سلامت پوست و مو

راه های جلوگیری از ریزش مو

راه های جلوگیری از ریزش مو

هر تار موی سر شما بین ۳ تا ۵ سال عمر می کند. فولیکول های مو چرخه ای از رشد فعال، انتقال و استراحت دارند. ریزش مو زمانی اتفاق می افتد که چرخه رشد موهای شما مختل شود. ریزش مو بیشتر به دلیل ژنتیک شما ایجاد می شود و با افزایش سن در مردان و زنان شایع تر می شود. دومین علت شایع، تلوژن افلوویوم است. این حالت زمانی اتفاق می افتد که تعداد بیشتری از موهای شما وارد چرخه استراحت می شود و در طی آن می ریزد. تلوژن افلوویوم می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. فشار
  2. بارداری
  3. عوارض جانبی دارو
  4. سایر شرایط بهداشتی زمینه ای

چگونه از ریزش مو جلوگیری کنیم و سلامت مو را بهبود ببخشیم؟

  1. از مدل موهایی که موها را می کشد خودداری کنید.
  2. از ابزارهای حالت دهنده مو با حرارت بالا اجتناب کنید.
  3. موهای خود را با استفاده از مواد شیمیایی رنگ نکنید.
  4. از شامپویی استفاده کنید که ملایم و مناسب موهای شما باشد.
  5. از یک برس نرم ساخته شده از الیاف طبیعی استفاده کنید.
  6. نور درمانی با سطح پایین را امتحان کنید.

راه های پیشگیری از ریزش مو در زنان

ریزش مو در زنان معمولاً به دلایل زیر ایجاد می شود:

  1. ریزش مو با الگوی ژنتیکی زنانه (آلوپسی آندروژنتیک)
  2. بیماری تیرویید
  3. افزایش سن
  4. سایر شرایط هورمونی

حدود نیمی از زنان قبل از ۷۹ سالگی درجاتی از ریزش مو با الگوی زنانه را تجربه می کنند. اگر موهای خود را از دست می دهید، پزشک ممکن است برخی از درمان های زیر را برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو توصیه کند.

  1. روگین (مینوکسیدیل)
  2. آلداکتون (اسپیرونولاکتون) یا سایر داروهای ضد آندروژن
  3. داروهای ضد بارداری خوراکی
  4. مکمل های آهن، به خصوص اگر ریزش موی شما به کم خونی یا سیکل های قاعدگی شدید مرتبط باشد.

راه های پیشگیری از ریزش مو در مردان

ریزش مو در مردان بیشتر از زنان است. با توجه به انجمن ریزش مو آمریکا، حدود ۸۵ درصد از مردان تا زمانی که به ۵۰ سالگی می رسند، موهای نازک دارند. ریزش مو در مردان به طور معمول ناشی از ریزش مو با الگوی ژنتیکی مردانه است. اگر نگران ریزش مو هستید، پزشک ممکن است یک یا چند درمان زیر را توصیه کند:

  1. روگین (مینوکسیدیل)
  2. پروپشیا یا پروسکار (فیناستراید)
  3. پیوند واحد فولیکولی (FUT)، پیوند مو با بافت زیرین
  4. استخراج واحد فولیکولی (FUE)، پیوند مو تنها با فولیکول‌ها، بدون بافت پیوندی

درمان های خانگی برای ریزش مو

درمان های خانگی برای ریزش مو

اگر نگران ریزش مو هستید، ممکن است بخواهید یک درمان خانگی را امتحان کنید تا ببینید آیا می توانید از ریزش موهای خود جلوگیری کنید. مهم است که تشخیص داده شود و علت اصلی ریزش مو را پیدا کنید تا بتوانید به طور مناسب آن را درمان کنید.شما میتوانید از خدمات سایت لیما طلب استفاده نمایید.

مکمل ها

بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد مو مورد نیاز است. برخی از کمبودهای تغذیه ای به طور بالقوه می تواند منجر به ریزش مو شود. مکمل ویتامین D ممکن است به کاهش علائم ریزش موی ژنتیکی یا تلوژن افلوویوم کمک کند. مصرف مکمل آهن ممکن است به کاهش علائم در افرادی که دچار کمبود آهن هستند کمک کند. افرادی که آهن پایینی دارند نیز ممکن است از مکمل ویتامین C در صورت عدم دریافت کافی بهره ببرند. تحقیقات زیادی ارتباط بین ویتامین D کم و آلوپسی آره‌آتا، یک شکل تکه‌ای از ریزش مو ناشی از واکنش خود ایمنی را یافته‌اند. توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماری در صورت کمبود ویتامین D مکمل دریافت کنند. در حال حاضر شواهد کافی مبنی بر اینکه مکمل های زیر می تواند به ریزش مو کمک کند وجود ندارد:

  1. فلز روی
  2. ریبوفلاوین (ویتامین B2)
  3. اسید فولیک (ویتامین B9)
  4. ویتامین B12
  5. بیوتین
  6. ویتامین E

برخی از مطالعات دریافته اند که ویتامین A یا سلنیوم بیش از حد می تواند باعث ریزش مو شود، اما تحقیقات بیشتری لازم است. محققان به بررسی اینکه آیا مکمل آهن یا روی برای افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا فایده ای دارد یا خیر، ادامه می دهند. به یاد داشته باشید که مکمل ها را فقط از منابع قابل اعتماد خریداری کنید، زیرا توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) بررسی نشده اند.

روغن های مناسب مو

روغن های مناسب مو

اسانس ها عصاره های طبیعی تولید شده توسط گیاهان هستند. برخی از روغن های ضروری ممکن است خواصی داشته باشند که رشد مو را تحریک می کنند. روغن های ضروری که برخی افراد برای رشد مو استفاده می کنند عبارتند از:

  1. نعناع تند
  2. هیبیسکوس چینی
  3. جینسینگ
  4. جاتامانسی
  5. اسطوخودوس

ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر ممکن است با افزایش گردش خون و تغییرات ژنی به تحریک رشد مو کمک کند، اما شواهد بسیار محدودی در این زمان وجود دارد.

رژیم غذایی

رژیم غذایی شما می تواند بر ریزش مو تاثیر بگذارد. خوردن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها می تواند به مبارزه با علائم استرس اکسیداتیو کمک کند – عوامل محیطی که به فولیکول های مو آسیب می زند و به ریزش مو کمک می کند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ مانند توت فرنگی، زغال اخته، لوبیا و حبوبات، اسفناج و کلم پیچ منابع عالی آنتی اکسیدان هستند. شکر، چربی های فرآوری شده، مواد نگهدارنده و الکل همگی می توانند به استرس اکسیداتیو کمک کنند.

ترک سیگار

سیگار می‌تواند به سلول‌های موی شما آسیب برساند و فولیکول‌های مو را شکننده و به راحتی آسیب ببیند. برخی از مطالعات سیگار کشیدن را با افزایش میزان سفیدی زودرس و ریزش مو مرتبط دانسته اند.

چگونه از ریزش مو بعد از بارداری جلوگیری کنیم؟

بسیاری از زنان با تطبیق بدن با زندگی پس از بارداری دچار کم آبی، خستگی، استرس و کاهش سطح استروژن می شوند. این عوامل می توانند منجر به افزایش ریزش مو شوند. برخی از این ریزش مو اغلب به استرس و خستگی ناشی از بچه دار شدن مربوط می شود. این وضعیت موقتی است و باید ظرف یک سال پس از پایان بارداری برطرف شود.

در صورت شیردهی، رژیم غذایی سالم و اجتناب از مدل موی سفت که موها را از پوست سر می کشد، می توانید سعی کنید ریزش مو را بعد از بارداری با ادامه مصرف ویتامین های دوران بارداری خود به حداقل برسانید. متخصصان پوست استفاده از شامپوها و نرم‌کننده‌های سبک را توصیه می‌کنند.

چگونه از ریزش مو در طول شیمی درمانی جلوگیری کنیم؟

شیمی درمانی با حمله به سلول های سرطانی در بدن شما کار می کند. به عنوان یک عارضه جانبی، شیمی درمانی سلول هایی را که باعث رشد موهای شما می شوند، از بین می برد. معمولاً ۲ تا ۴ هفته پس از درمان موها شروع به ریزش می کنند. برخی از افراد ترجیح می دهند با تراشیدن موهای خود قبل از شروع درمان، برای این عارضه جانبی آماده شوند. بسیاری از مردم با این انتخاب راحت تر هستند. اما همه افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند در نتیجه تمام موهای خود از دست نمی روند. گاهی اوقات موها به سادگی نازک می شوند یا عقب می نشینند.

چه چیزی باعث ریزش مو می شود؟

چه چیزی باعث ریزش مو می شود؟

ریزش مو می تواند ناشی از عوامل ژنتیکی، تغییرات در سطح هورمون ها و برخی شرایط پزشکی باشد. ریزش موی ژنتیکی تا حد زیادی شایع ترین علت است که تا ۵۰ درصد منبع مورد اعتماد مردان و زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. سایر دلایل ریزش مو عبارتند از:

  1. زایمان اخیر
  2. شیمی درمانی
  3. آلوپسی آره آتا
  4. آلوپسی کششی، ریزش مو در اثر کشیدن
  5. سندرم تخمدان پلی کیستیک
  6. عفونت پوست سر
  7. عوارض جانبی دارو
  8. پسوریازیس پوست سر
  9. آلوپسی زخمی
  10. سیفلیس
  11. بیماری تیرویید
  12. کمبود مواد مغذی

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *