آزمایش های پزشکی, بارداری

برای ازمایش خون بارداری باید ناشتا بود؟

برای ازمایش خون بارداری باید ناشتا بود؟

در طول بارداری، ماما یا پزشک ممکن است به شما توصیه کند که آزمایشاتی برای بررسی سلامت خود و کودکتان انجام دهید. اگر عوامل خطر یا شرایط خاصی دارید، ممکن است آزمایش‌های اضافی به شما پیشنهاد شود. نتایج این آزمایش ها به شما و پزشک شما کمک می کند تا ازمایشات مناسبی را برای مراقبت از بارداری و زایمان انجام دهید. مهمترین ازماشات لازم در دوران بارداری عبارتند از:

سونوگرافی در دوران بارداری

ممکن است در هفته ۱۱-۱۳ یک سونوگرافی باید انجام دهید که اسکن ۱۲ هفته ای نامیده می شود. همچنین در هفته ۱۸-۲۰ یک سونوگرافی باید انجام دهید که اسکن ۲۰ هفته ای نامیده می شود.

مطالب مرتبط:آزمایش HDL 

سونوگرافی در دوران بارداری

سونوگرافی هفته  ۱۲ ام:

  1. نشان می دهد که آیا بیش از یک نوزاد دارید یا خیر.
  2. تشخیص سن کودک و تاریخ زایمان
  3. تشخیص وضعیت سلامت کروموزومی کودک

همچنین اگر در اوایل بارداری خونریزی از واژن یا درد شکم دارید، پزشک ممکن است اسکن سونوگرافی را توصیه کند. این علائم ممکن است – اما نه همیشه – نشانه سقط جنین در اوایل بارداری باشد.

سونوگرافی هفته ۲۰ ام:

  1. تشخیص بیماری های ژنتیکی
  2. تشخیص جنسیت کودک
  3. تشخیص میزان رشد کودک
  4. تشخیص موقعیت جفت
  5. با بررسی وضعیت اعضای بدن کودک می تواند مشکلاتی مانند اسپینا بیفیدا، نقایص قلبی و نقص اندام را تشخیص دهد.

آزمایش خون در بارداری

ماما یا پزشک از شما می خواهد آزمایش خون را در اوایل بارداری انجام دهید تا گروه خونی، برخی عفونت ها و بیماری های مانند سرخجه، کم خونی، HIV، هپاتیت B، هپاتیت C یا سیفلیس را تشخیص دهد.

مطالب مرتبط:آزمایش گلوکز خون (Blood Glucose Test)

آزمایش خون گروه Rh

آزمایش خون گروه Rh

آزمایش خون برای تعیین گروه خونی و گروه Rh بسیار مهم است. اگر Rh منفی هستید و کودک شما Rh مثبت است، ممکن است مشکلات جدی برای کودک شما ایجاد شود. اما هیچ کس تا پس از تولد نمی داند گروه خونی کودک شما چیست. بنابراین اگر Rh منفی هستید، یک Anti-D در هفته ۲۶-۲۸ قبل از زایمان و هفته ۳۴-۳۶ برای شما تجویز می شود.

همچنین اگر در دوران بارداری خونریزی داشته باشید، Anti-D برای شما تجویز می شود. پس از تولد نوزاد، خون از بند ناف کودک شما گرفته می شود و نوع Rh آن بررسی می شود. اگر نوزادتان Rh مثبت باشد، یک Anti-D به کودک شما تزریق می شود.

آزمایش خون دیابت بارداری

آزمایش خون برای دیابت بارداری معمولاً در هفته ۲۴-۲۸ بارداری انجام می شود. اگر در بارداری قبلی دیابت بارداری داشته اید یا شانس بالایی برای ابتلا به این عارضه دارید، پزشک احتمالاً به شما پیشنهاد می کند زودتر این آزمایش را انجام دهید.

این آزمایش معمولاً شامل تست تحمل گلوکز (GTT) است، که در آن باید یک شب ناشتا باشید. بعد از انجام ازمایش خون، ۷۵ گرم گلوکز در یک نوشیدنی شیرین می نوشید و بعد از ۱ الی ۲ ساعت دوباره آزمایش خون می دهید.

  • اگر در آزمایش تحمل گلوکز، سطح قند خون شما بالا باشد، دیابت بارداری برای شما تشخیص داده می شود.
  • اگر دیابت بارداری دارید، به این معنی است که بارداری پرخطری دارید و نیاز به مراقبت بیشتری دارید. وقتی دیابت بارداری به خوبی مدیریت شود، اکثر زنان می توانند حاملگی و نوزادان سالمی داشته باشند.
  • اگر دیابت به دقت مدیریت نشود، می تواند مشکلات جدی برای شما و کودکتان ایجاد کند.

آزمایش ادرار در بارداری

برخی از عفونت های ادراری علائمی ندارند، بنابراین آزمایش ادرار قبل از زایمان برای بررسی اینکه آیا عفونت دارید توصیه می شود. ممکن است در زمان های دیگر در دوران بارداری نیز آزمایش ادرار به شما پیشنهاد شود. اگر عفونت ادراری درمان نشود، می تواند باعث زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد در نوزاد شما شود. آزمایش ادرار همچنین قند، خون و پروتئین موجود در ادرار شما را بررسی می کند. این موارد می تواند بیانگر بیماری باشد.

تست استرپتوکوک گروه (B) یا (GBS)

تست استرپتوکوک گروه (B) یا (GBS)

تست استرپتوکوک گروه (B) یا (GBS) نوعی باکتری هستند که اغلب در روده، واژن و مقعد زندگی می کنند. این باکتری ها برای شما مشکلی ایجاد نمی کنند. اما اگر باکتری در حین تولد به کودک شما منتقل و باعث عفونت شود.

دو راه برای کاهش احتمال ابتلای نوزاد به عفونت GBS وجود دارد:

اولین راه، یک روش غربالگری است به نام “سواب واژینال” در ۳۶-۳۸ هفتگی. اگر GBS دارید، در حین زایمان به شما آنتی بیوتیک های داخل وریدی پیشنهاد می شود تا احتمال عفونت در کودک شما کاهش یابد.

راه دیگر دادن آنتی بیوتیک داخل وریدی به زنانی است که فاکتورهای خطر زایمان را بدون انجام سواب در بارداری دارند.

مطالب مرتبط:تست Chol  چیست؟

کلام اخر

معمولاً قبل از آزمایش ادرار یا آزمایش خون بارداری نیازی به ناشتا بودن یا انجام اقدامات خاصی ندارید. با این حال، همیشه باید از پزشک خود بخواهید که دستورالعمل های قبل از آزمایش را روشن یا تأیید کند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *