آزمایش های پزشکی, بیماری های مردانه, بیماری های هورمونی, چکاپ, داخلی, دسته‌بندی نشده, سلامت جسم, سلامت جنسی, سلامت عمومی, عفونی, غدد, قلب و عروق

هپاتیت D چیست؟

هپاتیت D یک عفونت ویروسی که باعث التهاب و آسیب به سلول های کبد می شود و به نام (HDV) معروف است . این ویروس با حمله به کبد باعث  التهاب و تورم سلول های کبد میشود این ویروس و التهاب وارده میتواند باید اسیب به اندام های داخلی بدن شود .

ویروس هپاتیت D غیرعادی است زیرا تنها زمانی می تواند شما را آلوده کند که شما نیز عفونت ویروس هپاتیت B داشته باشید. به این ترتیب، هپاتیت D یک عفونت مضاعف است که در اثر ابتدا به هپاتیت بی در شما ظاهر میشود . شما می توانید با دریافت واکسن هپاتیت B از خود در برابر هپاتیت D محافظت کنید.

هپاتیت D به همان روشی که هپاتیت B گسترش می یابد، از طریق تماس با خون فرد آلوده یا سایر مایعات بدن منتشر می شود. ویروس هپاتیت D  در بدن می تواند باعث عفونت حاد و مزمن شود.

هپاتیت حاد D

هپاتیت حاد D یک عفونت کوتاه مدت است. علائم هپاتیت حاد D مانند علائم هر نوع هپاتیت است و اغلب شدیدتر از سایر هپاتیت ها باشد. گاهی اوقات بدن شما می تواند با عفونت مبارزه کند و ویروس از بین می رود.

 

هپاتیت مزمن D

هپاتیت مزمن D یک عفونت طولانی مدت است. هپاتیت مزمن D زمانی رخ می دهد که بدن شما قادر به مبارزه با ویروس نباشد  و ویروس از بین نرود . افرادی که هپاتیت B و D مزمن  به صورت همزمان دارند بیشتر و سریعتر از افرادی که به تنهایی هپاتیت B مزمن دارند دچار عوارض این بیماری  می شوند.

هپاتیت D چیست؟چگونه عفونت هپاتیت D و هپاتیت B با هم ایجاد می شود؟

عفونت های هپاتیت D و هپاتیت B ممکن است با هم به عنوان یک عفونت همزمان یا یک سوپر عفونت رخ دهند و از خون و یا مایعات بدن  فردی که همزمان  دارای هر دو ویروس عفونت بی و دی است  . افراد تنها زمانی می توانند به هپاتیت D مبتلا شوند که هپاتیت B نیز داشته باشند.

 

عفونت همزمان

عفونت همزمان زمانی اتفاق می‌افتد که همزمان به هر دو عفونت هپاتیت D و هپاتیت B مبتلا می‌شوید. عفونت های همزمان معمولا باعث عفونت های حاد یا کوتاه مدت هپاتیت D و B می شوند. عفونت همزمان ممکن است باعث هپاتیت حاد شدید تری در بدن شما شود.

در بیشتر موارد، افراد قادر به بهبودی و مبارزه با عفونت های حاد هپاتیت D و B هستند و ویروس ها از بین می روند. با این حال، در کمتر از ۵ درصد افراد مبتلا به عفونت همزمان، هر دو عفونت مزمن می شوند و از بین نمی روند.

 

سوپر عفونت

اگر شما قبلاً هپاتیت B مزمن داشته باشید و سپس به هپاتیت D مبتلا شده باشید، سوپر عفونت رخ می دهد. هنگامی که به سوپر عفونت مبتلا می شوید، ممکن است علائم هپاتیت حاد شدید داشته باشید.

تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به سوپر عفونت قادر به مبارزه با ویروس هپاتیت D نیستند و به هپاتیت D مزمن مبتلا می شوند.

هپاتیت D چیست؟هپاتیت D چقدر شایع است؟

هپاتیت دی در:

  • آمریکای جنوبی
  • غرب آفریقا
  • روسیه
  • جزایر اقیانوس آرام
  • آسیای مرکزی
  • نواحی مدیترانه

بسیار شایع تر است .

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت D هستند؟

عفونت هپاتیت D فقط در افرادی رخ می دهد که هپاتیت B دارند. اگر افراد مبتلا به هپاتیت B باشند، احتمال ابتلا به هپاتیت D بیشتر است.

همچنین  مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی و یا  افرادی که با فرد دارای هپاتیت D دارد زندگی کرده یا با او رابطه جنسی داشته‌اند در ارتباط اند و یا مسافرت به مناطقی از  مناطقی از جهان که هپاتیت D در آن شایع تر است دارند در خطر ابتلا به هپاتیت دی بیشتری هستند .

هپاتیت حاد D چه عوارضی دارد؟

در موارد نادر، هپاتیت حاد D می تواند منجر به نارسایی حاد کبدی شود، وضعیتی که در آن کبد به طور ناگهانی از کار می افتد. اگرچه نارسایی حاد کبدی غیر معمول است، اما عفونت های هپاتیت D و B همزمان بیشتر از عفونت هپاتیت B به تنهایی منجر به نارسایی حاد کبدی می شوند.

 

عوارض هپاتیت D مزمن چیست؟

هپاتیت مزمن D ممکن است منجر به سیروز کبدی ، نارسایی کبد و سرطان کبد شود. افرادی که هپاتیت B و D همزمان مزمن دارند بیشتر از افرادی که به تنهایی هپاتیت B مزمن دارند، به این عوارض مبتلا می شوند.

هپاتیت D چیست؟سیروز کبدی چیست ؟

سیروزکبدی  وضعیتی است که در آن کبد به آرامی تجزیه می شود و نمی تواند به طور طبیعی کار کند. بافت اسکار  در کبد جایگزین بافت سالم کبد می شود و تا حدی جریان خون را از طریق کبد مسدود می کند. در مراحل اولیه سیروز، کبد به کار خود ادامه می دهد. با بدتر شدن سیروز کبدی ، کبد شروع به از کار افتادن می کند.

 

نارسایی کبد

نارسایی کبد که مرحله پایانی بیماری کبدی نامیده می شود، طی ماه ها یا سال ها پیشرفت می کند. در مرحله پایانی بیماری کبد، کبد دیگر نمی تواند وظایف مهمی را انجام دهد یا جایگزین سلول های آسیب دیده شود و باعث نیاز به پیوند کبد میشود .

 

سرطان کبد

ابتلا به هپاتیت مزمن B و هپاتیت مزمن D احتمال ابتلا به سرطان کبد را بسیارافزایش می دهد. پزشک ممکن است آزمایش خون و سونوگرافی یا سایر انواع آزمایش تصویربرداری را برای بررسی سرطان کبد پیشنهاد دهد. یافتن سرطان در مراحل اولیه شانس درمان سرطان را افزایش می دهد.

هپاتیت D چیست؟علائم هپاتیت D چیست؟

اکثر افراد مبتلا به هپاتیت حاد D علائمی دارند که ممکن است شامل موارد زیر باشد

  1. احساس خستگی
  2. تهوع و استفراغ
  3. اشتهای ضعیف
  4. درد روی کبد، در قسمت بالای شکم
  5. تیره شدن رنگ ادرار
  6. روشن شدن رنگ مدفوع
  7. رنگ زرد مایل به سفیدی چشم و پوست که به آن یرقان می گویند

در مقابل، اکثر افراد مبتلا به هپاتیت مزمن D علائم کمی دارند تا زمانی که عوارض ایجاد شوند، که ممکن است چندین سال پس از آلوده شدن آنها باشد. برخی از علائم سیروز عبارتند از:

 

  1. ضعف و احساس خستگی
  2. کاهش وزن
  3. تورم شکم
  4. تورم مچ پا که ادم نامیده می شود
  5. خارش پوست
  6. زردی

چه چیزی باعث هپاتیت D می شود؟

ویروس هپاتیت HDV باعث بروز بیماری هپاتیت D می شود. ویروس هپاتیت D از طریق تماس با خون فرد آلوده یا سایر مایعات بدن منتشر می شود.

موارد زیر میتواند باعث ابتلای شما به این ویروس شود :

  1. به اشتراک گذاشتن سوزن های دارویی یا سایر مواد دارویی با فرد مبتلا
  2. داشتن رابطه جنسی محافظت نشده با فرد آلوده
  3. نیدل شدن با سوزن که روی یک فرد آلوده استفاده شده است
  4. ویروس هپاتیت D به ندرت در طول تولد از مادر به کودک سرایت می کند.
  5. مایع منی
  6. ترشحات واژن
  7. ادرار
  8. مردان همجنسگرا

 

موارد زیر باعث ابتلای شما به هپاتیت D نمیشود :

  1. سرفه کردن یا عطسه کردن فرد مبتلا در کنار شما
  2. نوشیدن آب یا خوردن غذا در کنار فرد مبتلا
  3. در آغوش گرفتن یک فرد مبتلا
  4. دست دادن یا دست گرفتن با فرد مبتلا
  5. به اشتراک گذاشتن قاشق، چنگال و سایر ظروف غذا خوردن
  6. نشستن در کنار فرد مبتلا

چگونه پزشکان هپاتیت D را تشخیص می دهند؟

پزشکان هپاتیت D را بر اساس سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و آزمایش خون تشخیص می دهند. اگر هپاتیت D دارید، پزشک ممکن است آزمایشاتی را برای بررسی کبد شما انجام دهد و برای شما چکاپ کبد و پنل عفونی تجویز کند .

همچنین تغییر رنگ پوست و تورم در ساق پا، پا یا مچ پا وحساسیت یا تورم در شکم شما میتواند به تشخیص بهتر هپاتیت کمک کند.

پزشکان از چه آزمایشاتی برای تشخیص هپاتیت D استفاده می کنند؟

پزشکان از آزمایش خون( HBS Ag HBS Ab )پنل هپاتیت و چکاپ کبد (SGOT SGPT ALK ALP ) برای تشخیص هپاتیت D استفاده می کنند. ممکن است پزشک آزمایشاتی را برای بررسی آسیب کبدی، بررسی میزان آسیب کبدی یا رد سایر علل بیماری کبدی تجویز کند.

 

آزمایش خون الاستوگرافی، یک سونوگرافی ویژه که سفتی کبد شما را اندازه گیری می کند.

بیوپسی کبد، که در آن پزشک از یک سوزن برای برداشتن قطعه کوچکی از بافت کبد استفاده می کند. یک پاتولوژیست بافت را زیر میکروسکوپ بررسی می کند تا علائم آسیب یا بیماری را جستجو کند.

پزشکان معمولاً تنها در صورتی از بیوپسی کبد استفاده می کنند که سایر آزمایش ها اطلاعات کافی در مورد آسیب یا بیماری کبد ارائه ندهند. با پزشک خود در مورد اینکه کدام آزمایش برای شما بهتر است صحبت کنید.

هپاتیت D چیست؟چگونه می توانم از خود در برابر عفونت هپاتیت D محافظت کنم؟

اگر هپاتیت B ندارید، می توانید با انجام اقداماتی برای جلوگیری از عفونت هپاتیت B، مانند دریافت واکسن هپاتیت B، از عفونت  و ابتلا به هپاتیت D جلوگیری کنید. اگر به هپاتیت B مبتلا نشوید، نمی توانید به هپاتیت D مبتلا شوید.

اگر از قبل  به هپاتیت B مبتلا هستید، می توانید اقداماتی را برای جلوگیری از عفونت هپاتیت D انجام دهید

 

چگونه می توانم از سرایت هپاتیت D به دیگران جلوگیری کنم؟

اگر مبتلا به هپاتیت D هستید، برای جلوگیری از گسترش عفونت شرکای جنسی شما باید آزمایش هپاتیت B را انجام دهند و اگر آلوده نیستند، واکسن هپاتیت B را دریافت کنند. پیشگیری از هپاتیت B از هپاتیت D نیز جلوگیری می کند

شما می توانید با اطلاع دادن به پزشک، دندانپزشک و سایر مبنی بر اینکه مبتلا به هپاتیت D هستید، دیگران را از آلوده شدن محافظت کنید. از اهدای خون یا فرآورده های خونی، مایع منی، و یا اهدای عضو اندام ها یا بافت خودداری کنید.

 

آیا واکسن هپاتیت D موجود است؟

برای هپاتیت D در حال حاضر واکسنی  در دسترس نیست. واکسن هپاتیت B می تواند با پیشگیری از هپاتیت B از هپاتیت D جلوگیری کند.

 

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *