آزمایش های پزشکی, چکاپ, داخلی, عفونی, فرزند, کلیه و مجرای ادراری, مادر و فرزند

مشکلات کنترل مثانه و شب ادراری در کودکان

مشکلات کنترل مثانه و شب ادراری در کودکان

مشکلات کنترل مثانه در کودکان چیست؟

اگر از کودک شما به طور تصادفی ادرار نشت کند و از سن دستشویی رفتن  و از جیش گرفتن آن گذشته باشد  ممکن است فرزند دلبند شما مشکل کنترل مثانه داشته باشد که به آن بی اختیاری ادراری (UI) نیز می گویند. ممکن است کودک در طول روز خشک نماند که به آن خیس شدن در روز می گویند و یا در طول شب که شب ادراری کودک نام دارد.

کودکان معمولاً در سنین ۲ تا ۴ سالگی کنترل مثانه خود را به دست می گیرند و به اصطلاح از جیش گرفته میشوند که در هر کودک در زمان خود خیس کردن گاه به گاه حتی در کودکان ۴ تا ۶ ساله رایج است.

در سن ۴ سالگی، زمانی که اکثر کودکان در طول روز خشک می مانند، خیس شدن در طول روز می تواند بسیار ناراحت کننده و شرم آور باشد. در سن ۵ یا ۶ سالگی، اگر رختخواب یک یا دو بار در هفته در طی چند ماه خیس شود، کودکان ممکن است دچار مشکل شب ادراری شوند.

 

اکثر مشکلات کنترل مثانه به طور طبیعی با بزرگتر شدن کودکان ناپدید می شوند. در صورت نیاز، یک متخصص کلیه و مجاری ادراری و یا متخصص اطفال می تواند شرایطی را که ممکن است منجر به خیس شدن فرزند شما شود بررسی کند.

 

از دست دادن ادرار همیشه به دلیل تنبلی، اراده قوی، مشکلات عاطفی یا آموزش ضعیف توالت نیست ولی والدین و مراقبان باید همیشه با درک و حوصله با این مشکل برخورد کنند تا از مشکلات روانی که موجب بروزشب ادراری و عدم کنترل درست ادرار شود جلوگیری شود  .

مشکلات کنترل مثانه و شب ادراری در کودکانآیا مشکلات کنترل مثانه نام دیگری دارد؟

مشکلات کنترل مثانه را بی اختیاری ادرار یا شب ادراری نیز می نامند.

شب ادراری اولیه خیس شدن در کودکی است که هرگز به طور منظم خشک نشده است.

شب ادراری ثانویه خیس شدن است که پس از حداقل ۶ ماه خشک ماندن شروع می شود.

انواع مشکلات کنترل مثانه در کودکان چیست؟

کودکان معمولا یکی از دو مشکل اصلی کنترل مثانه را دارند:

خیس شدن در طول روز که شب ادراری روزانه نیز نامیده می شود

شب ادراری که شب ادراری نیز نامیده می شود

برخی از کودکان ممکن است در روز و شب در کنترل مثانه خود مشکل داشته باشند.

 

خیس شدن در روز

برای نوزادان و کودکان نوپا، خیس کردن بخشی طبیعی از رشد است. کودکان با بزرگتر شدن به تدریج یاد می گیرند که مثانه خود را کنترل کنند. مشکلاتی که می تواند در طول این فرآیند رخ دهد و منجر به خیس شدن در طول روز شود عبارتند از

 

نگه داشتن بیش از حد ادرار مثانه فرزند شما ممکن است بیش از حد پر شود و ادرار نشت کند.

مثانه بیش‌فعال. مثانه کودک شما بدون هشدار فشرده می شود و باعث دویدن مکرر به سمت توالت و لباس های خیس می شود.

مثانه کم کار کودک شما فقط چند بار در روز از توالت استفاده می کند، با کمی اصرار. کودکان ممکن است جریان ادرار ضعیف یا قطع شده داشته باشند.

اختلال در دفع ادرار. ماهیچه ها و اعصاب مثانه کودک شما به راحتی با هم کار نمی کنند. ماهیچه های خاصی جریان ادرار را خیلی زود قطع می کنند. ادرار باقی مانده در مثانه ممکن است نشت کند.

مشکلات کنترل مثانه و شب ادراری در کودکانشب ادراری

کودکانی که رختخواب را خیس می کنند به دو گروه تقسیم می شوند: آنهایی که هرگز در شب خشک نشده اند و کودکانی که پس از ۶ ماه خشک ماندن دوباره شروع به خیس کردن تخت می کنند.

 

شب ادراری در کودکان چقدر شایع است؟

مشکلات بی اختیاری ادرار روز ادراری و یا شب ادراری در کودکان شایع است. از هر ۱۰ کودک، ۱ کودک در سن ۵.۱ سالگی با خیس شدن در روز مشکل دارد خیس کردن در شب بیشتر از خیس کردن در روز است.

بی اختیاری ادرار در دختران بیشتر است یا پسران ؟

خیس شدن در طول روز در دختران بیشتر از پسران است. شب ادراری در پسران و در همه کودکانی که والدینشان در جوانی رختخواب را خیس کرده اند، شایع تر است یعنی میتوان به ارثی بودن آن نیز اشاره کرد . زمانی که یکی از والدین در کودکی دارای بی اختیاری ادرار و شب ادراری بوده باشد ، شانس کودک برای خیس کردن تخت حدود سه برابر بیشتر از کودکی است که والدین آن درگیر این مشکل نبوده اند . اگر هر دو والدین درگیر بی اختیاری ادرار یا شب ادراری  در کودکی بوده باشند احتمال خیس شدن تخت کودک شما ۷ در ۱۰.۲ است.

 

اکثر کودکان مبتلا به مشکلات کنترل مثانه از نظر جسمی و عاطفی طبیعی باشند . برخی از شرایط سلامتی می تواند باعث شود که کودک احتمال خیس شدن را بیشتر کند، از جمله

مشکلات کنترل مثانه و شب ادراری در کودکانعفونت مثانه یا کلیه (عفونت مجاری ادراری)

یبوست – کمتر از دو بار اجابت مزاج در هفته، یا اجابت مزاج که در آن مدفوع دردناک یا به سختی دفع می شود.

مشکلات عصبی، مانند مواردی که با پیوند خارجی NIH اسپینا بیفیدا، یک نقص مادرزادی دیده می شود

رفلاکس مثانه (VUR)، جریان معکوس ادرار از مثانه به کلیه ها

دیابت، وضعیتی که در آن گلوکز خون، که قند خون نیز نامیده می شود، بسیار بالا است

مشکلات ساختار مجاری ادراری، مانند انسداد یا تنگی مجرای ادرار

آپنه انسدادی خواب پیوند خارجی NIH (OSA)، وضعیتی که در آن تنفس در طول خواب، اغلب به دلیل التهاب یا بزرگ شدن لوزه ها قطع می شود.

پیوند خارجی ADHD NIH یا اختلال بیش فعالی نقص توجه

مشکلات کنترل مثانه چه عوارضی دارد؟

کودکان می توانند اکثر مشکلات کنترل مثانه را بدون هیچ اثر ماندگاری بر سلامت مدیریت کنند یا رشد کنند. با این حال، خیس کردن تصادفی می تواند باعث ناراحتی عاطفی و اعتماد به نفس ضعیف برای کودک و همچنین ناامیدی برای خانواده ها شود.

 

مشکلات کنترل مثانه گاهی می تواند منجر به عفونت مثانه یا کلیه (UTIs) شود. شب ادراری که هرگز در دوران کودکی درمان نمی شود، می تواند تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد و باعث ناراحتی عاطفی شود.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *