تغذیه سالم

لاکتوز چیست ؟

لاکتوز چیست ؟

 

لاکتوز نوعی قند است که در شیر و مشتقات آن یافت می شود، قندی که از دو مولکول گلوکز و یک مولکول گالاکتوز تشکیل شده است این قند برای نوزادان  پستانداران شیرده بسیار حیاتی است، زیرا توسط آنزیم لاکتاز در روده کوچک حیوانات هضم می شود. با این حال، برخی از افراد دچار عدم هضم لاکتوز هستند، وضعیتی به نام “عدم تحمل لاکتوز” که مستلزم اجتناب از محصولات حاوی لاکتوز یا استفاده از محصولات حاوی آنزیم لاکتاز برای کمک به هضم لاکتوز است.

علائم حساسیت به لاکتوزچیست ؟

علائم حساسیت به لاکتوزچیست ؟

علائم حساسیت به لاکتوز شامل تغییرات گوارشی مانند درد شکم، نفخ، اسهال و یا یبوست، تهوع و استفراغ می‌شود. علاوه بر این، ممکن است برخی افراد دچار سردرد، خستگی، بی‌خوابی، تهوع و یا افزایش وزن شوند. این علائم معمولاً پس از مصرف محصولات شیری و یا محصولات شامل لاکتوز زیاد می‌شود. در صورت تجربه هر یک از این علائم پس از مصرف محصولات شیری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

این حساسیت در نوزادان تازه متولد شده که با شیر مادر تغذیه میکنند  نیز دیده میشود .

محصولات ایجاد کننده حساسیت لاکتوز

محصولات ایجاد کننده حساسیت لاکتوز

محصولات شیری مانند شیر، پنیر، بستنی، ماست، کره، پودینگ و شکلات شیری ممکن است حاوی لاکتوز باشند. همچنین، برخی محصولات غذایی مانند نان، کیک، کلوچه و شیرینی نیز ممکن است شامل لاکتوز باشند. در صورت ابهام، بهتر است برچسب محصول را بررسی کنید .

 

آزمایش‌های تشخیص حساسیت به لاکتوز

چندین روش برای تشخیص ابتلا به عدم تحمل لاکتوز وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

تست تحمل لاکتوزدر قند خون

در این آزمایش سطح قند خون پس از مصرف لاکتوز اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح قند خون تحت تاثیر قرار نگیرد ممکن است به  به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید زیرا بدن قادر نیست لاکتوز را تجزیه و جذب کند.

آزمایش ژنتیک

این آزمایش علل ژنتیکی عدم تحمل لاکتوز را بررسی می‌کند.

تست اسیدیته مدفوع

این آزمایش اغلب برای نوزادان استفاده می‌شود و میزان اسیدی بودن  مدفوع را اندازه‌گیری می‌کند. نوزادانی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند PH  مدفوع پایین‌تری (اسیدی) دارند.

 

 

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *