آزمایش های پزشکی

ESR چیست؟ آزمایش و تفسیر آن

سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR) چیست؟

سرعت رسوب گلبول قرمز که به ESR نیز معروف است، بر اساس سرعت نشستن گلبول های قرمز خون (RBC) در داخل لوله آزمایش است. تست ESR برای ارزیابی التهاب در بدن استفاده می شود. بسیاری از شرایط می‌توانند باعث غیرطبیعی شدن ESR شوند، بنابراین آزمایش ESR معمولاً همراه با سایر آزمایش‌ها برای تشخیص و نظارت بر بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود.

آزمایش ESR  می تواند یک شاخص خوب برای بررسی میزان عفونت در بدن باشد با این تفاوت که نمی تواند علت و ریشه عفونت را تشخیص دهد. اگر عفونت و علائم آن در بدن وجود داشته باشد پزشک این آزمایش را تجویز خواهد کرد که از طریق آزمایش خون سطح و میزان آن بررسی می شود.

برای انجام آزمایش خون و تزریقات در منزل می توانید از تیم حرفه ای لیما طب کمک گرفته و با در ارتباط بودن با آن ها انواع آزمایش و چکاپ کامل در منزل را انجام دهید.

ESR در آزمایش خون چیست؟

ESR چیست؟ ESR مخفف کلمه Erythrocyte Sedimentation Rate بوده که همان سدیمانتاسیون در آزمایش خون برای بررسی زمان رسوب و شتاب گلبول های قرمز در خون است. این آزمایش از جمله آزمایش های مکمل بوده که می تواند به تشخیص وجود عفونت و التهاب های باکتریایی و قارچی کمک کند.

شرایط آزمایش ESR چیست؟

برای انجام تست ESR نیاز به شرایط و یا آمادگی خاصی نبوده و معمولا این آزمایش به تنهایی تجویز نمی شود چرا که برای بررسی دقیق وضعیت بیمار نیاز به تست های دیگر بوده و این آزمایش ها به صورت وید بازویی برای آزمایش و چکاپ خون در منزل انجام می شوند.

برای انجام تست ESR نیازی به ناشتا بودن نیست و اگر داروی خاصی مصرف می کنید بهتر است آن را با پزشک خود در میان گذاشته تا در صورت نیاز مصرف آن ها را قطع یا کم کنید. استفاده از برخی از دارو ها مانند دارو های غیر استروئیدی و استاتین ها می توانند تاثیر منفی بر روی جواب آزمایش داشته باشند.

میزان طبیعی ESR در آزمایش خون

مقدار نرمال ESR چقدر است؟

مقدار طبیعی ESR در آزمایش خون بستگی به شرایط فردی و فاکتور های زیادی از جمله سن و… دارد. ولی به صورت کلی می توان گفت در افراد نرمال و سالم، محدوده نرمال این عدد باید زیر ۲۰ میلی متر در ساعت (۲۰ mm/hr) باشد. دقت کنید که پایین بودن میزان این عدد در حالت کلی اهمیتی ندارد و معمولا نیاز به بررسی بیشتر نیست.

علت بالا بودن ESR در آزمایش خون

چه چیز هایی در بدن سبب بالا رفتن تست ESR خون می شوند؟ بالا بودن ESR خون نشانه چیست؟ این ها سوال هاییست که ممکن است برای شما پیش بیایند. بالا بودن ESR میتواند به دلایل مختلفی صورت گیرد برخی از این دلایل مربوط به بیماری ها و برخی به وضعیت بدنی فرد بستگی دارد. در زیر به برخی از این دلایل پرداخته ایم.

  • برخی بیماری ها مانند عفونت باکتریایی، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های تیروئیدی
  • برخی از بیماری های عفونی مانند عفونت های استخوانی، تب روماتیسمی و عفونت های پوستی
  • بیماری های خود ایمنی مانند انواع آرتریت ها، بیماری هایی که سبب التهاب و آسیب به رگ ها می شوند.
  • مصرف برخی از دارو ها
  • بالا رفتن سن
  • یائسگی
  • بارداری

بالا بودن عدد ESR در آزمایش خون نشانه چیست؟

همان طور که خواندید، عدد ESR یک معیار برای سنجیدن التهاب است. این بدین معنیست که بالا بودن این عدد در جواب آزمایش خون، ممکن است به معنی وجود التهاب در بدن شما باشد. اما صرف بالا بودن این عدد نیز معنای خاصی ندارد و نمی توان تشخیص دقیقی برای بیماری داد و باید آزمایشات و معاینات تکمیلی در خصوص تشخیص علت آن صورت گیرد.

آیا ESR بالای ۴۰ خطرناک است؟

میزان ESR بالای ۲۰ میلی متر در ساعت (۲۰ mm/hr)، با صرف نظر از مواقع خاص مانند بارداری، در حالت کلی به معنای وجود التهاب یا عفونت فعال در بدن تلقی می شود. با بالاتر رفتن میزان ESR از این عدد، احتمال بروز مشکلاتی مانند کم خونی نیز افزایش پیدا می کند. این احتمال با افزایش و عبور عدد ESR به طور قابل ملاحظه ای دچار افزایش می شود.

برخی تحقیقات نشان داده اند میزان بالای ESR در کودکان ارتباط چشمگیری با تب های مزمن و کم خونی دارد. به عنوان یک توصیه کلی، در صورت عبور میزان ESR شما در جواب آزمایش خون از عدد ۲۰، بهتر است برای معاینه و آزمایشات بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

عبارت ESR 1 hr در آزمایش خون چه معنی دارد؟

عدد ESR به عنوان یک شاخص کلی میزان رسوب گلبول های قرمز خون در مدت زمان ۱ ساعت مطرح می شود و پایین بودن میزان آن هیچ نگرانی ندارد. فقط در صورتی که میزان آن در بزرگسالان بیشتر از ۲۰ میلی متر در ساعت و در کودکان بیشتر از ۱۰ میلی متر در ساعت بود باید به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

هدف از آزمایش ESR

هدف از آزمایش ESR

هدف اصلی آزمایش ESR تشخیص التهاب در بدن است. اندازه گیری ESR در درجه اول برای تشخیص و نظارت بر شرایط مختلف سلامت مانند موارد زیر استفاده می شود: تشخیص علت علائم بیمار است: از آنجایی که بسیاری از بیماری ها می توانند باعث غیرطبیعی شدن تست ESR شوند، این آزمایش به تنهایی نمی تواند علت را تشخیص دهد. با این حال، هنگامی که با سایر آزمایش‌ها انجام می‌شود، ممکن است به تشخیص عفونت‌ها، بیماری‌های خودایمنی، اختلالات خونی، بیماری کلیوی و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر کمک کند. مانیتورینگ فرآیند ارزیابی دوره ای سلامت بیمار پس از تشخیص است: آزمایش ESR ممکن است بطور دوره ای برای مشاهده چگونگی تغییر شرایط سلامت التهابی در طول زمان مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می‌تواند به ارزیابی پاسخ بیمار به درمان‌های برخی اختلالات کمک کند. آزمایش چه چیزی را اندازه گیری می کند؟ در آزمایش ESR سرعت رسوب گلبول های قرمز خون (RBCs) در ته لوله آزمایش بر حسب میلی متر در ساعت (mm/h) اندازه گیری می شود. چه زمانی باید آزمایش رسوب گلبول قرمز را انجام دهم؟ اگر علائمی مانند تب، درد عضلانی یا مفاصل یا سایر مشکلات بدون دلیل واضح دارید، ممکن است آزمایش ESR مناسب باشد. در این مواقع، ESR معمولاً با آزمایش‌های دیگری مانند شمارش کامل خون، پنل متابولیک جامع و آزمایش‌های آرتریت ترکیب می‌شود تا سلامت کلی شما را ارزیابی کرده و علت اختلالات پیش امده مشخص شود. اگر شما به عفونت‌ها، بیماری‌های خودایمنی یا سایر بیماری‌های التهابی مبتلا شده‌اید یا تحت درمان قرار گرفته‌اید، ممکن است پزشک شما آزمایش ESR را برای کمک به پیگیری سلامت شما توصیه کند.

برای دریافت مشاوره رایگان و آزمایش چکاپ کامل در منزل کلیک کنید.

نحوه انجام آزمایش ESR

برای آزمایش ESR به نمونه خون نیاز است و معمولاً در مطب پزشک، اورژانس یا بیمارستان انجام می شود و باید توسط پزشک تجویز شود.

آیا می توانم در خانه آزمایش بدهم؟

آزمایش ESR را نمی توان در خانه انجام داد. این باید توسط یک متخصص پزشکی آموزش دیده در یک محیط پزشکی انجام شود.

هزینه آزمایش چقدر است؟

قیمت تست ESR بر اساس محل انجام آزمایش و داشتن بیمه درمانی متفاوت است. اگر آزمایشات دیگری را همراه با ESR انجام دهید، ممکن است هزینه آزمایش افزایش یابد. اگر می خواهید در مورد هزینه ازمایش و میزان پوشش بیمه شما بیشتر بدانید، باید با شرکت بیمه خود تماس بگیرید.

انجام تست رسوب گلبول قرمز

آزمایش ESR با نمونه خونی که از ورید بازوی شما گرفته می شود، انجام می شود. قبل از آزمون برای تست ESR نیازی به آمادگی آزمون خاصی نیست. قبل از انجام آزمایش، مطمئن شوید که در مورد هر دارو یا مکملی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید زیرا برخی از داروها ممکن است بر نتایج شما تأثیر بگذارند. در طول آزمون خونگیری برای آزمایش ESR معمولاً فقط چند دقیقه طول می کشد. کارشناس ازمایشگاه برای نمونه گیری، ابتدا با استفاده از دستمال مرطوب الکلی برای تمیز کردن ناحیه کوچکی از پوست شما در نزدیکی ورید شروع می کند. سپس یک سوزن به داخل سیاهرگ وارد می شود و خون به داخل لوله متصل کشیده می شود. هنگامی که خون کافی گرفته شد، سوزن خارج می شود. هنگامی که سوزن پوست را سوراخ می کند و از بازوی شما خارج می شود ممکن است مقداری درد مانند نیشگون گرفتن یا نیش وجود داشته باشد. بعد از آزمون اکثر مردم هیچ واکنش منفی به آزمایش ESR ندارند، اما ممکن است مقداری کبودی یا حساسیت در اطراف محل سوراخ شده داشته باشید. پس از انجام آزمایش هیچ محدودیتی برای فعالیت وجود ندارد، اما در صورت مشاهده علائم عفونت مانند قرمزی، تورم یا درد مداوم باید با پزشک خود تماس بگیرید.

دریافت نتایج آزمون ESR

آزمایش ESR معمولاً در عرض چند ساعت پس از خونگیری انجام می شود و گلبول های قرمز در لوله آزمایش به مدت یک ساعت برای تعیین ESR کنترل می شود. پس از در دسترس بودن نتایج، ممکن است یک گزارش آزمون از طریق پست یا الکترونیکی دریافت کنید. همچنین ممکن است پزشک با شما تماس بگیرد تا در مورد نتایج آزمایش ESR صحبت کند. اگر چندین آزمایش همراه با آزمایش ESR انجام شود، ممکن است پزشک قبل از بحث در مورد نتایج با شما صبر کند تا همه نتایج در دسترس باشند. این به آنها اجازه می دهد تا نتایج آزمایش را با هم تفسیر کنند.

تفسیر نتایج آزمون

سرعت رسوب گلبول های قرمز بر حسب میلی متر در ساعت (mm/h) گزارش می شود و نشان می دهد که گلبول های قرمز خون در نمونه شما با چه سرعتی به سمت پایین لوله آزمایش می افتند. هیچ تعریف جهانی از مقدار طبیعی رسوب گلبول قرمز وجود ندارد. سن، جنس و عوامل دیگر می توانند بر ESR تأثیر بگذارند، بنابراین هیچ مرجعی برای این آزمایش وجود ندارد که برای همه افراد اعمال شود. در عوض، نتایج آزمایش بر اساس وضعیت فرد تفسیر می‌شود. این شامل در نظر گرفتن علائم آنها و نتایج هر آزمایش دیگری است که انجام شده است. اگر ESR به طور غیر طبیعی بالا باشد، به این معنی است که گلبول های قرمز خون سریعتر از حد انتظار رسوب می کنند. این معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که گلبول‌های قرمز پروتئین بیشتری در داخل خود داشته باشند، که باعث می‌شود به هم بچسبند. بسیاری از شرایط می توانند باعث افزایش ESR شوند. اغلب، افزایش ESR مربوط به شرایطی است که باعث التهاب می شود، اما می تواند ناشی از سایر بیماری ها نیز باشد. نمونه هایی از شرایطی که می توانند باعث افزایش غیرطبیعی ESR شوند عبارتند از:

  1. عفونت ها
  2. شرایط خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید
  3. کم خونی
  4. بیماری کلیه یا تیروئید
  5. برخی از انواع سرطان
  6. آسیب یا ضربه به بافت

همچنین ممکن است ESR بسیار پایین یا بسیار کمتر از حد انتظار باشد. این ممکن است ناشی از شرایطی مانند:

  1. اختلالات گلبول قرمز
  2. نارسایی قلبی
  3. برخی مشکلات کبدی و کلیوی

مهم است که به یاد داشته باشید که آزمایش ESR به تنهایی نمی تواند هیچ بیماری یا وضعیت پزشکی را تشخیص دهد. برای تشخیص و پایش مشکلات سلامتی باید همراه با سایر آزمایشات استفاده شود. یک آزمایش ESR همیشه باید توسط یک پزشک تفسیر شود که بتواند اهمیت آن را توضیح دهد.

آیا نتایج آزمایش ESR دقیق است؟

در حالی که آزمایش ESR برای ارزیابی التهاب قابل اعتماد در نظر گرفته می شود، اما آزمایش کاملی نیست. ممکن است افراد سالم ESR غیرطبیعی داشته باشند و افرادی که مشکلات سلامتی دارند نتایج آزمایش ESR طبیعی داشته باشند. علاوه بر این، برخی عوامل خاص ممکن است بر دقت تست تأثیر بگذارد، از جمله: سن: ESR می تواند با افزایش سن به طور قابل توجهی تغییر کند، و پزشکان ممکن است برای تعیین اینکه آیا ESR طبیعی است یا خیر، سن بیمار را تنظیم کنند. جنسیت: ESR ممکن است تحت تأثیر جنسیت بیولوژیکی قرار گیرد. مردان معمولاً ESR کمتری دارند. قاعدگی و بارداری: هم قاعدگی و هم بارداری می توانند بر ESR تأثیر بگذارند. وزن بدن: سطح نرمال ESR برای هر فردی ممکن است بر اساس چاقی یا نداشتن آنها تغییر کند. مصرف الکل: نوشیدن الکل ممکن است باعث شود که نتیجه تست ESR کمتر از حد انتظار باشد. داروها: برخی از انواع داروها ممکن است بر روی آزمایش ESR تأثیر بگذارند. آیا نتایج آزمایش ESR دقیق است؟

آیا به آزمایشات بعدی ESR نیاز دارم؟

از آنجایی که آزمایش ESR به خودی خود نمی تواند هیچ وضعیت سلامتی را تشخیص دهد، در صورت غیر طبیعی بودن نتایج آزمایش، آزمایشات تکمیلی مانند آزمایش پروتئین C واکنش‌گر (CRP) نیاز است.

تست ESR به معنای نرخ ترسیب الکترونی (Erythrocyte Sedimentation Rate) است که یک آزمایش با خون است که نشان می‌دهد چقدر سریع اریتروسیت‌ها (گلبول های قرمز خون) در شرایط خاصی مانند وجود التهاب در بدن، به قسمت پایینی لوله آزمایشی رسوب می‌کنند دو نوع لوله برای این تست قابل استفاده است لوله دستی و لوله دستگاهی و که براساس روش وسترگرین انجام میشوند. این تست می‌تواند به عنوان یک نشانگر غیرخاص برای شناسایی التهاب‌های مختلف در بدن استفاده شود، اما نباید به تنهایی برای تشخیص بیماری استفاده شود و باید با دیگر آزمایش‌های دیگر و سوابق بیمار همراه باشد.

تست ESR چگونه انجام میشود ؟

در این آزمایش، نمونه خون برای اندازه‌گیری سرعت ترسیب الکترونی به لوله آزمایشی گرفته می‌شود. سپس این لوله به مدت یک ساعت در وضعیت عمودی قرار داده می‌شود تا گلبول های قرمز خون به پایین لوله رسوب کنند. سرعت رسوب سلول ها سپس به واحد میلیمتر در ساعت اندازه گرفته می‌شود.شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاب پزشکی در منزل استفاده نماییید. مقدار ESR در بدن با وجود التهاب و عفونت‌ها، بیماری‌های التهابی مزمن، سرطان و حالات دیگر افزایش می‌یابد. اما باید توجه داشت که نتایج این آزمایش ممکن است تحت تأثیر عوامل دیگری مانند سن، جنسیت، داروها و وضعیت بارداری قرار گیرد. همچنین، افزایش ESR ممکن است در بیماران سالم و بدون علائم بالینی نیز دیده شود. 

سطح نرمال ESR چقدر است ؟

سطح نرمال ESR چقدر است ؟

اگر نتیجه ESR بالا باشد، ممکن است مربوط به یک بیماری التهابی مانند: عفونت، روماتیسم مفصلی، تب روماتیسمی، بیماری عروقی، بیماری التهابی روده، بیماری قلبی، بیماری کلیوی و سرطان‌های خاص باشد. اگر نتیجه ESR پایین باشد ممکن است نشان‌دهنده یک اختلال خونی باشد، مانند: پلی‌سیتمی، کم خونی سلول داسی شکل و افزایش غیرطبیعی گلبول‌های سفید خون باشد.

علت تجویز آزمایش ESR چیست؟

برای تشخیص و بررسی روند درمانی بیماری ها، پزشکان آزمایش هایی را در مرتبط با منبع اصلی مرتبط با بیماری تجویز می کنند تا نتیجه های قطعی تری حاصل کنند. از جمله از این آزمایش های پزشکی رایج می توان به سدیمانتاسیون یا ESR اشاره کرد که برای بررسی التهاب و عفونت در بدن است.

این آزمایش نمونه ای از چکاپ کامل بدن از عفونت های موجود در خون و بدن است که برای مردان و زنان و حتی کودکان استفاده و تجویز می شود. انجام سالیانه این آزمایش بسیار به جا بوده و شما را از وضعیت سلامت جسم خود را به طور کامل آگاه و خبردار می کند.

آیا در حالت کلی بالا بودن ESR خطرناک است؟

در آزمایش خون سدیمانتاسیون یا همان (Erythrocyte Sedimentation Rate) برای نمایش سرعت رسوب گلبول های قرمز در خون است که باید در میزان استاندارد و مشخصی باشد. این آزمایش خون بیشتر برای تشخیص و بررسی عفونت و التهاب در بدن تجویز می شود و همچنین برای پیشگیری و پیگیری روند درمان بعضی از بیماری ها از جمله موارد ذکر شده در زیر نیز استفاده می شود.

آرتریت روماتوئید در آزمایش

در این آزمایش برای تشخیص و بررسی روند درمان آرتریت روماتوئید که بیشتر در بین عموم با روماتیسم شناخته می شود، مقدار و سطح آماس موجود در خون مورد بررسی قرار داده می شود که آزمایش اختصاصی برای این بیماری نیست. این بیماری در آزمایش سدیمانتاسیون با بالا بودن ESR همراه است.

آرتریت تمپورال در آزمایش ESR

آزمایش سدیمانتاسیون برای بررسی و تشخیص روند بیماری آرتریت تمپورال که باعث مشکل و درگیری در شریان های بزرگ خون می شود، توسط پزشکان متخصص تجویز می شود. این آزمایش نتیجه واضح تری از آرتریت تمپورال را در کوتاه ترین بازه زمانی نمایان می کند که در صورت اهمال و بی توجهی می تواند ۶۰ درصد از بینایی فرد را از بین ببرد.

علت-تجویز-آزمایش-ESR

واسکولیت سیستمیک در آزمایش ESR

واسکولیت سیستمیک به دلیل تحت تاثیر قرار دادن التهابات عروقی، در تست ESR بهترین نتایج را حاصل می کند که سراسر بدن را مختل می کند. این آزمایش تنها راه تشخیص این دسته از بیماری های التهابی و رگهای خونی بوده و باعث کاهش رسوب گلبول های قرمز می شود.

در حالت کلی در این آزمایش به صورت غیر مستقیم، التهاب موجود در بدن را مشخص و سنجیده می شود که در صورت بروز هر گونه از علائم های زیر باید توسط پزشک تجویز شود.

  1. هرگونه مشکل و بیماری های کلیوی
  2. عفونت های استخوانی
  3. عفونت های ریوی از قبیل سل
  4. نارسایی های قلب و عروق مادرزادی
  5. افزایش تعداد گلبول های سفید
  6. سرطان سلول های خونی
  7. کاهش میزان پروتئین فیبرینوژن در خون
  8. تشخیص هرگونه سرطان از جمله لیمفوما
  9. افزایش گلبول های قرمز خون
  10. وجود هرگونه از عفونت های سیستمیک

در صورت وجود هرگونه از این علائم و نشانه ها، توصیه ما برای شما مراجعه به پزشک متخصص و با تجربه در کوتاه ترین مدت زمان است. پزشک بعد از تجویز آزمایش ESR، جواب آزمایش را به صورت کامل برای شما تفسیر و بهترین وش درمان را انتخاب می کند.

راه های درمان ESR بالا

۱. درمان بیماری اصلی: برای کاهش ESR، ابتدا باید بیماری اصلی که منجر به افزایش ESR شده است را درمان کرد. برای مثال، درمان عفونت، آرتروز، بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و غیره. ۲. تغییرات در رژیم غذایی: تغییرات در رژیم غذایی نیز می‌تواند به کاهش ESR کمک کند. برخی از مواد غذایی که می‌تواند به کاهش ESR کمک کنند، شامل ماهی، سبزیجات، میوه‌ها و غلات هستند. همچنین، باید از مصرف غذاهای چرب و شیرین خودداری کنید. ۳. ورزش: ورزش به عنوان یک روش طبیعی برای کاهش ESR مطرح است. ورزش معمولاً باعث افزایش فشار خون و جریان خون می‌شود که باعث کاهش ESR می‌شود. ۴. مصرف داروها: برخی از داروها می‌توانند به کاهش ESR کمک کنند. برای مثال، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین و ایبوپروفن می‌توانند به کاهش ESR کمک کنند. ۵. تغییرات در شیوه زندگی: تغییرات در شیوه زندگی نیز می‌تواند به کاهش ESR کمک کند. برای مثال، خواب کافی، کاهش استرس، اجتناب از مصرف الکل و سیگار و مراقبت از سلامت جسمانی و روانی می‌توانند به کاهش ESR کمک کنند.

راه های درمان ESR پایین

ESR یک نشانگر غیرخاص است که به علت بیماری های مختلف ممکن است افزایش یابد. بنابراین، درمان ESR پایین، به وابستگی به علت بیماری اولیه، متفاوت است. درمان بیماری اولیه می تواند باعث کاهش ESR شود. به عنوان مثال، درمان عفونت با آنتی بیوتیک ها می تواند ESR را کاهش دهد. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به درمان بیماری اولیه با داروهای ضد التهاب داشته باشید. با این حال، همیشه باید با پزشک خود درباره درمان بیماری اولیه و کاهش ESR صحبت کنید.

دارو-های-تاثیر-گذار-در-نتیجه-آزمایش-ESR

دارو های تاثیر گذار در نتیجه آزمایش ESR

در بیشتر مواقع پزشکان متخصص داروهایی از قبیل پروپوفول و تیوپنتال را برای کاهش میزان ESR تجویز می کنند که نتیجه های بهتری را در روند درمان حاصل می کند. همچنین دارو های ضد التهاب و عفونت از قبیل توسیلیزوماب (Tocilizumab) و لوامیزول (Levamisole) نیز در دوره درمان تجویز می شود.

مقدار ESR در سرطان خون

در بیماران با سرطان خون، مقدار ESR معمولاً بالاتر از حد معمول است. درمان سرطان خون می‌تواند به کاهش ESR کمک کند. همچنین، در برخی از موارد، داروهای شیمی درمانی مانند کورتیکواستروئیدها می‌توانند به کاهش ESR کمک کنند. با این حال، باید توجه داشت که افزایش ESR در بیماران با سرطان خون ممکن است نشان دهنده پیشرفت بیماری باشد و باید با توجه به شرایط بیمار، اقدامات مناسبی انجام شود.

مقدار نرمال ESR چقدر است؟

در این چکاپ مقدار نرمال ESR بستگی به سن، جنس، وضعیت بارداری و برخی عوامل دیگر دارد. در زنان بالای ۵۰ سال، مقدار نرمال ESR تا ۳۰ میلیمتر در ساعت است و در مردان بالای ۵۰ سال، تا ۲۰ میلیمتر در ساعت است. با این حال، برای تشخیص بیماری‌های خاص، ممکن است مقدار ESR بالاتر از حد نرمال باشد. بنابراین، همیشه باید با پزشک خود درباره مقدار ESR خود صحبت کنید.

محدوده خطر ESR چقدر است؟

محدوده خطر ESR بستگی به علت افزایش آن دارد. در بیماری‌های التهابی مانند التهاب مفاصل، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی، سرطان و برخی بیماری‌های خونی، مقدار ESR بالاتر از حد نرمال است. برای هر بیماری، محدوده خطر متفاوت است و باید با پزشک خود درباره آن صحبت کنید. به طور کلی، افزایش قابل توجه ESR نشان دهنده وجود یک بیماری است و نیاز به تشخیص دقیق و درمان دارد.

نرمال-رنج-ESR-درکودکان

نرمال رنج ESR درکودکان

معمولاً محدوده طبیعی ESR در کودکان به شرح زیر است: – نوزادان: ۰ تا ۲ میلی متر در ساعت (mm/hr) – کودکان تا ۶ ماه: ۱۲ تا ۱۷ mm/hr – کودکان ۶ ماه تا ۱ سال: ۱۰ تا ۱۵ mm/hr – کودکان ۱ تا ۵ سال: ۵ تا ۱۱ mm/hr – کودکان بالای ۵ سال: مانند بزرگسالان (۰ تا ۲۰ mm/hr) باید توجه داشت که این محدوده ها فقط به عنوان راهنمایی است و ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. همچنین، ESR ممکن است به دلیل عوامل دیگری مانند سن، جنسیت، فشار خون و … تغییر کند. بنابراین، برای تفسیر نتایج ESR بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

محدوده خطر esr در کودکان

سطح ESR بالا و پایین در آزمایش کودکان به دلیل وجود نوعی بیماری عفونی در بدن می تواند بسیار درد سر ساز باشد که پروتئین های خاص موجود در بدن به طور معمول در این حالت باعث چسبندگی گلبول های قرمز خون به یکدیگر می شوند.

دلایل بسیار زیادی برای افزایش و کاهش میزان ESR در کودکان وجود دارد که به این دلیل، تفسیر نتیجه آزمایش ESR می تواند جوابی مشخص و قطعی در این زمینه باشد. پس از تشخیص بیماری و دلیل بالا و پایین شدن esr ، می توان برای انتخاب روش درمان بهتر از تشخیص دقیق و درمان منبع این عامل باید شروع کرد.

نرمال رنج ESR درزنان

محدوده طبیعی ESR در زنان بستگی به سن، وضعیت بارداری و دوره قاعدگی دارد. در کل، محدوده طبیعی ESR برای زنان جوان (زیر ۵۰ سال) حدود ۲۰ میلیمتر در ساعت است، در حالی که برای زنان بالای ۵۰ سال، این محدوده تا ۳۰ میلیمتر در ساعت افزایش می‌یابد. همچنین، در دوران بارداری و دوره قاعدگی، مقدار ESR نسبت به حالت طبیعی بالاتر است. با این حال، همیشه باید با پزشک خود درباره نتایج آزمایش ESR خود صحبت کنید و از او درباره محدوده طبیعی ESR برای شما استفاده شود.

محدوده خطر ESR در بزرگسالان چقدر است؟

ESR در حد طبیعی و نرمال در خون بدن وجود دارد که هرگونه افزایش و کاهش در این میزان معمول، نشان دهنده عفونت و بیماری های التهابی است.میزان و سطح طبیعی ESR ‌در مردان mm/hr 13-1 و در حد معمول در زنان mm/hr 20-1 است که با توجه به سن افراد، همچنین این نتیجه می تواند متفاوت باشد.

آزمایش-ESR-در-منزل-با-لیماطب

آزمایش ESR در منزل با لیماطب

بهتر است بدانید که برای انجام آزمایش ESR یا سایر خدمات آزمایشگاهی، نیازی نیست تا حتما به آزمایشگاه بروید. مجموعه لیماطب با همکاری مجهزترین و مدرن‌ترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران،همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *