سلامت عمومی

صرع چیست؟

صرع یک ​​اختلال در سیستم عصبی است که باعث دوره های مکرر فعالیت عصبی نامنظم در مغز می شود. صرع می تواند در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در کودکان و بزرگسالان جوان رخ می دهد  همچنین می تواند به دلیل یک مشکل ژنتیکی، در نتیجه آسیب مغزی یا به دلیل عوامل خارجی مانند استرس، خواب ضعیف و مصرف برخی داروها باشد.. صرع می تواند باعث تشنج، تغییر در خلق و خو و رفتار، از دست دادن هوشیاری و سایر علائم شود. صرع معمولا با داروهای ضد تشنج و سایر درمان های کمکی درمان می شود.

علائم شایع صرع چیست؟

علائم شایع صرع چیست؟

علائم شایع صرع شامل تشنج هایی است که با انقباضات ناگهانی عضلانی، تغییر در خلق و خو و رفتار، از دست دادن هوشیاری و مشکل در تمرکز و به خاطر سپردن مشخص می شود. این علائم بسته به شدت بیماری می توانند برای دوره های کوتاه یا طولانی ادامه داشته باشند.

روش های درمان صرع:

روش های درمان صرع شامل استفاده از داروهای ضد تشنج و سایر درمان های کمکی از جمله روان درمانی، تغذیه مناسب و استراحت کافی است. درمان های جامع می تواند به کنترل بهتر صرع، کاهش دفعات تشنج و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک کند.

بیماران صرع چالش های مختلفی را در زندگی روزمره تجربه می کنند، زیرا عملکرد کلی بیمار به دلیل تشنج و سایر علائم تحت تأثیر قرار می گیرد. این وضعیت می تواند کار، تحصیل و زندگی اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد.

پیشگیری های عدم تشدید صرع:

برای بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به صرع، آنها باید از عوامل خطر و چالش هایی که ممکن است این بیماری را تشدید کنند، اجتناب کنند، مانند استرس، کم خوابی و مصرف برخی داروها. بیمار باید درمان خود را به طور مرتب پیگیری کند و وضعیت خود را به صورت دوره ای توسط پزشک متخصص تحت نظر داشته باشد.

برخی از فناوری‌های کمکی نیز می‌توانند به مدیریت صرع کمک کنند، مانند پوشیدن دستبند هشدار برای هشدار دادن به بیمار در مورد تشنج، و استفاده از برنامه‌های کمکی برای ثبت تشنج و پیگیری درمان.

بیماران صرعی باید حمایت روانی اجتماعی لازم را برای بهبود کیفیت زندگی خود و کاهش اثرات روانی اجتماعی این بیماری دریافت کنند. بیماران می توانند با دوستان و اعضای خانواده خود در مورد وضعیت خود صحبت کنند و حمایت لازم را از جامعه اطراف خود دریافت کنند.

صرع با داروهای ضد صرع درمان می شود که به کاهش تعداد تشنج ها و تسکین علائم کمک می کند. بیمار باید طبق توصیه پزشک متخصص درمان خود را به طور مرتب پیگیری کند.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاب پزشکی در منزل استفاده نماییید.

در صورتی که بیمار به داروها پاسخ ندهد، ممکن است درمان جراحی در نظر گرفته شود که شامل برداشتن بخشی از مغز مسئول تشنج است.

بیماران باید از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنند، به طور منظم ورزش کنند و از برخی غذاها و نوشیدنی هایی که ممکن است بر وضعیت آنها تأثیر بگذارد اجتناب کنند.

راه های درمان بیماری صرع

راه های درمان بیماری صرع

هیچ درمان قطعی برای صرع وجود ندارد، اما این بیماری را می توان تا حد زیادی با دارو، درمان های دیگر و یک سبک زندگی سالم کنترل کرد.

درمان احتمالی صرع شامل مصرف داروهای ضد صرع، جراحی، درمان رفتاری و تغییرات در شیوه زندگی است. برای انتخاب روش درمان مناسب، نوع و شدت صرع و علت آن باید توسط پزشک تشخیص داده شود. درمان صرع به صورت پیوسته ادامه می‌یابد و باید تحت نظارت پزشک باشد. همچنین، برای پیشگیری از حملات صرع، باید از مصرف الکل و مواد مخدر خودداری کرد، خواب کافی داشته باشید، استرس را کاهش دهید و رژیم غذایی سالم و مناسب را رعایت کنید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *