ارتوپدی

علائم روماتیسم

علائم روماتیسم

بیماری روماتیسمی یک اصطلاح کلی است که به آرتریت و چندین بیماری دیگر اشاره می کند که مفاصل، تاندون ها، ماهیچه ها، رباط ها، استخوان ها و ماهیچه ها را تحت تأثیر قرار می دهد (آرتریت به اختلالاتی اشاره دارد که عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد).

 آرتریت روماتوئید (RA) چیست؟

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی و التهابی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به سلول های سالم بدن شما حمله می کند و باعث التهاب (تورم دردناک) در قسمت های آسیب دیده بدن می شود. آرتریت روماتوئید عمدتاً به مفاصل بصورت زمان حمله می کند. روماتیسم معمولا مفاصل دست، مچ دست و زانو را درگیر می کند. در مفصل مبتلا به روماتیسم، پوشش مفصل ملتهب می شود و باعث آسیب به بافت مفصل می شود. این آسیب بافتی می تواند باعث درد طولانی مدت یا مزمن، عدم تعادل و تغییر شکل مفاصل شود. روماتیسم همچنین می‌تواند سایر بافت‌های بدن را تحت تأثیر قرار دهد و باعث ایجاد مشکلاتی در اندام‌هایی مانند ریه‌ها، قلب و چشم‌ها شود.

مطالب مرتبط: مادریت در تست پاپ اسمیر

علائم و نشانه های RA چیست؟

  1. درد در بیش از یک مفصل
  2. سفتی در بیش از یک مفصل
  3. حساسیت و تورم در بیش از یک مفصل
  4. علائم مشابه در هر دو طرف بدن (مانند هر دو دست یا هر دو زانو)
  5. کاهش وزن
  6. تب
  7. خستگی
  8. ضعف

چه چیزی باعث RA می شود؟

چه چیزی باعث RA می شود؟

RA نتیجه یک پاسخ ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم خود حمله می کند. علل خاص RA ناشناخته است، اما برخی از عوامل می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

عوامل خطر برای RA چیست؟

محققان تعدادی از عوامل ژنتیکی و محیطی را مورد مطالعه قرار داده اند تا تعیین کنند که آیا این عوامل خطر ابتلا به RA را در فرد تغییر می دهد یا خیر.

ویژگی هایی که خطر را افزایش می دهند:

  1. سن: RA می تواند در هر سنی شروع شود، اما احتمال آن با افزایش سن افزایش می یابد. شروع آرتریت روماتوئید در میان بزرگسالان شصت ساله بیشترین میزان را دارد.
  2. جنسیت: موارد جدید RA معمولاً در زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان است.
  3. ژنتیک: افرادی که با ژن های خاص متولد می شوند بیشتر در معرض ابتلا به RA هستند. این ژن ها که HLA (آنتی ژن لکوسیت انسانی) ژنوتیپ کلاس II نامیده می شوند، همچنین می توانند آرتریت شما را بدتر کنند. خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید زمانی که افراد دارای این ژن ها در معرض عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن یا زمانی که فردی چاق است، بیشتر باشد.
  4. سیگار کشیدن: مطالعات متعدد نشان می دهد که کشیدن سیگار خطر ابتلا به RA را در افراد افزایش می دهد و می تواند بیماری را بدتر کند.
  5. زایمان: زنانی که هرگز زایمان نکرده اند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به RA باشند.
  6. چاقی: چاقی می تواند خطر ابتلا به RA را افزایش دهد. مطالعاتی که نقش چاقی را بررسی کردند همچنین نشان دادند که هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد، خطر ابتلا به RA در او بیشتر می‌شود.

عوامل خطر برای RA چیست؟

ویژگی هایی که می تواند خطر را کاهش دهد:

برخلاف عوامل خطر فوق که ممکن است خطر ابتلا به RA را افزایش دهند، حداقل یک ویژگی ممکن است خطر ابتلا به RA را کاهش دهد.

شیر دادن: زنانی که شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه می کنند، خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را کاهش می دهند.

RA چگونه تشخیص داده می شود؟

RA با بررسی علائم، انجام معاینه فیزیکی و انجام اشعه ایکس و آزمایشات آزمایشگاهی تشخیص داده می شود. بهتر است که آرتریت روماتوئید را در مراحل اولیه (۶ ماه پس از شروع علائم) تشخیص نهایی و درمان اغاز کنند.

چه کسی باید RA را تشخیص و درمان کند؟

پزشکانی که در زمینه آرتریت تخصص دارند، روماتولوژیست نامیده می شوند و می توانند تشخیص صحیح را انجام دهند.

روند شروع درمان

روند شروع درمان

RA را می توان به طور موثر با دارو و استراتژی های خود مدیریتی، درمان و مدیریت کرد. درمان RA معمولاً شامل استفاده از داروهایی است که بیماری را کند می‌کند و از تغییر شکل مفاصل جلوگیری می‌کند. داروهای ضدروماتیسمی اصلاح‌کننده بیماری (DMARDs) داروهایی هستند که برای درمان موثر هستند.

مطالب مرتبط: آزمایش سرطان خون چگونه است؟!

عوارض RA چیست؟

آرتریت روماتوئید (RA) پیامدهای جسمی و اجتماعی زیادی دارد و می تواند کیفیت زندگی را کاهش دهد و همچنین می تواند باعث درد، ناتوانی و مرگ زودرس شود.

بیماری های زودرس: افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت هستند. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی در افراد مبتلا به RA، درمان RA نیز بر کاهش عوامل خطر بیماری قلبی تمرکز دارد. به عنوان مثال، پزشکان به بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید توصیه می کنند که سیگار را ترک کنند و وزن خود را کاهش دهند.

چاقی: افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید چاق در معرض خطر ابتلا به عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا هستند. چاقی همچنین خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد. در نهایت، افراد مبتلا به RA که چاق هستند، مزایای کمتری از درمان پزشکی خود در مقایسه با افراد مبتلا به RA که چاق نیستند، تجربه می‌کنند.

RA می تواند کار را دشوار کند. بزرگسالان مبتلا به آرتریت روماتوئید نسبت به افرادی که RA ندارند کمتر احتمال دارد که شاغل شوند. با بدتر شدن بیماری، بسیاری از افراد مبتلا به RA متوجه می شوند که نمی توانند به اندازه گذشته کار انجام دهند. از دست دادن کار در میان افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید در میان افرادی که شغل آنها از نظر فیزیکی سخت است، بیشترین میزان را دارد. از دست دادن کار در میان افرادی که در مشاغلی با نیازهای فیزیکی کمی هستند یا در مشاغلی که بر سرعت شغل و فعالیت‌ها تأثیر دارند کمتر است.

مطالب مرتبط: تست تری گلیسیرید چیست؟

چگونه می توانم RA را مدیریت کنیم و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیم؟

RA بر بسیاری از جنبه های زندگی روزمره از جمله کار، اوقات فراغت و فعالیت های اجتماعی تأثیر می گذارد. خوشبختانه، چندین استراتژی کم هزینه در جامعه وجود دارد که ثابت شده است کیفیت زندگی را افزایش می دهد.

فعالیت بدنی داشته باشید: کارشناسان توصیه می کنند که بزرگسالان به طور ایده آل به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی متوسطی داشته باشند، مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری ۳۰ دقیقه در روز به مدت پنج روز در هفته. می توانید این ۳۰ دقیقه را به سه جلسه ده دقیقه ای مجزا در طول روز تقسیم کنید. فعالیت بدنی منظم همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن دیگر مانند بیماری قلبی، دیابت و افسردگی را کاهش دهد.

به سراغ برنامه های موثر فعالیت بدنی بروید: اگر نگران بدتر شدن آرتریت هستید یا مطمئن نیستید که چگونه ایمن ورزش کنید، شرکت در برنامه‌های فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش درد و ناتوانی مرتبط با RA و بهبود خلق و خو و توانایی حرکت کمک کند.

سیگار نکشید: کشیدن سیگار بیماری را بدتر می کند و می تواند باعث مشکلات پزشکی دیگر شود. سیگار کشیدن همچنین می تواند فعال ماندن بدنی را دشوارتر کند، که بخش مهمی از مدیریت RA است.

حفظ وزن سالم: چاقی می تواند مشکلات متعددی را برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ایجاد کند و بنابراین حفظ وزن مناسب بسیار مهم است.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *