آزمایش های پزشکی, بارداری

چگونه جواب آزمایش بارداری را بخوانیم؟

چگونه جواب آزمایش بارداری را بخوانیم؟

هورمون بتا (HCG) چیست؟

هورمون human chorionic gonadotrophin گنادوتروپین جفتی انسانی از هورمون‌هایی می باشد که در حین بارداری تولید می‌شود.این هورمون توسط جفت ایجاد می‌شود که تخمک بارور شده را بعد از لانه گزینی در رحم تغذیه می‌کند. این هورمون که با نام اچ ‌سی ‌جی (HCG ) شناخته شده است اولین بار حدود ۱۱ روز بعد از لقاح در خون و بین ۱۲ تا ۱۴ روز بعد از لقاح در ادرار قابل اندازه گیری است. سطح این هورمون در هفته‌های ۸ تا ۱۱ به حداکثر خود رسیده و سپس در ادامه حاملگی کاهش می‌یابد.

چکاپ قبل بارداری با بررسی تاریخچه و انجام آزمایشات قبل از بارداری انجام می شود که این نوع چکاپ احتمال سلامت مادر و جنین در دوران بارداری را افزایش می دهد. شما میتوانید با وارد شدن به صفحه ی چکاپ های قبل از بارداری در منزل با خیال راحت چکاپ های خود را انجام دهید.

HCG، اساس آزمایش‌های ادرار و خون محسوب می شود و در اوایل بارداری بهترین روش برای تایید بارداری می باشد.

در آزمایش خون بارداری میزان هورمون HCG در خون شما اندازه گیری میشود و در قسمت result نوشته می شود. روبروی آن یک راهنما وجود دارد که توضیح داده عدد نوشته شده در قسمت result در بازه ای مثبت و یادر بازه ای منفی است .

در بعضی از جواب ها بازه های بیشتری ذکر می شود که سن بارداری (هفته چندم) ذکر شده است که این در حقیقت خیلی دقیق و مهم است که شما خیلی راحت با مقایسه عدد ذکر شده در قسمت result با راهنمای روبروی آن میتوانید متوجه شوید که باردار هستید یا خیر؟

بنابراین نیازی نیست که حتما این آزمایش از نظر مثبت و منفی بودن توسط یک پزشک تفسیر شود حتی خود شما میتوانید متوجه جواب  و نتیجه ازمایش شوید.

گرچه تفسیر آزمایش در موارد خاص مثل بارداری های مشکوک به سقط یا بارداری خارج رحمی یا پریود نامرتب با پزشک متخصص است و نیازمند شرح حال دقیق بیمار خواهد بود در افرادی که سیکل منظم دارند حتی با یک روز تاخیر قاعدگی هم، در صورت بارداری جواب آزمایش مثبت می شود. چنانچه شما سیکل های نامنظم دارید در صورت تاخیر لازم است اول آزمایش خون بارداری انجام دهید.ولی در نهایت برای تنظیم سیکلها باید به پزشک مراجعه کنید.

خواندن جواب آزمایش بارداری

چگونه جواب آزمایش بارداری را بخوانیم ؟

نکات بسیار مهمی که درباره آزمایش بارداری باید بدانیم عبارت است از:

– در مورد مقدار هورمون HCG باید توجه نمود، چرا که در بعضی ازبارداری‌های طبیعی، مقدار این هورمون کم است و نوزادی کاملا سالم به دنیا می‌آید، بنابراین سونوگرافی در هفته‌های ۶-۵ صحت بیشتری نسبت به اندازه گیری HCG دارد.

– در مواردی که شک به سلامت بارداری وجود دارد، باید چند آزمایش با فاصله از هم انجام شود تا بتوان یک نتیجه گیری درست انجام داد.

– با اینکه گفته شد، هیچ عامل بر روی این هورمون تاثیرگذار نیست، کارشناسان توصیه می‌کنند، زنان هنگام انجام آزمایش بارداری از مصرف آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد درد، دارو‌های جلوگیری از بارداری و یا سایر دارو‌ها که ممکن است، بر نتیجه آزمایش اثر داشته باشد خودداری کنند تا پاسخ صحیحی دریافت شود.

– در تفسیر آزمایش بارداری از روی مقدار هورمون، چنانچه مقدار هورمون BhCG کمتر از ۱۰ باشد، شخص باردار نیست.

– در تفسیر آزمایش بارداری، اگر مقدار هورمون BhCG بین ۱۰ تا ۲۵ باشد؛ نمی‌توان با قاطعیت گفت که شخص باردار است یا خیر.

–در تفسیر ازمایش بارداری  اگر مقدار هورمونhcg  بالاتر از ۳۰ باشد  نشاندن دهنده این است که شخص باردار است

سطوح بالای مقدار هورمون HCG در آزمایش بارداری نشانه چیست؟

مقادیر زیاد HCG علل متفاوتی می تواند داشته باشد و می بایست آزمایش طی ۷۲-۴۸ ساعت بعد تکرار شود تا با توجه به تغییرات سطح هورمون بتوان قضاوت نمود. سطوح بالای hCG می تواند نشان دهنده موارد زیر باشد که شامل:

اشتباه در تخمین سن حاملگی

حاملگی مولار

چند قلویی

برای انجام ازمایش بارداری نیاز به شرایط خاصی مانند ناشتایی، قطع داروها و آنتی بیوتیک ها و .. نیست. شما میتوانید با وارد شدن به صفحه ی آیا برای آزمایش بارداری ناشتا باید باشیم؟؟ شوید تا بیشتر بتوانید به حقیقی بودن جواب آزمایش کنید.

درصورت مثبت بودن جواب آزمایش چه اقداماتی باید انجام داد؟

چنانچه جواب ارمایش beta شما مثبت و بالاتر از ۳۰ باشد نیازاست ازمایش تکمیلی beta teitr  که نشان دهنده هفته و سن دقیق جنین است  به همراه سونوگرافی انجام شود

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.