سلامت عمومی, فرزند

آنفولانزا جدید در کودکان چند روز طول می کشد؟

آنفولانزا جدید در کودکان

 

آنفولانزا یک عفونت تنفسی است که توسط ویروس آنفولانزا ایجاد می شود. شیوع آنفلوآنزا هر سال، معمولا بین نوامبر و آوریل رخ می دهد. از آنجایی که ویروس‌های آنفولانزا – اغلب از سالی به سال دیگر تغییر می‌کنند – مصونیت نسبت به آنفولانزا (یا محافظت در برابر) طولانی نیست. به همین دلیل است که افراد می توانند بیش از یک بار به آنفولانزا مبتلا شوند.

تغییرات عمده ای در ویروس آنفولانزا رخ می دهد به طوری که هیچ کس ایمن نیست. هنگامی که این اتفاق می افتد، تعداد زیادی از افراد در تمام سنین در سراسر جهان در عرض چند ماه به آنفولانزا مبتلا می شوند. به این «همه‌گیری» آنفولانزا می‌گویند. ویروس آنفولانزا به سرعت از فردی به فرد دیگر سرایت می کند، به خصوص در جاهایی که ازدحام جمعیت وجود دارد یا افراد نزدیک به هم زندگی، کار یا تحصیل می کنند. کودکان بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند و عامل اصلی شیوع آنفولانزا هستند.

نحوه انتشار آنفولانزا در کودکان

نحوه انتشار آنفولانزا در کودکان

  1. ویروس های آنفلوانزا در بینی و گلو یافت می شوند. از آنجایی که کودکان اغلب بینی، چشم ها و دهان خود را لمس می کنند، اشیا را در دهان خود قرار می دهند و در حین بازی اغلب یکدیگر را لمس می کنند، میکروب آنفولانزا به راحتی پخش می شود. همچنین تماس زیادی بین والدین یا مراقبان و فرزندان وجود دارد: دست گرفتن، برداشتن، غذا دادن، تعویض پوشک و غیره.
  2. ویروس آنفلوانزا ممکن است از طریق قطرات موجود در هوا پخش شود. این قطرات هنگام سرفه یا عطسه از بینی و دهان می‌آیند، در هوا حرکت می‌کنند و به دهان یا بینی دیگرانی که در این نزدیکی هستند (در حدود یک متر یا بیشتر) می‌رسند.
  3. فرد مبتلا به آنفولانزا هنگام لمس بینی یا دهان، پاک کردن بینی، سرفه یا عطسه، ویروس را به دست ها منتقل می کند و ممکن است با لمس آنها ویروس را مستقیماً به دیگران منتقل کند.

مطالب مرتبط: آزمایش زگیل ناحیه تناسلی زنان

نحوه تشخیص آنفولانزا در کودکان

آنفولانزا معمولا با تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، خستگی مفرط، سرفه خشک و گلودرد شروع می شود. از دست دادن اشتها شایع است. افراد مبتلا به آنفولانزا معمولاً احساس بیماری می کنند و می خواهند در رختخواب بمانند.

اگرچه کودکان مبتلا به آنفولانزا ممکن است بسیاری از علائم مشابه بزرگسالان را داشته باشند، اما تفاوت هایی وجود دارد:

  1. نوزادان ممکن است تب بالایی داشته باشند که قابل توضیح نیست و هیچ نشانه دیگری وجود ندارد.
  2. کودکان خردسال معمولا دمای بیش از ۳۹.۵ درجه سانتیگراد دارند و ممکن است تشنج ناشی از تب (تشنج) داشته باشند.
  3. آنفولانزا یکی از عوامل مهم کروپ (عفونت گلو و تارهای صوتی)، ذات الریه (عفونت ریه) و برونشیولیت (عفونت راه های هوایی کوچکی است که به ریه ها منتهی می شود) در کودکان خردسال است.
  4. ناراحتی های معده، استفراغ، اسهال و درد شکم (معده) در کودکان کوچکتر شایع تر است. گوش درد و قرمزی چشم نیز شایع تر است.
  5. در برخی موارد، تورم عضلانی می تواند منجر به درد شدید پا یا کمر شود.
  6. در کودکان سالم بدون هیچ مشکل جدی از آنفولانزا بهبود می یابند. تب و درد عضلانی معمولاً فقط ۲ تا ۴ روز طول می کشد، اما سرفه و خستگی ممکن است برای ۱ تا ۲ هفته یا بیشتر ادامه یابد.
  7. در موارد نادر، آنفولانزا ممکن است بر مغز تأثیر بگذارد و باعث تشنج طولانی مدت، گیجی یا عدم پاسخگویی شود. در موارد نادر، ممکن است بر قلب تأثیر بگذارد. آنفولانزا همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و منجر به عفونت باکتریایی گوش، ریه یا سینوس شود.
  8. آنفولانزا در کودکان زیر ۲ سال و در کودکان مبتلا به برخی بیماری های مزمن شدیدتر است.

با پزشک خود تماس بگیرید اگر کودک شما:

  1. علائم آنفولانزا دارد و بیماری ریوی یا قلبی دارد، یا بیماری زمینه ای دارد یا در حال درمان است که سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
  2. کمتر از ۳ ماه سن دارد و دمای مقعدی آن بیش از ۳۸.۵ درجه سانتیگراد است.
  3. در هنگام استراحت دچار مشکل تنفسی می شود، خس خس سینه می کند، هنگام تنفس درد قفسه سینه دارد یا خلط خونی (بلغم یا بزاق) سرفه می کند.
  4. مایعات بسیار کمی می نوشد و حداقل هر ۶ ساعت در هنگام بیداری ادرار نکرده است.
  5. بیش از ۴ ساعت استفراغ داشته باشد یا اسهال شدید داشته باشد.
  6. دائماً بیقرار است و آرام نمی شود.
  7. بی حال است، علاقه ای به بازی با اسباب بازی ها ندارد یا به طور غیرعادی خواب آلود است.
  8. هنوز تب دارد و بعد از ۵ روز احساس بهتری نمی کند یا حالش بهتر شده و ناگهان تب جدیدی پیدا می کند.

مطالب مرتبط: تست پاپ اسمیر برای دختر باکره

فوراً فرزندتان را به بخش اورژانس بیمارستان ببرید، اگر فرزندتان:

  1. مشکلات تنفسی شدید یا لب های آبی دارد.
  2. سست است یا قادر به حرکت نیست.
  3. به سختی از خواب بیدار می شود یا پاسخ نمی دهد.
  4. دارای گردن سفت است.
  5. گیج به نظر می رسد.
  6. تشنج دارد.

درمان آنفولانزا در کودکان

درمان آنفولانزا در کودکان:

کاری که والدین می توانند انجام دهند:

  1. کودک خود را تا حد امکان راحت نگه دارید و به استراحت تشویق کنید. اگر تب دارد، لباس سبک بپوشید و دمای اتاق را حدود ۲۰ درجه سانتیگراد نگه دارید.
  2. اغلب مایعات خنک به انها بدهید. مایعات اضافی برای جایگزینی مایعات از دست رفته در عرق مورد نیاز است. اگر ادرار کودک شما تیره تر از حد معمول است، او باید بیشتر مایعات بنوشد.
  3. ممکن است کودک شما تمایلی به خوردن نداشته باشد. وعده های غذایی کوچک و مغذی ارائه دهید.
  4. دمای کودک خود را کنترل کنید. برای تسکین درد، دردهای عضلانی یا تب با دمای بالاتر از ۳۸.۵ درجه سانتیگراد، از استامینوفن (به عنوان مثال، تیلنول، تمپرا و پانادول) استفاده کنید. ایبوپروفن (به عنوان مثال، ادویل و موترین) ممکن است برای کودکان بالای شش ماه استفاده شود.
  5. داروهای سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه (که نیازی به تجویز پزشک ندارند) نباید به کودکان کمتر از ۳ سال داده شود، مگر اینکه پزشک شما تجویز کرده باشد. قبل از دادن داروهای بدون نسخه به کودک زیر ۱۲ سال یا هر کسی که داروی دیگری مصرف می کند یا بیماری مزمن دارد، از پزشک یا داروساز خود سوال کنید. دستورالعمل های برچسب را به دقت بخوانید و بیش از حد توصیه شده مصرف نکنید.
  6. سرفه به پاکسازی مخاط از قفسه سینه کمک می کند. برای یک کودک بزرگتر با سرفه های مکرر و خشک که از خوابیدن جلوگیری می کند، داروی حاوی دکسترومتورفان ممکن است کمک کند، اما مطالعات نشان داده اند که این محصولات فواید زیادی ندارند. ضد احتقان ها و آنتی هیستامین ها سرفه را متوقف نمی کنند.
  7. اگر شیرخواری به دلیل پر شدن بینی در تغذیه با مشکل مواجه است، از یک مکنده لاستیکی برای پاک کردن مخاط استفاده کنید. اگر مخاط بسیار غلیظ است از قطره بینی نمکی یا اسپری بینی نمکی استفاده کنید. اسپری به خوبی وارد مجرای بینی می شود و ممکن است موثرتر از قطره باشد.
  8. هوا مرطوب خنک برای کودکی که بینی انها پر شده است را راحت تر می کند. رطوبت ساز را کاملا تمیز و خشک کنید تا از آلودگی باکتریایی یا کپک جلوگیری شود. بخارساز آب گرم به دلیل خطر سوختگی توصیه نمی شود.
  9. قطره ها یا اسپری های دارویی فقط تسکین مختصری را ایجاد می کنند و نباید بیش از ۲ تا ۳ روز استفاده شوند زیرا احتقان بینی در واقع می تواند بدتر شود. اینها نباید در کودکان زیر ۶ سال استفاده شوند. داروهای ضد احتقان که از طریق دهان مصرف می شوند چندان موثر نیستند و می توانند باعث تپش قلب یا بی خوابی در کودکان شوند. آنتی هیستامین ها برای آنفولانزا موثر نیستند.
  10. آنفولانزا را نمی توان با آنتی بیوتیک درمان کرد. آنتی بیوتیک ها باید فقط زمانی استفاده شوند که کودکان دچار عوارض باکتریایی مانند عفونت گوش یا ذات الریه شوند.
  11. غرغره کردن با آب گرم گلودرد را کاهش می دهد. برای کودکان ۳ سال یا بیشتر، مکیدن آب نبات های سفت بدون قند یا قرص های حاوی عسل، گیاهان یا پکتین نیز کمک کننده است. پاستیل های گلو حاوی داروهای بی حس کننده گلو (دیکلونین، بنزوکائین، هگزیل رزورسینول، منتول و فنل) نباید توسط کودکان خردسال استفاده شود زیرا ممکن است بر توانایی بلع آنها تأثیر بگذارد.

مطالب مرتبط: HPV و سرطان دهانه رحم

داروهای ضد ویروس انفولانزا در کودکان

اگر کودک شما بیماری ریوی، قلبی، بیماری که سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد یا بیماری مزمن دیگری که نیاز به مراقبت منظم پزشکی دارد و فکر می کنید که کودک ممکن است آنفولانزا داشته باشد، فورا با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک ممکن است یک داروی ضد ویروسی تجویز کند. آمانتادین (Symmetrel)، اوسلتامیویر (Tamiflu) و زانامیویر (Relenza) داروهای ضد ویروسی هستند که می توانند با ویروس های آنفولانزا مبارزه کنند. این داروها ممکن است برای افراد سالم مبتلا به آنفولانزای شدید نیز تجویز شود. این داروها باید ظرف ۴۸ ساعت پس از اولین علائم مصرف شوند تا موثر باشند.پ

پیشگیری از آنفولانزا در کودکان

پیشگیری از آنفولانزا در کودکان

از طریق ایمن سازی می توان از آنفولانزا پیشگیری کرد. اکثر افرادی که واکسینه می شوند به آنفولانزا مبتلا نمی شوند.  از آنجایی که گونه های جدید آنفولانزا سالانه ظاهر می شوند، باید هر سال واکسن را دریافت کنید. واکسن آنفولانزا فقط از آنفولانزا جلوگیری می کند.

واکسن آنفولانزا در پاییز در دسترس است و برای فصل آنفولانزا (نوامبر تا آوریل) محافظت می کند. واکسن از زمان تزریق حدود ۲ هفته طول می کشد تا محافظت کامل را ایجاد کند. کودکان زیر ۹ سال در اولین سالی که واکسینه می شوند به ۲ واکسن (با فاصله ۴ هفته) نیاز دارند. واکسن فعلی آنفلوانزا در کودکان کمتر از ۶ ماه کار نمی کند.

انجمن اطفال کانادا توصیه می کند که همه کودکان ۶ ماهه تا ۲۳ ماهه و همچنین کودکان بزرگتر با بیماری های مزمن خاص، هر سال واکسن آنفولانزا دریافت کنند. والدین، خواهر و برادر بزرگتر، سایر افرادی که در خانه زندگی می کنند و مراقبان کودکان زیر ۲ سال نیز باید واکسن را دریافت کنند تا از ابتلا آنها به عفونت و انتقال آن به کودکان کوچکتر جلوگیری شود.

کلام آخر

اکثر کودکان در عرض یک هفته از آنفولانزا بهبود می یابند. اما ممکن است تا ۳ تا ۴ هفته همچنان احساس خستگی کنند. سرماخوردگی معمولاً خفیف است و اغلب پس از چند روز از بین می رود. آنفولانزا می تواند علائم شدید ایجاد کند و منجر به مشکلاتی مانند ذات الریه و حتی مرگ شود.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *