داخلی

علائم سرطان پیشرفته معده

علائم سرطان پیشرفته معده

در سرطان معده سلول های سرطانی معمولاً از پوشش داخلی معده شروع می شوند. سپس با توسعه سرطان، آنها در دیواره های معده شما رشد می کنند. علائم شایع سرطان معده مانند کاهش وزن غیرقابل توضیح و درد معده اغلب در مراحل اولیه ظاهر نمی شوند.

سرطان معده چیست؟

سرطان معده چیست؟

در سرطان معده سلول های سرطانی بدون کنترل در معده شما رشد می کنند. سرطان می تواند در هر جایی از معده شما ایجاد شود.  در حدود ۹۵ درصد مواقع، سرطان معده از پوشش معده شروع می شود و به آرامی پیشرفت می کند. بدون درمان، می تواند یک توده (تومور) ایجاد کند و به عمق دیواره های معده شما رشد کند. تومور ممکن است به اندام های مجاور مانند کبد و لوزالمعده گسترش یابد.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاب پزشکی در منزل استفاده نماییید.

علائم و نشانه های سرطان معده چیست؟

  1. از دست دادن اشتها.
  2. مشکل در بلع.
  3. خستگی یا ضعف.
  4. تهوع و استفراغ.
  5. کاهش وزن غیر قابل توضیح
  6. سوزش سر دل و سوء هاضمه.
  7. مدفوع سیاه یا استفراغ خونی.
  8. احساس نفخ یا گاز گرفتگی بعد از غذا خوردن.
  9. درد معده، اغلب بالای ناف
  10. احساس سیری حتی پس از خوردن یک وعده غذایی کوچک یا میان وعده.

بسیاری از این علائم در سایر شرایط نیز رایج است. برای بررسی اینکه آیا علائم شما نشانه سرطان معده یا بیماری دیگری است، به پزشک مراجعه کنید.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاب پزشکی در منزل استفاده نماییید.

چه چیزی باعث سرطان معده می شود

چه چیزی باعث سرطان معده می شود؟

سرطان معده زمانی شکل می گیرد که یک جهش ژنتیکی (تغییر) در DNA سلول های معده شما وجود داشته باشد. DNA کدی است که به سلول ها می گوید چه زمانی رشد کنند و چه زمانی بمیرند. به دلیل جهش، سلول ها به سرعت رشد می کنند و در نهایت به جای مرگ، تومور را تشکیل می دهند. سلول های سرطانی از سلول های سالم سبقت می گیرند و ممکن است به سایر قسمت های بدن شما گسترش یابند (متاستاز). محققان نمی دانند چه چیزی باعث جهش می شود. با این حال، به نظر می رسد عوامل خاصی احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند. آنها عبارتند از:

  1. سابقه خانوادگی سرطان معده.
  2. عفونت هلیکوباکتر پیلوری ( pylori).
  3. بیماری ریفلاکس معده (GERD).
  4. گاستریت
  5. عفونت ویروس اپشتین بار
  6. سابقه زخم معده یا پولیپ معده.
  7. رژیم غذایی سرشار از غذاهای چرب، شور، دودی یا ترشی.
  8. رژیمی که میوه ها و سبزیجات زیادی را شامل نمی شود.
  9. قرار گرفتن مکرر در معرض موادی مانند زغال سنگ، فلز و لاستیک.
  10. سیگار کشیدن
  11. نوشیدن بیش از حد الکل.
  12. چاقی.
  13. گاستریت آتروفیک خود ایمنی.

چندین بیماری ژنتیکی با افزایش خطر سرطان معده مرتبط هستند، از جمله:

  1. سندرم لینچ
  2. سندرم پتز-جگرز.
  3. سندرم Li-Fraumeni.
  4. پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی
  5. سرطان معده منتشر ارثی.
  6. نقص ایمنی متغیر رایج (CVID).

سرطان معده در افراد دارای گروه خونی A شایع تر است، اگرچه محققان دلیل آن را مطمئن نیستند.

سرطان معده چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما سابقه پزشکی شما را بررسی می کند، در مورد علائم شما می پرسد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد که ممکن است شامل احساس وجود توده در معده شما باشد. آنها ممکن است چندین آزمایش را برای تشخیص و مرحله بندی سرطان معده درخواست کنند.

مرحله بندی به پزشک شما اجازه می دهد تا میزان گسترش سرطان را ارزیابی کند. در سرطان معده، مرحله بندی از ۰ (صفر) تا IV (چهار) است. مرحله ۰ به این معنی است که سرطان فراتر از پوشش معده شما گسترش نیافته است. مرحله IV به این معنی است که به سایر اندام ها سرایت می کند.

آندوسکوپی فوقانی معمولاً برای تشخیص سرطان معده استفاده می شود. در طول این روش، پزشک شما یک لوله نازک با یک دوربین کوچک در نوک آن (اندوسکوپ) را تا زمانی که به معده شما برسد، وارد دهان شما می کند. ابزارهای جراحی کوچک می‌توانند از داخل آندوسکوپ عبور کنند و به پزشک شما اجازه می‌دهند نمونه بافت را بردارید (بیوپسی). نمونه را می توان در آزمایشگاه از نظر سلول های سرطانی آزمایش کرد.

سونوگرافی آندوسکوپی نوع خاصی از آندوسکوپی است که می تواند به مرحله بندی سرطان کمک کند. آندوسکوپ مورد استفاده دارای یک کاوشگر اولتراسوند در نوک آن است که می تواند از معده شما عکس بگیرد. این می تواند نشان دهد که آیا سرطان از پوشش معده به دیواره معده شما سرایت کرده است یا خیر.

تست های رادیولوژیک، از جمله سی تی اسکن، بلع باریم و ام آر آی، می توانند به شناسایی تومورها و سایر ناهنجاری هایی که ممکن است مرتبط با سرطان باشند، کمک کنند. در حین بلع باریم، ماده ای می نوشید که پوشش معده شما را در عکس رادیوگرافی بیشتر نمایان می کند. اسکن PET می تواند نشان دهد که آیا سرطان در سراسر بدن شما پخش شده است یا خیر.

آزمایش خون می تواند اطلاعاتی در مورد نحوه عملکرد اندام های شما ارائه دهد. عملکرد ضعیف اندام ممکن است نشان دهنده گسترش سرطان به آن اندام باشد.

لاپاراسکوپی نوعی جراحی است که به پزشک شما اجازه می‌دهد تا گسترش سرطان را زمانی که روش‌های کمتر تهاجمی، مانند تصویربرداری، اطلاعات کافی ارائه نکرده‌اند، ارزیابی کند. در طول لاپاراسکوپی، پزشک شما یک دوربین کوچک را در بریدگی های کوچک شکم شما قرار می دهد تا بتواند اندام های شما را مستقیما ببیند.

چگونه از سرطان معده پیشگیری کنم؟

چگونه از سرطان معده پیشگیری کنم؟

شما نمی توانید از سرطان معده پیشگیری کنید، اما می توانید خطر خود را کاهش دهید اگر:

در صورت مثبت بودن تست عفونت هلیکوباکتر پیلوری را درمان کنید. عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل خطر مهم برای ابتلا به سرطان معده است.

زخم، گاستریت و سایر بیماری های معده را به سرعت درمان کنید. شرایط معده درمان نشده، به ویژه آنهایی که توسط باکتری هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شوند، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند.

غذای سالم بخورید. خوردن یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها و سبزیجات و کم نمک و گوشت قرمز باشد می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد. غذاهای سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن و کاروتنوئیدها، مانند مرکبات، سبزیجات سبز برگ و هویج، منابع خوبی از مواد مغذی کلیدی هستند.

از استعمال دخانیات و استفاده از محصولات تنباکو خودداری کنید. مصرف تنباکو خطر ابتلا به سرطان معده و بسیاری از سرطان های دیگر را افزایش می دهد.

وزن سالم را حفظ کنید. وزن سالم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. از پزشک خود بپرسید که وزن سالم برای شما چه معنایی دارد.

آیا سرطان معده قابل درمان است؟

سرطان معده اگر در مراحل اولیه باشد قابل درمان است. با این حال، اغلب، پس از شروع علائم، تشخیص در مراحل بعدی اتفاق می افتد.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *