آزمایش های پزشکی, بیماری های هورمونی, تغذیه سالم, چکاپ, داخلی, سلامت جسم, سلامت عمومی

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟

بیماری دیابت زمانی رخ میدهد که  که قند خون شما یا گلوکز خون در بدن بسیار بالا  باشد . گلوکز که منبع اصلی تامین انرژی در بدن است به واسطه خوردن غذا در بدن ایجاد میشود .

انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده ساخته می شود و به گلوکز کمک می کند تا به سلول های بدن شما برسد تا برای مصرف انرژی استفاده شود. اگر دیابت دارید، بدن شما انسولین کافی یا هیچ انسولینی تولید نمی کند یا نمیتواند از انسولین استفاده کند . سپس گلوکز در خون شما باقی می ماند و به سلول های شما نمی رسد و باعث بالا رفتن قند  خون شما میشود .

دیابت خطر آسیب به چشم ها، کلیه ها، اعصاب و قلب را افزایش می دهد. دیابت همچنین با برخی از انواع سرطان مرتبط است. انجام اقداماتی برای پیشگیری یا مدیریت دیابت ممکن است خطر ابتلا به مشکلات سلامتی ناشی از دیابت  مانند سرطان ها قطع عضو عفونت از کار افتادگی کبدو… را کاهش دهد.

دیابت چیست؟انواع مختلف دیابت چیست؟

شایع ترین انواع دیابت دیابت نوع ۱، نوع ۲ و دیابت بارداری است.

دیابت نوع ۱

اگر دیابت نوع ۱ دارید، بدن شما انسولین کمی تولید می کند یا اصلا انسولین تولید نمی کند همچنین سیستم ایمنی بدن شما به سلول‌های پانکراس که انسولین می‌سازند حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد (بیماری خود ایمنی). دیابت نوع ۱ معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر شود. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنند.

دیابت نوع ۲

اگر دیابت نوع ۲ دارید، سلول های بدن شما به درستی از انسولین استفاده نمی کنند. لوزالمعده ممکن است در حال ساخت انسولین باشد اما انسولین کافی برای حفظ سطح قند خون  شما در محدوده طبیعی تولید نمی کند. دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت است. در صورت داشتن عوامل خطر، مانند اضافه وزن یا چاقی و سابقه خانوادگی این بیماری، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲  در شما بیشتر است. شما می توانید در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به دیابت نوع ۲ مبتلا شوید.

پیشگیری از دیابت

شما می‌توانید با دانستن عوامل خطر و برداشتن گام‌هایی در جهت سبک زندگی سالم‌تر، مانند کاهش وزن یا جلوگیری از افزایش وزن، به تاخیر انداختن یا پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کنید.

دیابت چیست؟دیابت بارداری

دیابت بارداری نوعی دیابت است که در دوران بارداری ایجاد می شود. بیشتر اوقات، این نوع دیابت پس از تولد نوزاد از بین می رود. با این حال، اگر دیابت بارداری داشته اید، شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده دارید. گاهی اوقات دیابت تشخیص داده شده در دوران بارداری، دیابت نوع ۲ است.

پیش دیابت

سطح گلوکز خون افراد مبتلا به پیش دیابت بالاتر از حد طبیعی است اما به اندازه کافی بالا نیست که بتوان دیابت نوع ۲ را تشخیص داد. اگر پیش دیابت دارید، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده بیشتر است. شما همچنین نسبت به افرادی که سطح گلوکز طبیعی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید. اگر قند خون شما در رنج ۱۰۰ تا ۱۲۵ باشد شما در مرحله پیش دیابتی هستید .

انواع دیابت

نوع کمتر شایع دیابت به نام دیابت تک ژنی به دلیل تغییر در یک ژن ایجاد می شود. دیابت همچنین می تواند ناشی از جراحی برای برداشتن پانکراس یا آسیب به لوزالمعده به دلیل شرایطی مانند فیبروز کیستیک یا پانکراتیت باشد.

دیابت چیست؟عوارض دیابت چیست ؟

با گذشت زمان در اثر دیابت، گلوکز خون بالا می تواند به قلب، کلیه ها، پاها و چشم ها آسیب برساند. اگر دیابت دارید، می توانید با انجام اقداماتی برای بهبود سلامت خود و یادگیری نحوه مدیریت بیماری، اقداماتی را برای کاهش ابتلا به عوارض دیابت انجام دهید. کنترل کردن سطح گلوکز، فشار خون و کلسترول خون می تواند به پیشگیری از مشکلات دیابت در آینده به شما کمک کند کمک کند.

علائم دیابت چیست؟

درصورت بروز علائم زیر در شما بهتر است انجام تست قند خون را در اولویت خود قرار دهید. علائم عمومی دیابت شامل موارد زیر است:

  1. پر ادراری در شب
  2. تشنگی زیاد
  3. کاهش وزن بدون دلیل
  4. گرسنگی زیاد
  5. تاری دید
  6. بی‌حسی یا گزگز دست و پا
  7. احساس خستگی مزمن
  8. خشکی پوست شدید
  9. بهبود دیر هنگام زخم
  10. ابتلای بیش‌ازحد به عفونت

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.