آزمایش های پزشکی, چکاپ

امیکرون چیست؟

امیکرون چیست؟

کرونا آفریقا جنوبی یا امیکرون, آخرین سویه ویروس کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که سرتاسر جهان پخش شده, می باشد. ویروس کرونا در هر سویه خود جهش های ژنتیکی انجام می دهد که باعث می شود با سویه قبلی تفاوت های چشم گیری داشته باشد. بعضی از محققان اعتقاد دارندکه به دلیل جهش های زیادی که درپروتئین اسپایک اتفاق افتاده است, ممکن است ویروس, تأثیر واکسن را کم کند یا این جهش ها باعث اتصال ویروس به سلولهای بدن و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و در نتیجه برای برخی افراد که بیماری زمینه ای هم دارند, کشنده باشد. این جهش, اولین بار در ۲۴ نوامبر در آفریقای جنوبی و سپس در کشورهایی هم چون: بوتسوانا, هنگ کنگ, بلژیک, اسرائیل, انگلیس و آلمان به WHO گزارش شده است.

امیکرون در مقابل سویه های دیگر بخصوص دلتا, قابلیت کشندگیش کمتر است و نیازی به بستری شدن در مراکز درمانی ندارید. حس بویایی و چشایی هم در مقابل دلتا, کمتر رایج است اما این سویه در مقابل دیگر سویه ها شایع تر و مسری تر بوده است.

راه‌های انتقال ویروس کرونا کدم‌اند ؟

این ویروس بسیار مسری می باشد و شایع ترین راه انتقال آن از راه هوا و تنفس است. این ویروس برای چند دقیقه در هوا باقی می ماند و اگر در معرض آن قرار بگیریم, ممکن است این ویروس از طریق تنفس وارد ریه شما شود و اولین عضوی که از بدن شما را مورد حمله قرار میدهد, ریه می باشد. دگر راه های انتقال آن: سرفه و عطسه, تماس دست های آلوده به چشم ها, عدم رعایت فاصله مناسب با فرد بیمار, تماس با سطوح آلوده و … می باشد.

علائم امیکرون

علائم امیکرون چیست؟

۵ نشانه اصلی که در همه بیماران مبتلا دیده شده و ممکن است این علائم بسته به سیستم ایمنی هر شخص, سبک تر یا شدیدتر باشد. علائم اصلی بیماری شامل:

  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • گلودرد
  • بدن درد به خصوص در ناحیه کمر
  • عطسه و سرفه

مطالب مرتبط: آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

امیکرون چقدر نگران کننده می باشد؟

در حال حاضر, اطلاعات کاملی در مورد این نوع جهش در اختیار نیست اما بیشتر دانشمندان معتقد هستند که امیکرون شبیه به یک سرماخوردگی اما با علائم شدید تر می باشد. همانطور که گفته شد این بیماری نسبت به سویه های دیگر کشندگیش کمتر است اما سرایت پذیری به صورت ذاتی بسیار زیاد می باشد. در کرونا امیکرون, درگیری ریه بسیار خفیف است و نیازی به بستری شدن در مراقبت های ویژه(ICU) ندارد.

امیکرون و تزریق واکسن نوع سوم:

واکسن ها ویروس کشته شده یا ضعیف شده همان بیماری هستند اما توان ایجاد بیماری را ندارند. زمانی که واکسن تزریق می شود, گلوبول های سفید عامل بیماری زا را شناسایی و علیه آن پادتن ترشح میکند وقتی که شما به ویروس اصلی مبتلا شدید سیستم ایمنی بدن کاملا برای مبارزه با آن آماده می باشد. از آنجا که این بیماری هنوز ناشناخته است و اطلاعات ما کافی نیست. این بیماری طی این چند سال اخیر جهش های ژنتیکی بسیاری داشته و دائما اطلاعات ژنتیکی خود را تغییر می دهد. آخرین آمار از واکسیناسیون افراد نشان می دهد کسانی که دز بوستر یا دز سوم خود را دریافت کرده اند, در مقابل این بیماری بسیار محافظت می شود.

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا:

  • بعد از ورود به خانه بهتر است بلافاصله دست‌های خودمان را برای مدت ۲۰ ثانیه بشوییم.
  •  در صورتی که یکی از افراد نزدیک شما مشکوک به ابتلا به کرونا است فاصله حداقل ۱.۵ متری را با او رعایت کنید.
  • حتما از ماسک استفاده کنید.
  •  از حضور درمحیط سربسته و مملو از جمعیت خودداری کنید.

مطالب مرتبط: آزمایش چکاپ ویتامین در منزل

دوران قرنطینه امیکرون:

این سویه از ویروس کرونا به دلیل خفیف بودن, دوران قرنطینه کوتاه تری نسبت بقیه سویه ها داد. طبق نظر CDC, معمولا دوران قرنطینه این بیماری کاهش پیدا کرده و حدود ۱۰روز اعلام شده است.این مدت به این صورت است که ۵ روز اول بیماری باید در قرنطینه کامل باشید ولی ۵ روز بعدی اگر علائمی نداشتید می توانید با زدن ماسک و رعایت پروتکل بهداشتی دربعضی از مکان هایی که زیاد تجمع ندارد, رفت و آمد کنید.

ناقل بودن امیکرون

ناقل بودن امیکرون:

معمولا این سویه از کرونا, ۳ روز بعد از مبتلا شدنتان خودش را نشان میدهد و بستگی به سیستم ایمنی هر شخص, علائم در بعضی از افراد دیرتر بروز می کند. این ویروس در ناحیه دستگاه تنفسی زمان زیادی می ماند و به همین دلیل می تواند افراد بسیاری در زمان کوتاه تری مبتلا کند. به همین دلیل امیکرون نسبت به سایر سویه ها تکثیر و عفونت ایجاد میکند و سرایت پذیری آن بالاست.

مطالب مرتبط:چگونه جواب آزمایش چکاپ کامل را بخوانیم؟

راه های تشخیص کرونا:

  1. PCR: بهترین تست برای تشخیص می باشد. زیرا بطور مستقیم از گلو و بینی شما نمونه برداری می شود. این تست همه سویه های کرونا را تشخیص میدهد و میتوانید به جواب آن اعتماد کنید. با دو عدد سوآپ توسط متخصصای آزمایشگاه, از بافت داخلی درون دهان و بینی نمونه برداری می شود. معمولا جواب دهی آن ۲۴ ساعته میباشد.
  2.  تست رپید: تست سریع تشخیص کرونا می باشد که زمان لازم برای جواب ۱۵ دقیقه رقم میخورد. اما زیاد به جواب آن نمیتوان اعتماد کرد زیراکه این تست برای سویه های مخلف کرونا جواب معتبری نخواهد داد.
  3. آنتی بادی: زمانی که ویروس وارد بدن شما میشود, گلوبول های سفید خون, برای مقابله با آن پادتن ترشح میکند. این تست نشان میدهد در بدنتان پادتن ترشح شده یا خیر. کسانی که واکسن نزدند این تست کاربردی ندارد. با نمونه گیری وریدی توسط یک متخصص آزمایشگاه, ظرف ۲ الی ۳ روز جواب آن بارگذاری می شود.

بعضی از افراد, علائمی از خودتان دارید ولی جواب تست شما منفی شده. این منفی بودن به این معنی نیست که به بیماری مبتلا نشده اید. ممکن است خطایی رخ داده یا در زمان نامناسبی تست داده اید. زمان مناسب برای تشخیص بیماری, روز سوم الی پنجم می باشد.

سخن آخر

ممکن است این ویروس به این زودی از بین نرود و شاید هم جهش های ژنتیکی مختلف دیگری اتفاق بیافتد. از حضور در مکان های شلوغ پرهیز کنید و با رعایت پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک از این بیماری مصون باشید. واکسن های تایید شده سازمان بهداشتی را تزریق کنید تا بدنتان در مقابل این بیماری پادتن ترشح کند و از بدنتان محافظت کند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *