علائم تبخال تناسلی در مردان و در زنان شامل وزیکول، زخم، ضایعات، تاول، زخم دردناک، خارش یا سوزش در ناحیه تناسلی، مقعد یا کشاله ران است. تقریباً دو سوم افراد مبتلا به تبخال دستگاه تناسلی علائمی ندارند و یا علائم آن ها آنقدر خفیف است که با دیگر بیماری های پوستی اشتباه گرفته میشود.
علائم تبخال تناسلی در مردان چیست ؟
فهرست عناوین صفحه:
منشا بیماری تبخال ویروس hsv-2 و hsv-1 میباشد . hsv نوع یک موجب تبخال هایی میشود که شاید از کودکی تاکنون برایتان شایع تر بوده است مانند تبخال روی لب ها اما hsv نوع دوم موجب بروز تبخال های کوچک و بزرک آبکی یا خشک در قسمت تناسلی زنان و مردان مقعد و قسمت تحتانی ران میشود.
ویروس تبخال هیچ گاه از بدن بیرون نمیرود و فقط در سری های بعدی عود کردن علائم کمتری نشان میدهد . در صورت ابتلا به این بیماری عفونی باید درمان و پیشگیری از انتقال آن به شریک جنسی خود را آغاز کنید .
تشخیص تبخال تناسلی در مردان چگونه است ؟
تفاوت زگیل تناسلی با تبخال تناسلی در مردان معمولا با توجه به شدت بیماری متفاوت میباشد .و بهترین راه برای تشخیص آن انجام آزمایش هرپس نوع ۱ .و هرپس نوع دو در آزمایشگاه میباشد .
برخی علائم کمتر شایع تبخال تناسلی در مردان شامل موارد زیر میباشد :
- زخم یا تاول در آلت تناسلی مرد
- تب
- سردرد
- خستگی
- بدن درد
- تورم غدد لنفاوی
برخی علائم هرپس با کم ترین میزان ظهورشامل موارد زیر است :
- زخم یا تاول داخل یا اطراف مقعد و یا در اطراف باسن و ران ها
- مننژیت
- انسفالیت
- عفونت چشم
- اگزما هرپتی فرم
شیوع تبخال تناسلی در مردان به چه صورت است ؟
تبخال تناسلی در مردان در اثر دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس به نامهای HSV-1 و HSV-2 ایجاد میشود که معمولا از روشهای مختلفی از فرد آلوده به ویروس به دیگران منتقل میشود. تبخال تناسلی از راه توالت فرنگی، رختخواب، استخر یا دست زدن به اشیایی که فرد آلوده با آنها تماس داشته است منتقل نمیشود و تنها از تماس پوستی انسان به انسان منتقل میشود. در ادامه به رایجترین علتهای بروز تبخال تناسلی در مردان اشاره خواهیم کرد .
- برقراری رابطه جنسی با فرد بیمار
- لمس تبخال به صورت مستقیم
- انتقال تبخال از مادر باردار به نوزاد
- رابطه جنسی دهانی
چه عواملی باعث بروز یا تحریک تبخال تناسلی میشود؟
در افراد مبتلا به تبخال تناسلی شیوع یا برگشت آن به طور معمول در طول سال ها کاهش مییابد. علائم زودرس یا سیگنالهای هشدار دهنده همراه با شیوع بیماری است. این علائم اولیه اغلب شامل گزگز خفیف یا تیر کشیدن پاها و باسن است و میتواند از ۲ ساعت تا ۲ روز ادامه داشته باشد. بعد از بروز علائم اولیه، تاول ها به لکههای قرمز رنگ دردناکی تبدیل میشوند که پس از یکی دو روز به تاولهای آبکی با مایع شفاف و مایل به زرد تبدیل میشوند. این تاولها میترکد و زخمهایی را به جا میگذارند که معمولاً در طی ۱۰ روز بهبود پیدا میکنند . در خانمها، تاولها میتوانند در داخل واژن ایجاد شده و موجب درد هنگام دفع ادرار شوند.
در دورههایی که ضعف سیستم ایمنی بدن، زخمهای پوستی، قاعدگی، تب، آسیب عصبی، آسیب بافتی ناشی از جراحی یا قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی نامساعد همراه است میتوانند دوباره بروز پیدا کنند . ظهور یا عود تبخال تناسلی هنگامی رخ میدهد که ویروس HSV-1 یا HSV-2 از مرحله پنهان خود دوباره فعال شوند. تبخال تناسلی یک بیماری لاعلاج است و به محض ابتلا به آن، ممکن است در طول زندگی چندین بار ظاهر شوند. پس از اولین تجربه تبخال تناسلی، معمولا انتظار می رود در طی یک سال چندین حمله اتفاق افتد. با گذشت زمان، معمولاً از تعداد و شدت این حمله ها کاسته میشود . اولین ظهور تبخال اغلب طولانی ترین و دردناک ترین تجربه است. پس از آن، می توان دوره های کوتاه و ناسازگار را با داروهای ضد ویروس تا حدی کنترل و درمان کرد.
کدام مردان باید تست تبخال تناسلی بدهند ؟
- مردانی که رابطه جنسی با فرد مبتلا به هرپس داشته اند
- مردانی که مادر آنها مبتلا به ویروس hsv بوده است
- مردانی که علائم ظاهری تبخال در ناحیه تناسلی دارند
راه های درمان تبخال تناسلی مردان چگونه است ؟
معمولا برای کنترل این بیماری از داروهای ضد ویروسی استفاده میشود تا از تکثیر ویروس و شیوع بیماری جلوگیری شود اما این ویروس درمان قطعی ندارد . از طرف دیگر مصرف این داروها خطر انتقال ویروس به سایر افراد را کاهش میدهد و موجب جلوگیری از انتقال این ویروس به شریک جنسی تان میشود . برای تسکین درد و خارش ناحیه تناسلی باید ناحیه موردنظر تمیز و خشک نگه داشته شود و روزانه چند بار روی محل کیسه یخ بگذارید و مداوم لباس زیر خود را تعویض کنید . برای کاهش درد و علائم برخی اوقات میتوان از کرمهای موضعی نیز استفاده کرد.
در پایین به رایجترین داروهای ضد ویروسی برای درمان تبخال تناسلی در مردان میتوان اشاره کرد .
- آسیکلوویر (زویراکس)
- فامسیکلوویر (فامویر)
- والاسیکلوویر (والترکس)
فرم درخواست خدمات
"*" indicates required fields