سلامت عمومی

علایم امیکرون

علایم امیکرون

اومیکرون علائم شبیه سرماخوردگی دارد:

داده‌های اولیه منتشر شده در یک مطالعه جدید بریتانیایی نشان ‌داده شد که علائم اومیکرون کاملا شبیه سرماخوردگی است. علامت های اصلی اومیکرون به شرح زیر است:

  1. آبریزش بینی
  2. سردرد
  3. خستگی
  4. عطسه کردن
  5. گلو درد

علائم خفیف تر اومیکرون

علائم خفیف تر اومیکرون:

در اوایل ماه دسامبر، شورای تحقیقات پزشکی آفریقای جنوبی مطالعه‌ای را منتشر کرد که نشان می‌دهد این سویه می‌تواند باعث عفونت خفیف‌تری نسبت به انواع قبلی شود.

مطالب مرتبط: آزمایش خون برای چکاپ روده

علائم بسیار خفیف اومیکرون

یافته‌های این گزارش با یافته‌های یک پزشک در آفریقای جنوبی، که یکی از اولین کسانی بود که به انواع مختلف ویروس کرونا مشکوک بود، همزمان است. دکتر آنجلیک کوتزی گفت که علائم نوع Omicron خفیف است و می توان آن را در خانه درمان کرد. کوتزی، یک پزشک خصوصی و رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی، به رویترز گفت که در ۱۸ نوامبر، متوجه هفت بیمار در کلینیک خود شد که علائم متفاوتی با نوع غالب دلتا داشتند. او حدود ۳۰ بیمار را معالجه کرد و گفت که شایع ترین ویژگی آن خستگی است.

دکتر کوتزی گفت که خستگی یکی از علائم اصلی بود که بیماران او گزارش می کردند. علائم دیگر سردرد خفیف، بدن درد و خارش گلو بود. اما او گفت که برخلاف نوع دلتا، بیماران تاکنون از دست دادن چشایی یا بویایی را گزارش نکرده اند. همچنین هیچ کاهش عمده ای در سطح اکسیژن وجود نداشت.

Omicron چگونه کشف شد

Omicron چگونه کشف شد؟

کوتزی گفت که یک بیمار در کلینیک خود در ۱۸ نوامبر گزارش داد که به مدت دو روز به دلیل بدن درد و سردرد “بسیار خسته” بوده است. او گفت: “علائم در آن مرحله بسیار مرتبط با عفونت ویروسی طبیعی بود و از آنجایی که ما در هشت تا ۱۰ هفته گذشته کووید-۱۹ را ندیده بودیم، تصمیم گرفتیم آزمایش کنیم.” سپس معلوم شد که بیمار و خانواده اش مثبت بودند.

او گفت: “بیشتر آنها علائم بسیار بسیار خفیفی را مشاهده می کنند و هیچ یک از آنها تاکنون بیماران را بستری نکرده اند. ما توانسته ایم این بیماران را در خانه درمان کنیم.”

مطالب مرتبط: آزمایشات های خون برای سرطان سینه

چه کسی تحت تاثیر قرار گرفته است؟

کوتزی گفت که بیشتر افرادی هستند که ۴۰ سال یا کمتر دارند و تقریباً نیمی از بیماران مبتلا به علائم Omicron که او تحت درمان قرار داده بودند، واکسینه نشده بودند. اما او هشدار داد که اثرات نوع omicron در بیماران مسن ناشناخته است.

چه کسی تحت تاثیر قرار گرفته است

آیا باید نگران Omicron باشیم؟

تاکنون تنها تعداد کمی از موارد در سراسر جهان گزارش شده است. این بیماری در چندین کشور آفریقای جنوبی و همچنین برخی در ایالات متحده، بریتانیا، بلژیک، هلند و هنگ کنگ شناسایی شده است. اما چیزی که دانشمندان را نگران می کند این است که نوع جدید با چه سرعتی می تواند گسترش یابد.

اولین مورد در ۹ نوامبر شناسایی شد و هفته گذشته سه چهارم موارد ثبت شده در آفریقای جنوبی – حدود ۳۰۰۰ بعد از یک دوره با عفونت بسیار کم – به دلیل این نوع است. به گفته WHO برخی نگران کننده هستند و خطر عفونت مجدد در انها وجود دارد.

دانشمندان آفریقای جنوبی گفته اند که بیش از ۳۰ جهش در پروتئین اسپایک ویروس وجود دارد که به سلول ها متصل می شود. این جهش به طور قابل توجهی بیشتر از نوع دلتا است. جهش‌های پروتئین های سطحی می‌تواند نوع جدید را قابل انتقال‌تر کند و همچنین ممکن است نوع جدید اثربخشی تشخیص‌ها، داروها و واکسن‌های موجود را کاهش دهد. این سازمان در گزارش خود گفت که این “یک نوع بسیار واگرا با تعداد زیادی جهش است. برخی از آنها نگران کننده هستند و ممکن است با پتانسیل فرار ایمنی و قابلیت انتقال بالاتر مرتبط باشند.”

مطالب مرتبط: آزمایش خون برای چکاب ریه

چگونه متوجه می شوید که به Omicron مبتلا شده اید؟

طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، چندین آزمایشگاه نشان داده اند که برای یک آزمایش PCR که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. آژانس سلامت گفت که با استفاده از این رویکرد، این نوع ویروس با سرعت بیشتری نسبت به عفونت های قبلی شناسایی شده است.

[gravityform id="7" title="true"]

author-avatar

درباره دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *