آزمایش های پزشکی

آیا تست پاپ اسمیر درد دارد؟

پاپ اسمیر بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی منظم زنان است و این روش بسیار ساده و سریع است. در اینجا حقایقی وجود دارد که قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر باید بدانید.  برای اطلاعات بیشتر با لیما طب همراه باشید.

شما م یتوانید برای انجام انواع آزمایش و چکاپ کامل در منزل و یا تزریقات در منزل از تیم حرفه ای لیما طب کمک بگیرید. 

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر چیست؟

پاپ اسمیر یا تست پاپ روشی است که سرطان دهانه رحم را در زنان غربالگری می کند. به طور خاص، برای بررسی سلول‌های غیرطبیعی روی دهانه رحم استفاده می‌شود که در صورت عدم درمان مناسب، ممکن است منجر به سرطان شوند. همین نمونه پاپ اسمیر همچنین می تواند برای بررسی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که عامل اکثر سرطان های دهانه رحم است ارسال شود. هر چه سرطان دهانه رحم زودتر شناسایی و درمان شود، احتمال درمان آن بیشتر است.

مطالب مرتبط:تفسیر نتایج ازمایش خون

آزمایش پاپ اسمیر کی انجام شود؟

تست پاپ اسمیر یکی از مهم‌ ترین آزمایش‌ هایی است که هر زنی باید به صورت دوره‌ ای انجام دهد. این آزمایش برای تشخیص زود هنگام تغییرات غیر طبیعی در سلول‌ های دهانه رحم و پیشگیری از سرطان دهانه رحم انجام می‌ شود. اما سوال اینجاست که چه زمانی باید این آزمایش را انجام داد؟

زمان دقیق انجام تست پاپ اسمیر به عوامل مختلفی از جمله سن، سابقه پزشکی و دستورالعمل‌ های پزشک بستگی دارد. اما به طور کلی، توصیه می‌ شود که زنان از سن ۲۱ سالگی به بعد و هر سه سال یکبار این آزمایش را انجام دهند.

انجام منظم تست پاپ اسمیر یکی از بهترین روش‌ ها برای تشخیص زود هنگام تغییرات غیر طبیعی در سلول‌ های دهانه رحم و پیشگیری از سرطان دهانه رحم است. تشخیص زود هنگام این بیماری، شانس درمان کامل آن را به طور قابل توجهی افزایش می‌ دهد.

تست پاپ اسمیر برای چه کسانی لازم است؟

هر خانمی باید به طور منظم آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهد تا از ابتلا به سرطان دهانه رحم جلوگیری کند. دستورالعمل های فعلی عبارتند از:

  • زنان باید آزمایش پاپ اسمیر را از ۲۱ سالگی شروع کنند. 
  • از ۲۱ تا ۲۹ سالگی، زنان باید هر سه سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهند. 
  • از سن ۳۰ سالگی، زنان باید هر پنج سال یکبار آزمایش پاپ اسمیر و آزمایش HPV انجام دهند تا زمانی که نتایج آزمایش طبیعی باشد، بایستی تا سن ۶۵ سالگی ادامه داد. 
  • زنان بالای ۶۵ سال که در ۱۰ سال گذشته غربالگری منظم داشته اند و نتایج ثابتی داشته اند، ممکن است غربالگری را متوقف کنند. اگر از نظر جنسی فعال نیستید، آیا همچنان به آزمایش پاپ اسمیر نیاز دارید؟
  • سرطان دهانه رحم اغلب در اثر عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود که یک عفونت مقاربتی است. کسانی که از نظر جنسی فعال نیستند، بندرت به ویروس مبتلا شوند.
  • اما عوامل خطر دیگری برای سرطان دهانه رحم وجود دارد و حتی زنانی که از نظر جنسی فعال نیستند باید غربالگری منظم را از ۲۱ سالگی شروع کنند.

در حین انجام آزمایش پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟

پاپ اسمیر یک روش ساده است و معمولا در مطب یا کلینیک پزشک انجام می شود. از شما خواسته می‌شود که لباس‌های خود را از کمر به پایین درآورید و روی میز امتحان دراز بکشید و پاهای خود را در رکاب قرار دهید. سپس پزشک ابزاری به نام اسپکولوم را وارد واژن شما می کند تا دیواره های واژن را از هم جدا کند تا دهانه رحم را نشان دهد.

دهانه رحم در بالای واژن بین واژن و رحم قرار دارد. سپس پزشک از یک برس یا کاردک کوچک برای برداشتن آرام سلول‌ها از دهانه رحم استفاده می‌کند. کل این روش حدود پنج دقیقه طول می کشد. سلول‌های جمع‌آوری‌شده پس از آن حفظ می‌شوند و برای آزمایش HPV، سلول‌های غیرطبیعی (به عنوان مثال سیتولوژی)، یا هر دو فرستاده می‌شوند.

مطالب مرتبط:تفسیر ازمایش قند خون

آیا پاپ اسمیر دردناک است؟

آیا این روش دردناک است؟

تست پاپ اسمیر نباید دردناک باشد. این آزمایش می تواند ناراحت کننده باشد، زیرا اسپکولوم به داخل واژن فشار می آورد، اما نباید باعث درد شود. ممکن است بعد از عمل لکه بینی خفیف داشته باشید، اما اگر خونریزی شدید باشد، باید با پزشک خود صحبت کنید. استرس قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر طبیعی است و چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش درد یا ناراحتی قبل و در حین انجام آزمایش انجام دهید:

۱. از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید قبل از عمل از یک مسکن بدون نسخه استفاده کنید (یک ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن).

۲. قبل از امتحان ادرار کنید، زیرا می تواند به کاهش فشاری که در طول امتحان احساس می شود کمک کند.

۳. از پزشک بخواهید که از اسپکولوم کوچکتری استفاده کند.

۴. سعی کنید در طول نمونه برداری نفس عمیق بکشید تا آرام بمانید و آرامش خود را حفظ کنید.

۵. سعی کنید عضلات لگن خود را آرام نگه دارید زیرا عضلات منقبض باعث افزایش فشار و ناراحتی می شوند.

۶. بپرسید آیا می توانید در طول امتحان به موسیقی گوش دهید تا حواس خود را پرت کنید.

مطالب مرتبط:آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

مراقبت های قبل از پاپ اسمیر 

تست پاپ اسمیر یکی از مهم‌ ترین آزمایش‌ هایی است که هر زنی باید به صورت دوره‌ ای انجام دهد. این آزمایش برای تشخیص زود هنگام تغییرات غیر طبیعی در سلول‌ های دهانه رحم و پیشگیری از سرطان دهانه رحم انجام می‌ شود. برای اینکه نتیجه این آزمایش دقیق و قابل اعتماد باشد، رعایت برخی نکات قبل از انجام آن ضروری است. بهتر است حداقل ۴۸ ساعت قبل از انجام تست پاپ اسمیر از انجام موارد زیر خودداری کنید.

  • رابطه جنسی می‌ تواند نمونه‌ برداری را با مشکل مواجه کرده و نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.
  • استفاده از محصولات واژینال مانند کرم‌ ها، ژل‌ ها، تامپون‌ ها، اسپرم‌ کش‌ ها و شوینده‌ های واژینال می‌ تواند سلول‌ های دهانه رحم را پوشانده و از تشخیص دقیق تغییرات جلوگیری کند.
  •  شستشوی داخلی واژن می‌ تواند فلور طبیعی واژن را بر هم زده و نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.
  • بهتر است تست پاپ اسمیر در دوره‌ ای انجام شود که شما در دوران قاعدگی نباشید. زیرا خون می‌ تواند نمونه‌ برداری را با مشکل مواجه کند.

بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر، چند روز پس از پایان قاعدگی است. در این دوره، دهانه رحم قابل دسترس‌ تر بوده و نمونه‌ برداری به راحتی انجام می‌ شود.

لکه بینی بعد از تست پاپ اسمیر 

لکه بینی بعد از تست پاپ اسمیر 

بسیاری از خانم‌ ها بعد از انجام تست پاپ اسمیر، متوجه لکه‌ بینی یا خونریزی خفیفی می‌ شوند. این مسئله کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. دلیل اصلی این اتفاق، تحریک جزئی دهانه رحم در حین انجام آزمایش است. این تحریک می‌ تواند باعث پارگی کوچک رگ‌ های خونی شده و در نتیجه خونریزی خفیفی ایجاد کند.

اگر خونریزی بعد از تست پاپ اسمیر شما بیشتر از چند روز طول کشید، شدید بود یا همراه با درد شدید شکمی بود، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت‌ های بعد از تست پاپ اسمیر

برای کاهش احتمال عفونت و سریع تر شدن روند بهبودی، می‌ توانید موارد گفته شده در زیر را رعایت کنید.

  • از استفاده از تامپون خودداری کنید.
  • فعالیت های سنگین انجام ندهید.
  • از حمام کردن طولانی مدت با آب گرم خودداری کنید.
  • از برقراری رابطه جنسی به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت خودداری کنید.

بعد از انجام پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟

هنگامی که شما و پزشکتان نتایج آزمایش را دریافت کردید، پزشک از چیزی به نام «برآوردهای مبتنی بر ریسک» استفاده می‌کند تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید که بهترین مرحله بعدی چیست. بر اساس نتیجه آزمایش پاپ اسمیر فعلی شما، نتایج غربالگری پاپ اسمیر قبلی و سابقه پزشکی به پزشک کمک می کند تا خطر وجود سلول هایی در دهانه رحم را که ممکن است بعداً سرطانی شوند (یعنی پیش سرطانی) تشخیص دهد.

برای اکثر بیماران، خطر یافتن سلول های پیش سرطانی کم است و شما و پزشکتان ممکن است تصمیم بگیرید که آزمایش را در یک، سه یا پنج سال دیگر تکرار کنید. اگر خطر تخمینی یافتن سلول‌های پیش سرطانی بیشتر از ۴ درصد باشد (که هنوز هم بسیار کم است)، پزشک ممکن است انجام روشی به نام کولپوسکوپی را پیشنهاد کند که به پزشک شما اجازه می‌دهد نگاه دقیق‌تری به دهانه رحم داشته باشد و در مورد آزمایش‌های بیشتر تصمیم بگیرد. لازم است.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *