می تواند محل سرطان را تأیید کند. همچنین می تواند سایر قسمت های بدن را که سرطان معده ممکن است به آنها سرایت کرده باشد، مانند کبد و غدد لنفاوی مجاور را نشان دهد.

بیوپسی سوزنی با هدایت CT

از سی تی اسکن نیز می توان برای هدایت سوزن بیوپسی به ناحیه مشکوک به گسترش سرطان استفاده کرد. برای این آزمایش، در حالی که پزشک سوزن بیوپسی را از طریق پوست به سمت توده حرکت می دهد، روی میز سی تی اسکن دراز می کشید. سپس نمونه بیوپسی برداشته شده و برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود.

سونوگرافی آندوسکوپی

سونوگرافی آندوسکوپی (EUS) اغلب برای مشاهده میزان گسترش سرطان در دیواره معده یا نواحی مجاور یا غدد لنفاوی مجاور استفاده می شود. برای این آزمایش، یک پروب سونوگرافی کوچک روی نوک آندوسکوپ قرار می گیرد.

در حالی که آرام‌بخش هستید، آندوسکوپ از گلو و معده عبور می‌کند. کاوشگر در مقابل دیواره معده که محل سرطان است قرار می گیرد. امواج صوتی منتشر می‌کند و پژواک‌ها را هنگام برگشت که به تصاویر تبدیل می‌شوند، تشخیص می‌دهد.

پزشکان می‌توانند از این تصاویر برای مشاهده لایه‌های دیواره معده و همچنین غدد لنفاوی مجاور و سایر ساختارها در خارج از معده استفاده کنند. EUS همچنین می تواند برای کمک به هدایت سوزن به ناحیه مشکوک برای گرفتن نمونه بیوپسی استفاده شود.

اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)

اسکن PET می تواند برای کمک به تعیین میزان سرطان در بدن مفید باشد. برای این آزمایش، نوعی قند کمی رادیواکتیو به شما تزریق می شود که عمدتاً در سلول های سرطانی جمع می شود. سپس از یک دوربین مخصوص برای ایجاد تصویری از مناطق پرتوزا در بدن استفاده می شود.

تصویر مانند سی تی اسکن یا اسکن ام آر آی دقیق نیست، اما اسکن PET می تواند مناطق احتمالی سرطان را در تمام نواحی بدن به طور همزمان جستجو کند.

بسیاری از دستگاه های جدیدتر می‌توانند همزمان با PET و CT اسکن را انجام دهند (PET/CT scan). اگر چه اسکن PET می تواند برای یافتن مناطق گسترش سرطان مفید باشد، اما همیشه در انواع خاصی از سرطان معده مفید نیستند زیرا برخی از انواع آن مقدار زیادی قند رادیواکتیو را نمی گیرند.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

مانند سی تی اسکن، MRI می تواند تصاویر دقیقی از بافت های نرم بدن را نشان دهد. اما ام آر آی از امواج رادیویی و آهنرباهای قوی به جای اشعه ایکس استفاده می کند. این آزمایش به اندازه سی‌تی اسکن برای بررسی سرطان معده استفاده نمی‌شود، اما ممکن است در موقعیت‌های خاص، مانند زمانی که به دنبال تومور در کبد می‌گردید، مفید باشد.

اشعه ایکس قفسه سینه

این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا سرطان معده به ریه ها گسترش یافته است یا خیر. همچنین ممکن است برای کمک به تعیین اینکه آیا یک فرد دارای بیماری‌های ریوی یا قلبی جدی است یا خیر، استفاده می‌شود، که ممکن است بر انتخاب روش مناسب درمانی و جراحی تاثیر بگذارد. اگر سی تی اسکن از قفسه سینه انجام شده باشد، نیازی به اشعه ایکس قفسه سینه نیست.

لاپاراسکوپی

اگر قبلا سرطان معده داشتید و آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی اسکن یا اسکن PET نشان نداده باشد که به سایر قسمت‌های بدن سرایت کرده است، پزشکان ممکن است قبل از هر عمل جراحی دیگری لاپاراسکوپی را انجام دهند.

این می تواند به تأیید اینکه سرطان هنوز فقط در معده است کمک کند، به این معنی که جراحی برای برداشتن آن ممکن است همچنان یک گزینه باشد. این روش در اتاق عمل در حالی که تحت بیهوشی عمومی هستید، انجام می شود.

یک لاپاراسکوپ (لوله ای نازک و انعطاف پذیر با یک دوربین فیلمبرداری کوچک در انتهای آن) از طریق یک برش کوچک در شکم وارد می شود.

این به پزشک اجازه می دهد تا از نزدیک به سطوح اندام ها و غدد لنفاوی مجاور در داخل شکم نگاه کند، یا حتی نمونه های کوچکی از بافت را که می تواند برای سرطان آزمایش شود، بردارد.

اگر به نظر نمی رسد که سرطان گسترش یافته باشد، گاهی اوقات پزشک شکم را با نمک (آب نمک) “شستشو” می دهد. به این کار شستشوی صفاقی می گویند. سپس مایع جمع آوری شده و برای سلول های سرطانی بررسی می شود. گاهی اوقات لاپاراسکوپی با سونوگرافی ترکیب می شود تا تصویر بهتری از سرطان ارائه شود.

آمادگی قبل از آزمایش چکاپ به موارد گفته می شود که فرد باید قبل از انجام آزمایش آن ها را رعایت کند تا جواب آزمایش قابل اطمینان باشد.

معده درد و حالت تهوع نشانه چیست؟

معده درد و حالت تهوع از جمله شایع ‌ترین مواردی هستند که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه می‌ کنند. این علائم می ‌توانند دلایل مختلفی داشته باشند و از یک ناراحتی جزئی و موقتی تا نشانه ‌ای از یک بیماری جدی متغیر باشند. در زیر به برخی از دلایل معده درد و حالت تهوع پرداخته ایم.

  • مصرف مواد غذایی آلوده به باکتری ‌ها یا ویروس ‌ها می ‌تواند باعث التهاب معده و روده، و در نتیجه، بروز علائمی مانند درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.
  • مصرف بیش از حد الکل، برخی دارو ها، عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری و استرس می ‌توانند باعث التهاب پوشش داخلی معده و بروز درد و حالت تهوع شوند.
  • زخم ‌های باز در پوشش داخلی معده یا دوازدهه می‌ توانند باعث درد شدید، حالت تهوع و استفراغ شوند.
  • سندرم روده تحریک‌ پذیر (IBS) اختلال عملکردی روده بزرگ باعث بروز علائمی مانند درد شکم، نفخ، یبوست یا اسهال، و گاهی اوقات حالت تهوع می‌ شود.
  • ویروس‌ هایی مانند نوروویروس و روتاویروس می ‌توانند باعث عفونت ‌های گوارشی و بروز علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم شوند.
  • سنگ ‌های صفراوی می‌ توانند باعث انسداد مجاری صفراوی و بروز درد شدید در قسمت بالای شکم، حالت تهوع و استفراغ شوند.
  • حالت تهوع و استفراغ در اوایل بارداری بسیار شایع است و معمولا به دلیل تغییرات هورمونی رخ می ‌دهد.
  • برخی از داروها، حساسیت‌ های غذایی، استرس و اضطراب نیز می ‌توانند باعث بروز معده درد و حالت تهوع شوند.

اگر علائم شما شدید بوده، طولانی مدت یا با علائم دیگری مانند تب، خون در مدفوع یا استفراغ همراه است، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر علائم شما با درمان‌ های خانگی بهبود نیافت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

درمان خانگی معده درد و حالت تهوع   

درمان خانگی معده درد و حالت تهوع

معده درد و حالت تهوع از جمله شایع ‌ترین مشکلات گوارشی هستند که اغلب افراد در طول زندگی خود تجربه می ‌کنند. خوشبختانه، برای تسکین این علائم، روش ‌های درمانی خانگی بسیاری وجود دارد. یکی از موثر ترین درمان‌ های خانگی برای معده درد و حالت تهوع، مصرف مایعات فراوان به خصوص آب است.

آب به هضم غذا کمک کرده و از کم‌ آبی و دهیدراتگی بدن جلوگیری می ‌کند. همچنین نوشیدن چای گیاهی مانند چای نعناع، زنجبیل و بابونه نیز می‌ تواند به تسکین درد و حالت تهوع کمک کند. زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی و ضد تهوع خود، یکی از بهترین گزینه ‌ها برای درمان این مشکل است.

تغذیه نیز نقش مهمی در بهبود معده درد و حالت تهوع دارد. مصرف غذا های ساده و قابل هضم مانند برنج سفید پخته شده، موز رسیده، سیب ‌زمینی پخته شده بدون پوست و سوپ ‌های سبک می ‌تواند به کاهش التهاب معده کمک کند. از سوی دیگر، بهتر است از مصرف غذا های چرب، تند، اسیدی و گازدار، لبنیات پرچرب، قهوه، چای و نوشابه‌ های گازدار خودداری کنید.

استراحت کافی نیز برای بهبود معده درد ضروری است. سعی کنید در محیطی آرام استراحت کرده و از انجام فعالیت ‌های سنگین دوری کنید. همچنین، استفاده از کمپرس گرم روی شکم می‌ تواند به تسکین درد کمک کند.

علائم معده درد خطرناک چیست؟

درد معده یک تجربه رایج است که اغلب به دلایل ساده ‌ای مانند خوردن غذای سنگین یا استرس رخ می ‌دهد. اما در برخی موارد، درد معده می‌ تواند نشانه ‌ای از یک مشکل جدی ‌تر باشد. بنابراین، تشخیص تفاوت بین درد معده معمولی و درد معده ‌ای که نیاز به توجه پزشکی دارد، بسیار مهم است. اگر درد معده شما با علائم زیر همراه باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر درد معده شما شدید است و به دارو های بدون نسخه پاسخ نمی‌ دهد، ممکن است نشانه‌ ای از یک مشکل جدی باشد.
  • درد همراه با تب، لرز یا کاهش وزن ناگهانی ممکن است نشان دهنده یک عفونت جدی یا بیماری التهابی باشد.
  • درد همراه با استفراغ خونی یا مدفوع سیاه ممکن است نشانه ‌ای از خونریزی داخلی باشد.
  • درد همراه با مشکل در بلع یا تنفس این ممکن است نشان دهنده یک انسداد در دستگاه گوارش یا یک مشکل جدی ‌تر باشد.
  • درد همراه با زردی پوست یا چشم ممکن است نشانه‌ای از مشکل کبد یا کیسه صفرا باشد.
  • درد همراه با درد قفسه سینه یا کمر ممکن است نشان دهنده یک مشکل قلبی یا کلیوی باشد.

برای درد معده چه باید خورد؟

برای درد معده چه باید خورد؟

درد معده یک تجربه ناخوشایند است که دلایل مختلفی می ‌تواند داشته باشد. رژیم غذایی یکی از عوامل مهم در کنترل و کاهش درد معده است. انتخاب غذا های مناسب می ‌تواند به تسکین درد کمک کند و از بروز مجدد آن پیشگیری کند. اگر معده درد دارید بهتر است غذاهای نام برده شده در زیر را مصرف کنید.

  • در زمان درد معده، بهتر است از غذاهای ساده و قابل هضمی مانند برنج سفید پخته شده، سیب ‌زمینی پخته شده بدون پوست، موز رسیده، نان تست سفید و سوپ ‌های سبک استفاده کنید. این غذاها به دلیل داشتن فیبر کم، کمتر باعث تحریک معده می ‌شوند.
  • ماست حاوی پروبیوتیک‌ هایی است که به بهبود هضم و کاهش التهاب کمک می ‌کنند. می‌ توانید ماست ساده و بدون افزودنی را مصرف کنید.
  • موز به دلیل داشتن پتاسیم و فیبر، به کاهش اسید معده و بهبود هضم کمک می‌کند.
  •  زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و می‌ تواند به کاهش درد و تهوع کمک کند. می‌ توانید از چای زنجبیل یا زنجبیل تازه رنده شده در غذاهای خود استفاده کنید.
  • عسل به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌ کند. می‌ توانید یک قاشق عسل را در یک لیوان آب گرم حل کرده و بنوشید.
  • نوشیدن آب کافی به هضم غذا کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌ کند.

چه غذاهایی را باید از رژیم غذایی خود حذف کنیم؟

اگر معده درد دارید و یا می خواهید معده دردتان از بین برود بهتر است غذاهای یزر را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

  • غذا های چرب و سرخ شده هضم را دشوار کرده و باعث تشدید درد معده می‌ شوند.
  • غذا های تند و ادویه‌ دار می ‌توانند باعث تحریک معده و افزایش ترشح اسید شوند.
  • قهوه، چای و نوشابه‌ های گازدار می ‌توانند اسید معده را افزایش داده و باعث سوزش سر دل شوند.
  • محصولات لبنی پر چرب چرا که برخی افراد به لاکتوز موجود در لبنیات حساسیت دارند و مصرف این محصولات می ‌تواند باعث درد معده شود.
  • غذا های فرآوری شده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند که می‌ توانند باعث تحریک معده شوند.

معده درد و حالت تهوع

اگرچه هنوز عوامل زیادی وجود دارد که می تواند همزمان باعث درد معده و حالت تهوع شود، برخی از آنها شایع تر از سایرین هستند. بیشتر این عوامل اورژانسی نیستند و اغلب خود به خود از بین می روند. اما اگر علائم شما ادامه پیدا کرد – به خصوص اگر بعد از خوردن غذا برگشتند – یا درد معده یا حالت تهوع شما شدید بود، با پزشک تماس بگیرید. برخی از بیماری هایی که باعث درد معده و حالت تهوع می شوند به طور ناگهانی ظاهر می شوند و ممکن است به سرعت از بین بروند، در حالی که برخی دیگر ممکن است طولانی مدت باشند. برخی نیز شدیدتر از دیگران هستند. علائم دیگر شما ممکن است به شما در تعیین علت زمینه ای کمک کند. عواملی که باعث سوئ هاضمه می شوند، عبارتند از: سوء هاضمه           

سوء هاضمه                               

سوء هاضمه را ناراحتی معده نیز می نامند. سوء هاضمه می تواند ناشی از تند غذا خوردن یا خوردن غذاهای خاص، نوشیدن بیش از حد الکل یا کافئین یا استرس باشد. گاهی اوقات، سوء هاضمه نشانه یک بیماری زمینه ای گوارشی مانند رفلکس اسید است. علاوه بر حالت تهوع و درد معده، ممکن است موارد زیر را نیز داشته باشید:

  1. نفخ
  2. احساس پری ناخوشایند
  3. احساس سوزش در معده یا گلو
  4. آروغ زدن
  5. گاز

مسمومیت غذایی

بیش از ۲۵۰ نوع مسمومیت غذایی وجود دارد و علائم آن می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. سایر علائم مسمومیت غذایی معمولاً عبارتند از:

  1. انسداد معده
  2. اسهال
  3. تب

بسته به نوع مسمومیت غذایی که دارید، علائم ممکن است در عرض چند ساعت یا چند روز طول بکشد. بیشتر آنها در عرض چند روز خود به خود از بین می روند.

اضطراب

اضطراب می تواند علائم مربوط به معده را به خصوص در کودکان ایجاد کند. زیرا اضطراب باعث حساسیت نسبت به سیگنال های درد از جمله درد معده می شود. علاوه بر این اضطراب باعث یبوست و اسهال است. گاستروانتریت ویروسی گاستروانتریت ویروسی که معمولاً به عنوان “آنفولانزای معده” شناخته می شود، یک عفونت در روده است که از طریق استفاده از غذا یا ظروف غذاخوری مشترک، لمس سطوح و اشیاء آلوده، یا تماس با مایعات بدن فردی که به آن مبتلا است، منتقل می شود. اکثر موارد در عرض چند روز خود به خود از بین می روند. علائم گاستروانتریت ویروسی عبارتند از:

  1. اسهال آبکی
  2. گرفتگی معده
  3. استفراغ
  4. تب

نورویروس

نورویروس

نوروویروس یک ویروس مسری است که علاوه بر حالت تهوع و درد معده باعث استفراغ و اسهال نیز می شود. این ویروس باعث می‌شود که معده و روده‌ها ملتهب شوند و علائم بروز کند. نوروویروس از طریق تماس با فرد الوده یا از طریق مصرف غذا یا آب آلوده به نوروویروس مبتلا می شود. در واقع، نوروویروس ها عامل اصلی بیماری های ناشی از مصرف غذای الوده است. علائم نوروویروس معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت ظاهر می شود و طی ۱ تا ۳ روز خود به خود از بین می روند.

انسداد کیسه صفرا

کیسه صفرا عضوی است که صفرا می‌سازد. مواد موجود در صفرا می توانند به هم بچسبند و سنگ کیسه صفرا را تشکیل دهند. سنگ کیسه صفرا اغلب هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند، اما می توانند در مجرای صفراوی گیر کنند و با جلوگیری از خروج صفرا باعث اسپاسم کیسه صفرا و بروز علائم آن می شوند. درد ناشی از انسداد کیسه صفرا شبیه چاقو است و اغلب بعد از غذا خوردن رخ می دهد. علائم دیگر ان عبارتند از:

  1. تب
  2. لرز
  3. مدفوع رنگ روشن
  4. ادرار تیره
  5. زردی

 

سنگ کلیه

سنگ های کلیه از مواد شیمیایی موجود در ادرار ساخته می شوند و زمانی تشکیل می شوند که مایعات بسیار کمی در کلیه های وجود داشته باشد. سنگ های کلیه ممکن است در کلیه باقی بمانند و یا اینکه به دستگاه ادراری منتقل شوند. بسیاری از سنگ های کلیه بدون هیچ مشکلی از مجاری ادرای خارج می شوند، در حالی که سایر سنگ ها گیر می کنند و ممکن است باعث حالت تهوع، درد معده و سایر علائم مانند:

  1. درد در قسمت پایین کمر
  2. خون در ادرار
  3. استفراغ
  4. تب و لرز
  5. ادرار کدر یا بدبو

آپاندیسیت

آپاندیسیت زمانی است که آپاندیس مسدود می شود و عفونت ایجاد می کند، اما می تواند توسط مدفوع یا تومورها نیز مسدود شود.

چسبندگی های شکمی

چسبندگی باعث می شود بافت ها و اندام های داخلی به هم بچسبندکه بیشتر بعد از جراحی شکم شایع هستند. چسبندگی ها اغلب خود به خود برطرف می شوند، اما ممکن است بخشی از روده را مسدود کنند یا روده را از جای خود خارج کنند.

حمله قلبی

حملات قلبی زمانی اتفاق می افتد که خون کافی وارد قلب نشود و منجر به آسیب به عضله قلب شود. درد قفسه سینه شناخته شده ترین علامت حمله قلبی است، اما برخی از افراد نیز درد معده و حالت تهوع دارند. این علائم در زنان بیشتر دیده می شود.

سندرم روده تحریک‌پذیر

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک اختلال عملکرد دستگاه گوارش است که بر نحوه عملکرد دستگاه گوارش تأثیر می گذارد. این تهدید کننده زندگی نیست، اما ممکن است بر کیفیت زندگی کسانی که به آن مبتلا هستند، تأثیر بگذارد. علامت اصلی IBS درد خاموش و روشن است. اکثر افراد یا اسهال یا یبوست و همچنین نفخ دارند. حالت تهوع نیز یکی از علائم شایع به خصوص در زنان است. گاهی اوقات علائم ممکن است در واقع ناشی از شرایطی باشد که اغلب با IBS همپوشانی دارند، مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD). گاستریت

گاستریت

گاستریت زمانی است که پوشش معده ملتهب می شود. ممکن است به سرعت از بین برود، اما می تواند سال ها نیز ادامه داشته باشد. علل شایع ان عبارتند از:

  1. مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن
  2. مصرف زیاد الکل
  3. باکتری هلیکوباکتر پیلوری
  4. از دست دادن اشتها
  5. استفراغ
  6. مدفوع سیاه رنگ یا مدفوع متفاوت از مدفوع معمولی

سرطان

انواع مختلف سرطان می تواند به عنوان یک علامت باعث درد معده و حالت تهوع شود. علائم اضافی سرطان شامل کاهش اشتها و کاهش وزن ناگهانی است.

تشخیص علت زمینه ای

تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی اغلب برای تشخیص علت معده درد و حالت تهوع کافی است. اما اگر پزشک هنوز مطمئن نیست که چه چیزی باعث علائم شما می‌شود، یا می‌خواهد تأیید شود، ممکن است یکی از آزمایش‌های زیر را تجویز کند:

  1. آندوسکوپی
  2. آزمایش ادرار، خون یا مدفوع
  3. سی تی اسکن
  4. سونوگرافی
  5. آزمایش بلع باریم
  6. اشعه ایکس

اینکه چه آزمایش هایی را تجویز می کنند به علائم دیگر شما بستگی دارد.

درمان همزمان معده درد و حالت تهوع

علل مختلف معده درد و حالت تهوع به درمان های متفاوتی نیاز دارند. با این حال، برخی از درمان‌ها وجود دارند که می‌توانند برای چندین بیماری زمینه‌ای این علائم استفاده شوند. علاوه بر این، برخی از بیماری ها بسته به شدت آنها ممکن است چندین درمان داشته باشند. آنچه می خورید و می نوشید می تواند تأثیر زیادی بر احساس معده شما داشته باشد. به عنوان مثال، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که میزان چربی یا نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

سرطان معده چیست؟

سرطان معده چیست؟

در سرطان معده سلول های سرطانی بدون کنترل در معده شما رشد می کنند. سرطان می تواند در هر جایی از معده شما ایجاد شود.  در حدود ۹۵ درصد مواقع، سرطان معده از پوشش معده شروع می شود و به آرامی پیشرفت می کند. بدون درمان، می تواند یک توده (تومور) ایجاد کند و به عمق دیواره های معده شما رشد کند. تومور ممکن است به اندام های مجاور مانند کبد و لوزالمعده گسترش یابد.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاپ پزشکی در منزل استفاده نماییید.

علائم و نشانه های سرطان معده چیست؟

  1. از دست دادن اشتها.
  2. مشکل در بلع.
  3. خستگی یا ضعف.
  4. تهوع و استفراغ.
  5. کاهش وزن غیر قابل توضیح
  6. سوزش سر دل و سوء هاضمه.
  7. مدفوع سیاه یا استفراغ خونی.
  8. احساس نفخ یا گاز گرفتگی بعد از غذا خوردن.
  9. درد معده، اغلب بالای ناف
  10. احساس سیری حتی پس از خوردن یک وعده غذایی کوچک یا میان وعده.

بسیاری از این علائم در سایر شرایط نیز رایج است. برای بررسی اینکه آیا علائم شما نشانه سرطان معده یا بیماری دیگری است، به پزشک مراجعه کنید.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاپ پزشکی در منزل استفاده نماییید. چه چیزی باعث سرطان معده می شود

چه چیزی باعث سرطان معده می شود؟

سرطان معده زمانی شکل می گیرد که یک جهش ژنتیکی (تغییر) در DNA سلول های معده شما وجود داشته باشد. DNA کدی است که به سلول ها می گوید چه زمانی رشد کنند و چه زمانی بمیرند. به دلیل جهش، سلول ها به سرعت رشد می کنند و در نهایت به جای مرگ، تومور را تشکیل می دهند. سلول های سرطانی از سلول های سالم سبقت می گیرند و ممکن است به سایر قسمت های بدن شما گسترش یابند (متاستاز). محققان نمی دانند چه چیزی باعث جهش می شود. با این حال، به نظر می رسد عوامل خاصی احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند. آنها عبارتند از:

  1. سابقه خانوادگی سرطان معده.
  2. عفونت هلیکوباکتر پیلوری ( pylori).
  3. بیماری ریفلاکس معده (GERD).
  4. گاستریت
  5. عفونت ویروس اپشتین بار
  6. سابقه زخم معده یا پولیپ معده.
  7. رژیم غذایی سرشار از غذاهای چرب، شور، دودی یا ترشی.
  8. رژیمی که میوه ها و سبزیجات زیادی را شامل نمی شود.
  9. قرار گرفتن مکرر در معرض موادی مانند زغال سنگ، فلز و لاستیک.
  10. سیگار کشیدن
  11. نوشیدن بیش از حد الکل.
  12. چاقی.
  13. گاستریت آتروفیک خود ایمنی.

چندین بیماری ژنتیکی با افزایش خطر سرطان معده مرتبط هستند، از جمله:

  1. سندرم لینچ
  2. سندرم پتز-جگرز.
  3. سندرم Li-Fraumeni.
  4. پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی
  5. سرطان معده منتشر ارثی.
  6. نقص ایمنی متغیر رایج (CVID).

سرطان معده در افراد دارای گروه خونی A شایع تر است، اگرچه محققان دلیل آن را مطمئن نیستند.

سرطان معده چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما سابقه پزشکی شما را بررسی می کند، در مورد علائم شما می پرسد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد که ممکن است شامل احساس وجود توده در معده شما باشد. آنها ممکن است چندین آزمایش را برای تشخیص و مرحله بندی سرطان معده درخواست کنند.

مرحله بندی به پزشک شما اجازه می دهد تا میزان گسترش سرطان را ارزیابی کند. در سرطان معده، مرحله بندی از ۰ (صفر) تا IV (چهار) است. مرحله ۰ به این معنی است که سرطان فراتر از پوشش معده شما گسترش نیافته است. مرحله IV به این معنی است که به سایر اندام ها سرایت می کند.

آندوسکوپی فوقانی معمولاً برای تشخیص سرطان معده استفاده می شود. در طول این روش، پزشک شما یک لوله نازک با یک دوربین کوچک در نوک آن (اندوسکوپ) را تا زمانی که به معده شما برسد، وارد دهان شما می کند. ابزارهای جراحی کوچک می‌توانند از داخل آندوسکوپ عبور کنند و به پزشک شما اجازه می‌دهند نمونه بافت را بردارید (بیوپسی). نمونه را می توان در آزمایشگاه از نظر سلول های سرطانی آزمایش کرد.

سونوگرافی آندوسکوپی نوع خاصی از آندوسکوپی است که می تواند به مرحله بندی سرطان کمک کند. آندوسکوپ مورد استفاده دارای یک کاوشگر اولتراسوند در نوک آن است که می تواند از معده شما عکس بگیرد. این می تواند نشان دهد که آیا سرطان از پوشش معده به دیواره معده شما سرایت کرده است یا خیر.

تست های رادیولوژیک، از جمله سی تی اسکن، بلع باریم و ام آر آی، می توانند به شناسایی تومورها و سایر ناهنجاری هایی که ممکن است مرتبط با سرطان باشند، کمک کنند. در حین بلع باریم، ماده ای می نوشید که پوشش معده شما را در عکس رادیوگرافی بیشتر نمایان می کند. اسکن PET می تواند نشان دهد که آیا سرطان در سراسر بدن شما پخش شده است یا خیر.

آزمایش پروتئین خون برای تشخیص سرطان می تواند اطلاعاتی در مورد نحوه عملکرد اندام های شما ارائه دهد. عملکرد ضعیف اندام ممکن است نشان دهنده گسترش سرطان به آن اندام باشد.

لاپاراسکوپی نوعی جراحی است که به پزشک شما اجازه می‌دهد تا گسترش سرطان را زمانی که روش‌های کمتر تهاجمی، مانند تصویربرداری، اطلاعات کافی ارائه نکرده‌اند، ارزیابی کند. در طول لاپاراسکوپی، پزشک شما یک دوربین کوچک را در بریدگی های کوچک شکم شما قرار می دهد تا بتواند اندام های شما را مستقیما ببیند. چگونه از سرطان معده پیشگیری کنم؟

چگونه از سرطان معده پیشگیری کنم؟

شما نمی توانید از سرطان معده پیشگیری کنید، اما می توانید خطر خود را کاهش دهید اگر:

در صورت مثبت بودن تست عفونت هلیکوباکتر پیلوری را درمان کنید. عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل خطر مهم برای ابتلا به سرطان معده است.

زخم، گاستریت و سایر بیماری های معده را به سرعت درمان کنید. شرایط معده درمان نشده، به ویژه آنهایی که توسط باکتری هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شوند، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند.

غذای سالم بخورید. خوردن یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها و سبزیجات و کم نمک و گوشت قرمز باشد می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد. غذاهای سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن و کاروتنوئیدها، مانند مرکبات، سبزیجات سبز برگ و هویج، منابع خوبی از مواد مغذی کلیدی هستند.

از استعمال دخانیات و استفاده از محصولات تنباکو خودداری کنید. مصرف تنباکو خطر ابتلا به سرطان معده و بسیاری از سرطان های دیگر را افزایش می دهد. وزن سالم را حفظ کنید. وزن سالم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. از پزشک خود بپرسید که وزن سالم برای شما چه معنایی دارد.

درمان سرطان معده

درمان سرطان معده چگونه انجام می شود؟

درمان سرطان معده بستگی به میزان گسترش سرطان، وضعیت سلامتی و ترجیحات درمانی شما دارد. معمولا این فرایند شامل یک تیم مراقبت است که شامل پزشک عمومی، متخصص سرطان (آنکولوژیست) و متخصص گوارش (گاستروانترولوژیست) خواهد بود که هر کدام می توانند شما را در مورد گزینه های درمانی مناسب نسبت به شرایط شما راهنمایی کنند.

  • جراحی
    بسته به میزان گسترش سرطان، پزشک شما ممکن است جراحی برای برداشتن سلول های پیش سرطانی یا یک تومور را به شما توصیه کند و یا بخواهد تمام یا بخشی از معده شما را با جراحی بردارد.
  • آندوسکوپی فوقانی
    در مراحل اولیه، زمانی که سرطان محدود به لایه های سطحی (بالایی) معده شماست، می توان سرطان را از طریق آندوسکوپی فوقانی برداشت. در این روش (تشریح زیرمخاطی اندوسکوپیک یا برداشت مخاطی اندوسکوپیک)، یک گاستروانترولوژیست تومور را از دیواره معده شما برش می زند و آن را از طریق دهان خارج می کند.
  • گاسترکتومی
    هنگامی که تومور فراتر از لایه های سطحی معده شما گسترش یابد، نیاز به جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از معده تان خواهید داشت. در گاسترکتومی جزئی، بخشی از معده که تحت تاثیر سرطان قرار دارد، برداشته می شود و در گاسترکتومی کامل، تمام معده شما برداشته می شود. سپس مری شما را به روده کوچک متصل می کنند تا پس از گاسترکتومی کامل همچنان بتوانید غذا بخورید.

درمان های دیگر

درمان های اضافی به طور مستقیم به سلول های سرطانی حمله می کنند.

  • شیمی درمانی از داروهای شیمیایی برای کوچک کردن سلول های سرطانی استفاده می کند، که این امر باعث می شود قبل از جراحی، آن ها را راحت تر حذف کرد. شیمی درمانی همچنین می تواند سلول های سرطانی باقی مانده بعد از جراحی را از بین ببرد. معمولا این درمان به همراه پرتودرمانی استفاده م ‌شود. شیمی درمانی ممکن است با درمان دارویی هدفمند نیز ترکیب شود.
  • پرتودرمانی از پرتوهای انرژی هدفمند مانند اشعه ایکس برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. پرتودرمانی به تنهایی در درمان سرطان معده موثر نیست، اما ممکن است به همراه شیمی درمانی قبل و بعد از جراحی استفاده شود. پرتو درمانی همچنین می تواند به تسکین علائم کمک کند.
  • درمان دارویی هدفمند به نقاط ضعف در سلول های سرطانی تمرکز می کند و باعث مرگ آن‌ ها می شود. این درمان معمولا در سرطان هایی که عود می کنند (برمی گردند) یا پیشرفته هستند، به همراه شیمی درمانی استفاده می شود.
  • ایمونوتراپی (ایمنی درمانی) به سیستم ایمنی شما کمک می کند تا سلول های سرطانی که ممکن است شناسایی آن ها دشوار باشد را شناسایی و از بین ببرد. این درمان بیشتر در سرطان های عود کننده یا پیشرفته استفاده می شود.
  • مراقبت تسکینی به بهبود کیفیت زندگی شما به عنوان فردی با تشخیص سرطان کمک می کند. مراقبت تسکینی یک مراقبت پزشکی تخصصی است که ممکن است شامل پزشکان، پرستاران و سایر متخصصانی باشد که می توانند به تسکین علائم و دردهای شما کمک کنند. شما می توانید مراقبت تسکینی را به همراه سایر درمان ها دریافت کنید.

آیا سرطان معده قابل درمان است؟

آیا سرطان معده قابل درمان است؟

سرطان معده در صورتی که در مراحل اولیه باشد، قابل درمان است. با این حال، اغلب اوقات تشخیص این بیماری در مراحل بعدی و زمانی که علائم شروع می شوند، انجام می شود. از پزشک خود درباره عواملی که در نتایج درمان شما نقش دارند، بپرسید.

در صورت تشخیص سرطان معده چه اتفاقی رخ می دهد؟

چشم انداز بیماران مبتلا به سرطان معده به مرحله سرطان آنها بستگی دارد. افرادی که در مراحل اولیه سرطان معده هستند، چشم انداز به مراتب بهتری نسبت به کسانی که در مراحل پیشرفته تر قرار دارند، خواهند داشت. نرخ بقای ۵ ساله برای سرطان معده ممکن است تا بیش از ۷۰٪ (برای سرطان های با گسترش کم) یا کمتر از ۶٪ (برای سرطان های گسترش یافته) باشد.

برای ارزیابی دقیق تر آینده پیش روی خود لازم است تا با پزشک خود صحبت کنید. نوع سرطانی که دارید، میزان گسترش آن، وضعیت سلامتی شما و نحوه پاسخگویی سرطان شما به درمان همگی بر چشم انداز شما تاثیر می گذارند. جهت دریافت نوبت از پزشکان متخصص لیماطب می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

کاهش خطر پیشرفت یا عود سرطان معده چگونه ممکن است؟

اگر شما سرطان معده دارید یا داشته اید، احتمالا می خواهید بدانید آیا کارهایی مانند ورزش کردن، مصرف یک نوع خاص از رژیم غذایی یا استفاده از مکمل‌های غذایی وجود دارد که بتوانید انجام دهید تا خطر رشد یا عود این سرطان را کاهش دهید. متاسفانه باید گفت هنوز مشخص نیست که آیا این کارها در بهبود شرایط تاثیر دارند یا خیر.

رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات، حفظ وزن سالم، انجام فعالیت بدنی منظم و پرهیز یا محدود کردن مصرف الکل همگی با کاهش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط هستند. اما نم ‌دانیم آیا این نوع تغییرات بر خطر پیشرفت یا عود سرطان نیز تاثیر می گذارد یا خیر. با این حال، می دانیم که این تغییرات می توانند تاثیرات مثبتی بر سلامت شما داشته باشند که فراتر از خطر ابتلا به سرطان است.

استفاده از تنباکو به وضوح با سرطان معده مرتبط است، بنابراین عدم سیگار کشیدن ممکن است به کاهش خطر شما کمک کند. به طور قطع نمی توان تعیین کرد که آیا این کار کمک خواهد کرد یا خیر، اما می دانیم که کاهش مصرف یا ترک سیگار و تنباکو می تواند به بهبود اشتها و سلامت کلی شما کمک کند. همچنین این عمل می تواند احتمال ابتلای شما به سایر انواع سرطان را کاهش دهد.

احتمال سرطان دوباره

آیا ممکن است پس از درمان دوباره سرطان بگیرم؟

افرادی که سرطان معده داشته اند، مانند تمام افراد دیگر ممکن است به سرطان های دیگر نیز مبتلا شوند. به طور کلی احتمال ابتلای این افراد نسبت به افراد دیگر بیشتر نیست، اما به نظر می رسد که خطر ابتلا به سرطان های تیروئید و روده کوچک در افرادی که قبلا مبتلا به سرطان معده شده اند، افزایش می یابد. برای اطلاعات بیشتر می توانید درباره تست سرطان تیروئید در خانه نیز بخوانید.

متخصصان هیچ آزمایش اضافی را برای غربالگری سرطان های دیگر در افرادی که سرطان معده داشته اند، توصیه نمی کنند. با این حال بسیار مهم است که با پزشک خود در مورد هر گونه علائم یا مشکلات جدیدی که دارید صحبت کنید، زیرا این علائم ممکن است ناشی از عود سرطان معده، یا بیماری جدید یا سرطان دوم باشد.

چکاپ معده در منزل

برای کسب اطلاعات لازم در مورد نحوه نمونه گیری، هزینه و زمان جواب دهی چکاپ معده در منزل، می توانید به ازمایشگاه فوق تخصصی تهران طب مراجعه کنید و یا با شماره تلفن های ۰۲۱۴۴۴۴۳۱۴۸ و ۰۲۱۴۴۶۱۲۷۱۲ تماس بگیرید.

[gravityform id="7" title="true"]

author-avatar

درباره دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *