چکاپ

برای آزمایش و چکاپ کامل چند ساعت باید ناشتا بود؟

برای چکاپ کامل چند ساعت باید ناشتا بود؟

برای بررسی سلامت بدن بهتر است هر شش ماه یکبار حتی زمانیکه ظاهرا سالم هستید، آزمایش چکاپ را انجام دهید. با توجه به اینکه با استفاده از ازمایش چکاپ سلامت اندام ها و فاکتورهای دیگری از بدن مورد بررسی قرار می گیرند و چکاپ مجموعه گسترده ای از ازمایشات مختلفی است، لذا رعایت شرایط ازمایش قبل از انجام چکاپ از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که تعیین کننده میزان دقت این آزمایش و صحت نتیجه نهایی است.

شرایط قبل از آزمایش چکاپ در واقع مجموعه مواردی هستند که بایستی قبل از انجام چکاپ، انها را رعایت کرد تا جواب آزمایش قابل اطمینان باشد.

برخی از آزمایشات نیاز به مدت زمانی مشخصی برای ناشتایی دارند و ممکن است تحمل این ساعات ناشتایی برای برخی افراد دشوار باشد. شما میتوانید با مراجعه به صفحه ی بهترین زمان برای آزمایش چکاپ چه موقع است؟ مراجعه کنید تا بیشتر بتوانید به حقیقی بودن جواب آزمایش خود کمک کنید.

در آزمایش چکاپ:

آزمایش قند خون، آزمایش های چربی خون (کلسترول، تری گلیسرید)، شمارش کامل سلول های خون CBC (برای بررسی کم خونی ها و اختلالات گلبول های سفید و پلاکت) و اندازه گیری الکترولیت های خون (شامل سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و….. ) و عملکرد کبد (شامل بیلی روبین، آنزیم های کبدی، تست های هپاتیت GCT) و عملکرد کلیه (شامل اندازه گیری اوره، کراتیتن) و آزمایش ادرار و مدفوع و غیره  مورد بررسی قرار می گیرند.

برای چکاپ کاملHow many hours should you fast for a complete checkup?

همه آزمایش ها نیاز به آمادگی قبلی ندارند اما بیشتر آزمایش ها نیازمند امادگی های قبلی هستند. منظور از ناشتایی این است که: :

نباید طی ۸-۱۲ ساعت قبل از انجام آزمایش غذا بخورید .

نباید طی ۸-۱۲ ساعت قبل از آزمایش مایعات مانند چای، قهوه، ابمیوه های صنعتی و….. بنوشید اما مجاز به مصرف اب هستید.

نباید طی ۸-۱۲ ساعت قبل از آزمایش آدامس، شکلات، ترکیبات نعناع دار، شربت های سینه یا قرص های نرم کننده گلو استفاده کنید.

بهتر است یک هفته بعد از اتمام دوره مصرف انتی بیوتیک چکاپ انجام شود.

باید ها و نباید های چکاپ

برای چکاپ کامل چی بخوریم؟

ممکن است برای انجام آزمایش چکاپ پزشک رژیم غذایی خاصی را برای شما توصیه کند که این رژیم با توجه به نوع آزمایش متفاوت است، برای مثال:

برای اندازه گیری نیتروژن اوره خون (BUN) باید حداقل ۲ تا ۳ روز قبل از انجام آزمایش از مصرف گوشت زیاد خودداری کنید.

مصرف الکل تاثیر مستقیمی روی آنزیم‌های کبدی از جمله آلکالین فسفاتاز، SGOTو SGPTدارد، بنابراین قبل از چکاپ انزیم های کبدی از مصرف الکل جلوگیری شود.

برای اندازه گیری میزان آهن خون، شب قبل از آزمایش نباید غذای غنی از آهن مانند قرص اهن، عدس، گوشت قرمز و …… مصرف کنید.

برای اندازه گیری میزان قند خون، شب قبل از ازمایش از مصرف بیش از انداره قندها پرهیز شود.

برای اندازه گیری میزان کلسترول خون می توانید یک هفته پیش از انجام آزمایش با مشورت پزشک، رژیم غذایی معمولی داشته باشید و منع مصرف چربی نداشته باشید.

کی چکاپ کامل بدهیم؟

برخی از آزمایشات نیاز به مدت زمانی مشخصی برای ناشتایی دارند و ممکن است تحمل این ساعات ناشتایی برای برخی افراد دشوار باشد. هنگام شب که شخص بیدار نیست، تحمل ناشتایی بسیار راحت تر است. بنابراین در بسیاری از موارد توصیه می شود که آزمایش چکاپ را صبح انجام دهید. علاوه براین نیز، صبح بدن در استاندارد ترین حالت ممکن خود است.

برای چکاپ کامل چکار کنیم؟

حفظ ارامش فرد نیز نقش بسزایی در نتایج ازمایش دارد، چرا که استرس فرد هنگام نمونه گیری می تواند باعث افزایش سطح قند خون، افزایش هموگلوبین خون و تغییرات در میزان هورمون های رشد، پرولاکتین، کورتیزول و …نیز شود. بنابراین توصیه می شود قبل از نمونه گیری ارامش خود را حفظ کنید.

برای چکاپ کامل چکار نکنیم؟

فعالیت شدید بدنی مانند ورزش و تحرک بدنی باعث افزایش هورمون های پرولاکتین، هورمون رشد و آنزیم کراتینین فسفوکیناز Reatine Phosphokinase (CPK) می شود. بنابراین توصیه می شود قبل از انجام آزمایش از تحرک زیاد و فعالیت های بدنی سنگین اجتناب کنید.

معاینه کامل بدن ضروری است زیرا به شما کمک می کند تا اقدامات لازم را برای پیشگیری یا تشخیص زود هنگام هر بیماری احتمالی انجام دهید. پس برای اطمینان و راحتی آزمایش چکاپ میتوانید به صفحه ی برای چکاپ به کجا مراجعه کنیم؟؟ وارد شوید تا بتوانید با خیال راحت ( حتی در منزل ) آزمایش چکاپ خود را انجام دهید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *