آزمایش های پزشکی

چگونه برای تست آزمایشگاهی آماده شویم

چگونه برای تست آزمایشگاهی آماده شویم

آزمایش روشی است که در آن یک پزشک نمونه‌ای از خون، ادرار، سایر مایعات بدن یا بافت بدن شما می‌گیرد تا اطلاعاتی در مورد سلامتی شما به دست آورد. آزمایشات آزمایشگاهی اغلب برای کمک به تشخیص یا غربالگری یک بیماری یا شرایط خاص استفاده می شود. غربالگری به تشخیص بیماری ها قبل از بروز علائم کمک می کند. سایر آزمایش‌ها برای نظارت بر بیماری یا بررسی مؤثر بودن درمان استفاده می‌شوند. همچنین ممکن است آزمایش‌های آزمایشگاهی برای ارائه اطلاعات عمومی‌تر در مورد اندام‌ها و سیستم‌های بدن شما انجام شود.

مطالب مرتبط: آزمایش خون برای چکاب ریه

برای هر نوع آزمایش آزمایشگاهی، باید از طریق موارد زیر برای آن آماده شوید:

پیروی از تمام دستورالعمل هایی که توسط پزشک به شما داده شده است. اگر دقیقاً از این دستورالعمل ها پیروی نکردید، به پزشک یا متخصص آزمایشگاه خود بگویید. مهم این است که صادق باشیم. حتی یک تغییر جزئی در دستورالعمل ها می تواند تأثیر زیادی بر نتایج شما داشته باشد. به عنوان مثال، برخی داروها سطح قند خون را افزایش یا کاهش می دهند. نزدیک کردن آنها به آزمایش قند خون می تواند نتایج شما را تحت تأثیر قرار دهد. به پزشک خود در مورد هر دارو، ویتامین یا مکملی که مصرف می کنید، اطلاع دهید. انجام این مراحل می تواند به اطمینان حاصل شود که نتایج شما دقیق و قابل اعتماد خواهد بود.

آیا برای آماده شدن برای آزمایش آزمایشگاهی خود باید اقدامات دیگری را انجام دهم؟

برای بسیاری از تست‌های آزمایشگاهی، نیازی به انجام کاری جز پاسخ دادن به سوالات پزشک و یا متخصص آزمایشگاه خود ندارید. اما برای برخی دیگر، ممکن است لازم باشد قبل از آزمایش آماده سازی خاصی انجام دهید. یکی از رایج‌ترین آماده‌سازی‌های آزمایش آزمایشگاهی ناشتا است. ناشتا به این معنی است که تا چند ساعت یا یک شب قبل از آزمایش نباید چیزی به جز آب بخورید یا بنوشید. این کار به این دلیل انجام می شود که مواد مغذی و مواد موجود در غذا در جریان خون جذب می شوند. این می تواند بر نتایج آزمایش خون خاصی تأثیر بگذارد. مدت زمان ناشتایی می تواند متفاوت باشد. بنابراین اگر نیاز به ناشتایی دارید، مطمئن شوید که از پزشک خود بپرسید که چه مدت باید این کار را انجام دهید.

سایر آماده سازی های رایج آزمایش عبارتند از:

  1. اجتناب از غذاها و نوشیدنی های خاص مانند گوشت های پخته، چای گیاهی یا الکل
  2. اطمینان حاصل کنید که روز قبل از آزمایش پرخوری نکنید.
  3. سیگار نکشید
  4. اجتناب از رفتارهای خاص مانند ورزش شدید یا فعالیت جنسی
  5. اجتناب از برخی داروها و یا مکمل ها

مطالب مرتبط: آزمایش خون برای چکاپ روده

حتماً با پزشک خود در مورد آنچه در حال حاضر مصرف می کنید، از جمله داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و مکمل ها صحبت کنید. برای برخی از آزمایش‌های خون، ممکن است از شما خواسته شود که آب بیشتری بنوشید تا مایع بیشتری در رگ‌هایتان باقی بماند. همچنین ممکن است از شما خواسته شود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از انجام برخی آزمایشات ادرار آب بنوشید.

سایر آماده سازی های رایج آزمایش

چه نوع تست های آزمایشگاهی به آمادگی خاصی نیاز دارند؟

برخی از رایج ترین آزمایشات آزمایشگاهی که نیاز به ناشتا بودن دارند، عبارتند از:

  1. آزمایش گلوکز خون
  2. تست سطح کلسترول
  3. تست تری گلیسیرید
  4. تست کلسی تونین

مطالب مرتبط: آزمایشات های خون برای سرطان سینه

برخی از متداول ترین آزمایشات آزمایشگاهی که نیاز به آماده سازی های خاص دیگری دارند عبارتند از:

  1. آزمایش کراتینین که ممکن است نیاز به ناشتا بودن یا اجتناب از گوشت های پخته داشته باشد.
  2. تست کورتیزول برای این آزمایش، ممکن است لازم باشد قبل از گرفتن نمونه، کمی استراحت کنید. همچنین ممکن است مجبور شوید برای مدت معینی قبل از آزمایش از خوردن، نوشیدن خودداری کنید.
  3. آزمایش خون مخفی مدفوع: برای انجام این آزمایش، ممکن است لازم باشد از برخی غذاها یا داروها اجتناب کنید.
  4. تست HIAA برای این آزمایش، ممکن است از شما خواسته شود که از انواع غذاهای خاص مانند آووکادو، موز، آناناس، گردو و بادمجان، خودداری کنید.
  5. نمونه برداری از سلول های دهانه رحم: ممکن است از بیمار خواسته شود که از ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از انجام این آزمایش دوش نگیرد، از تامپون استفاده نکند و یا رابطه جنسی نداشته باشد.

نوع تست های آزمایشگاهی

کلام آخر

اگر در مورد آماده سازی آزمایش سؤال یا نگرانی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. مطمئن شوید که دستورالعمل های آماده سازی خود را قبل از روز آزمایش رعایت کرده اید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *