چکاپ, داخلی

آزمایش و چکاپ عملکرد کبد

چکاپ عملکرد کبد

چکاپ کبد چگونه است؟

برای چکاپ عملکرد کبد یکسری ا زمایشات انجام می شود که در این نوع چکاپ بیشتر انزیم های کبدی مورد بررسی قرار می گیرند که عبارتند از:

آلانین ترانس آمیناز (Alanine transaminase (ALT)):

ALT آنزیمی است که در کبد یافت می شود و به تبدیل پروتئین ها به انرژی برای سلول های کبد کمک می کند. هنگامی که کبد آسیب می بیند، ALT در جریان خون ترشح می شود و سطح آن افزایش می یابد.

آسپارتات ترانس آمیناز ((Aspartate transaminase (AST):

AST آنزیمی است که به متابولیسم اسیدهای آمینه کمک می کند. مانند ALT، AST مقدار ان در خون پایین است. افزایش سطح AST ممکن است نشان دهنده آسیب کبدی، بیماری یا آسیب عضلانی باشد.

آلکالین فسفاتاز ((Alkaline phosphatase (ALP):

ALP آنزیمی است که در کبد و استخوان یافت می شود و برای تجزیه پروتئین ها مهم است. مقدار بالای  ALP ممکن است نشان دهنده آسیب یا بیماری کبدی مانند انسداد مجرای صفراوی یا بیماری های استخوانی خاص باشد.

آلبومین و پروتئین کل (Albumin and total protein):

آلبومین یکی از مهمترین پروتئین ساخته شده در کبد است. بدن شما برای مبارزه با عفونت ها و انجام وظایف دیگر به این پروتئین ها نیاز دارد. کاهش مقدار نرمال آلبومین و پروتئین کل ممکن است نشان دهنده آسیب یا بیماری کبدی باشد.

بیلی روبین (Bilirubin):

بیلی روبین ماده ای است که در طی تجزیه طبیعی گلبول های قرمز تولید می شود. بیلی روبین از کبد عبور می کند و از طریق مدفوع دفع می شود. افزایش سطح بیلی روبین ممکن است نشان دهنده آسیب یا بیماری کبدی یا انواع خاصی از کم خونی باشد.

گاما گلوتامیل ترانسفراز (Gamma-glutamyltransferase (GGT)):

GGTیک آنزیم در خون است. سطوح بالاتر از حد طبیعی ممکن است نشان دهنده آسیب کبد یا مجرای صفراوی باشد.

L-لاکتات دهیدروژناز (L-lactate dehydrogenase (LD):

LD آنزیمی است که در کبد یافت می شود. سطوح بالا ممکن است نشان دهنده آسیب کبدی باشد اما در بسیاری از اختلالات دیگر می تواند افزایش یابد.

زمان پروترومبین (Prothrombin time (PT)

PT زمانی است که خون شما طول می کشد تا لخته شود. افزایش PT ممکن است نشان دهنده آسیب کبدی باشد، اما اگر از داروهای رقیق کننده خون خاصی مانند وارفارین استفاده می کنید، نیز می تواند باعث افزایش زمان پروترومبین شود.

چکاپ کامل بدن شامل آزمایش‌ هایی برای تمام سیستم‌ های بدن است که در آن‌ ها متوجه می‌شوید که هر عضو بدنتان خوب کار می‌کند یا خیر. لیماطب شرایطی را برای شما فراهم کرده تا با آزمایش و چکاپ کامل در منزل بتوانید با خیال راحت تمام آزمایشات و نمونه برداری ها را انجام دهید.

انواع آزمایشات کبد

نکات قبل از آزمایش کبد

هر چند ازمایشات مربوط به چکاپ کبد نیازی به شرایط ناشتایی ندارد، ولی بهتر است حداقل چند ساعت بیمار ناشتا باشد.

مصرف برخی از نوشیدنی ها مانند الکل و برخی از داروها مانند فنوباربیتال و فنی توئین که جزء داروهای ضد صرع هستند، باعث افزایش سطح آنزیم های کبدی می شود.

حداقل سه روز قبل از آزمایش هیچگونه تزریق عضلانی نداشته باشید.

شرایط لازم قبل از انجام چکاپ به شما در  رسیدن به نتایج درست آزمایشگاهی کمک میکند.

چکاپ کبد در منزل و هزینه ازمایش کبد

برای کسب اطلاعات لازم در مورد نحوه نمونه گیری، هزینه و زمان جواب دهی چکاپ کبد، می توانید به ازمایشگاه فوق تخصصی تهران طب مراجعه کنید و یا با شماره تلفن های ۰۲۱۴۴۴۴۳۱۴۸ و ۰۲۱۴۴۶۱۲۷۱۲تماس بگیرید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.