دسته‌بندی نشده

 Albumin چیست؟

آلبومین خانواده ای از پروتئین های کروی است که شایع ترین آنها آلبومین های سرم هستند. تمام پروتئین های خانواده آلبومین محلول در آب، به طور متوسط در محلول های نمک غلیظ محلول هستند. آلبومین ها معمولاً در پلاسمای خون یافت می شوند و با سایر پروتئین های خون تفاوت دارند زیرا گلیکوزیله نیستند. مواد حاوی آلبومین آلبومینوئید نامیده می شوند.

تعدادی از پروتئین‌های انتقال خون از نظر تکاملی در خانواده آلبومین‌ها مرتبط هستند، از جمله آلبومین سرم، آلفا فتوپروتئین، پروتئین اتصال دهنده به ویتامین D و آفامین. این خانواده فقط در مهره داران یافت می شود.

مطالب مرتبط:چکاپ قبل از ازدواج در منزل

آزمایش خون آلبومین چیست؟

آزمایش خون آلبومین میزان آلبومین خون شما را اندازه گیری می کند. سطوح پایین آلبومین می تواند نشانه ای از بیماری کبدی یا کلیوی یا بیماری دیگری باشد. سطوح بالا ممکن است نشانه کم آبی بدن باشد.

آلبومین پروتئینی است که توسط کبد شما ساخته می شود. آلبومین وارد جریان خون شما می شود و به جلوگیری از نشت مایع از رگ های خونی به بافت های دیگر کمک می کند. همچنین هورمون ها، ویتامین ها و آنزیم ها را در سراسر بدن شما حمل می کند. بدون آلبومین کافی، مایع می تواند از خون شما نشت کند و در ریه ها، شکم یا سایر قسمت های بدن شما جمع شود.

نام های دیگر: ALB، تست آلبومین سرم

 آزمایش خون آلبومین چه کاربردی دارد؟

آزمایش خون آلبومین چه کاربردی دارد؟

آزمایش خون آلبومین برای بررسی سلامت عمومی شما و بررسی میزان عملکرد کبد و کلیه ها استفاده می شود. اگر کبد شما آسیب دیده است یا تغذیه مناسبی ندارید، ممکن است کبد شما آلبومین کافی تولید نکند. اگر کلیه های شما آسیب دیده باشند، ممکن است اجازه دهند آلبومین بیش از حد از بدن شما از طریق ادرار خارج شود.

آزمایش خون آلبومین اغلب به عنوان بخشی از گروهی از آزمایش‌های خونی انجام می‌شود که آنزیم‌ها، پروتئین‌ها و سایر مواد ساخته شده در کبد شما را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایشات را تست های عملکرد کبد یا پانل کبد می نامند. آزمایش آلبومین همچنین ممکن است بخشی از پانل متابولیک جامع (CMP) باشد، گروهی از آزمایش‌های معمول خون که چندین ماده را اندازه‌گیری می‌کند.

مطالب مرتبط:چکاپ دوران حاملگی

چرا به آزمایش خون آلبومین نیاز داریم؟

پزشک شما ممکن است آزمایش آلبومین را به عنوان بخشی از معاینه منظم شما تجویز کند. این آزمایش ممکن است به عنوان بخشی از گروهی از آزمایشات عملکرد کبد یا یک پانل متابولیک جامع سفارش داده شود. همچنین در صورت داشتن علائم بیماری کبدی یا کلیوی ممکن است به این آزمایش نیاز داشته باشید.

علائم بیماری کبد عبارتند از:

  1. تهوع و استفراغ
  2. کمبود اشتها
  3. خستگی
  4. ضعف
  5. زردی
  6. تورم و یا درد شکم
  7. تورم در مچ پا و پاها
  8. ادرار تیره رنگ و یا مدفوع روشن
  9. خارش مکرر

علائم بیماری کلیوی عبارتند از:

  1. تورم در دست ها و پاها یا پف کرده پلک ها
  2. خشکی پوست، خارش یا بی حسی
  3. خستگی
  4. افزایش یا کاهش ادرار
  5. ادرار خونی یا کف آلود
  6. از دست دادن اشتها و کاهش وزن
  7. گرفتگی عضلات
  8. تهوع و استفراغ
  9. تنگی نفس
  10. مشکلات خواب
  11. عدم تمرکز

در برخی از انواع بیماری کلیوی، مانند بیماری مزمن کلیه، ممکن است تا مراحل بعدی علائمی نداشته باشید.

نحوه انجام آزمایش خون آلبومین و اقدامات لازم قبل از ان

برای آزمایش آلبومین خون نیازی به آمادگی خاصی ندارید. اگر پزشک آزمایش‌های خون دیگری را تجویز کرده باشد، ممکن است لازم باشد چندین ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید. اگر دستورالعمل خاصی برای دنبال کردن وجود دارد، پزشک به شما اطلاع خواهد داد. برخی از داروهای خاص ممکن است بر نتایج آزمایش شما تأثیر بگذارند، بنابراین به پزشک خود بگویید چه چیزی مصرف می کنید.

 مقدار نرمال خون آلبومین

 مقدار نرمال خون آلبومین

محدوده طبیعی ۴/۳ تا ۴/۵ گرم در دسی لیتر (۳۴ تا ۵۴ گرم در لیتر) است. بایستی توجه داشت که بازه ی مقادیر متوسط ​​بین آزمایشگاه های مختلف، متفاوت باشد

تفسیر نتایج مقدار خون آلبومین

آزمایش خون آلبومین به تنهایی نمی تواند یک بیماری را تشخیص دهد. پزشک شما معمولاً نتایج آزمایش آلبومین شما را با نتایج سایر آزمایشات برای تشخیص در نظر می گیرد.

سطح آلبومین پایین تر از حد طبیعی ممکن است نشانه ای از موارد زیر باشد:

  1. بیماری های کبدی، از جمله سیروز شدید، هپاتیت و بیماری کبد چرب
  2. بیماری کلیوی
  3. سوء تغذیه
  4. عفونت
  5. بیماری های گوارشی که شامل مشکلات استفاده از پروتئین از غذا می شود، مانند بیماری کرون و اختلالات سوء جذب
  6. احساس سوزش در بدن
  7. بیماری تیرویید
  • سطوح آلبومین بالاتر از حد طبیعی ممکن است نشانه کم آبی بدن باشد که ممکن است در اثر اسهال شدید یا سایر شرایط ایجاد شود.

مطالب مرتبط:چگونه جواب آزمایش چکاپ کامل را بخوانیم؟

کلام اخر

اگر سطح آلبومین شما در محدوده طبیعی نباشد، همیشه به این معنی نیست که شما یک بیمار هستید و نیاز به درمان دارید. برخی داروها از جمله استروئیدها، انسولین و هورمون ها می توانند سطح آلبومین را افزایش دهند. نخوردن می تواند بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت باعث کاهش زیاد آلبومین شود. سایر داروها، از جمله قرص های ضد بارداری، می توانند سطح آلبومین شما را کاهش دهند. مقدار آلبومین در دوران بارداری کمتر است.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *