آزمایش های پزشکی

آزمایشات قبل از جراحی بینی

آزمایشات قبل عمل بینی

برخی از افرادی که می خواهند عمل زیبایی بینی انجام دهند، نزدیک به زمان جراحی دچار اضطراب می شوند. اگرچه این امر عادی است، اما اگر بیمار آگاهی بیشتری نسبت به جراحی داشته باشد و آمادگی بیشتری برای آن داشته باشد، اضطراب قبل از جراحی کمتر خواهد بود. در این مقاله تمامی نکات و دستورالعمل های لازم برای جراحی ذکر می شود.

مشاوره و معاینه قبل از عمل

جراح باید وضعیت سلامتی شما را بررسی کند تا از آمادگی شما برای جراحی بینی مطمئن شود. در طول ویزیت قبل از جراحی، پزشک تمام سوابق پزشکی شما از جمله انحراف تیغه بینی، جراحی ها و هر بیماری دیگری که ممکن است بر روند جراحی تاثیر بگذارد را در نظر می گیرد. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به اختلالات خونی از جمله هموفیلی، گزینه مناسبی برای جراحی بینی نیستند.

معاینه ی جسم

معاینه فیزیکی یکی از مراحل آماده سازی برای جراحی بینی است که تاثیر مستقیمی بر نتیجه جراحی دارد. در معاینه فیزیکی، پزشک دریچه های بینی، اختلالات استخوانی و غضروفی، ضخامت پوست و غدد چربی را بررسی می کند. علاوه بر این، روش معمول تنفسی فرد مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا از طریق دهان یا بینی انجام می شود. این معاینات قبل از عمل به جراح کمک می کند تا برنامه ای مناسب برای جراحی ارائه دهد. پزشک این موارد را از طریق مشاهده و معاینه بصری بررسی می کند. اندازه گیری قد، وزن و فشار خون از معاینات لازم قبل از عمل جراحی بینی است.

مطالب مرتبط:چگونه جواب آزمایش چکاپ کامل را بخوانیم؟

تصویربرداری

پزشک یا دستیار او تصاویر با کیفیتی از بینی شما را از زوایای مختلف ثبت می کند. این تصاویر به ارزیابی بعد از عمل کمک می کند و همچنین ممکن است تصویربرداری در حین جراحی برای درک بهتر شکل بینی و گرفتن نتایج مطلوب ضروری باشد. تصاویر معمولا از هشت زاویه مختلف گرفته می شوند. شامل:

  1. زاویه قدامی
  2. زاویه جانبی سمت راست
  3. زاویه مایل راست
  4. زاویه جانبی چپ
  5. زاویه مایل به چپ
  6. زاویه پایه
  7. زاویه بالا
  8. زاویه دید جانبی با لبخند

به یاد داشته باشید که هنگام تصویربرداری نباید از هیچ نوع آرایش یا عینک استفاده کنید زیرا روی تصاویر نهایی تأثیر می گذارد. برای پیش بینی نتایج بالقوه، پزشک ممکن است تصاویر را با کامپیوتر دستکاری کند. شما همچنین می توانید در مورد نگرانی ها و نتایج مورد نظر خود با پزشک خود صحبت کنید.

قبل از جراحی بینی هرگز مشاوره قبل از عمل را لغو نکنید. در مورد نگرانی ها و انتظارات خود با جراح صحبت کنید. اگر عملکرد بینی شما مشکلی از جمله انحراف تیغه بینی یا سایر مشکلات تنفسی دارد، حتما قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید.

تصویربرداری

تست های قبل از جراحی بینی چیست؟

آزمایش خون

آزمایش خون یک آزمایش معمول قبل از عمل است که قبل از جراحی بینی نیز انجام می شود و فقط ۲۰ دقیقه طول می کشد. این آزمایش به سادگی با استفاده از یک نمونه کوچک از خون رگ از طریق یک سرنگ انجام می شود. پزشک از طریق نتایج آزمایش وجود هر نوع عفونت، کم خونی یا اختلال در انعقاد خون را می داند. معیارهای اندازه گیری شده در آزمایش خون شامل موارد زیر است:

  1. FBS برای در نظر گرفتن سطح گلوکز خون
  2. CBC برای تشخیص کم خونی
  3. PT و PTT برای جلوگیری از هرگونه خونریزی غیرقابل توضیح یا لخته شدن نامناسب خون
  4. احتمال ابتلا به هپاتیت و HIV

سایر معاینات که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

با توجه به نتایج آزمایش خون و وضعیت سلامت عمومی فرد، ممکن است قبل از جراحی نیاز به انجام آزمایش دیگری باشد. ممکن است پزشک برای بررسی وضعیت ریه ها اسکن اشعه ایکس و برای بررسی وضعیت قلب ECG تجویز کند.

الکتروکاردیوگرافی (EGC)

EGC یک آزمایش پزشکی است که عملکرد الکتریکی قلب را ثبت می کند. این آزمایش برای افراد بالای ۴۰ سال الزامی است. EGC ممکن است تعیین کند که آیا بیمار تا به حال سکته قلبی داشته است یا خیر. همچنین اطلاعاتی در مورد آستانه تحمل قلب ارائه می کند تا نشان دهد که آیا بیمار می تواند استرس ناشی از جراحی را تحمل کند یا خیر.

الکرتوکاردیو گراف

گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) – تست بارداری

برای زنانی که مشکوک به بارداری هستند، آزمایش بارداری یک الزام است. اگر فردی باردار باشد، جراحان معمولا عمل را به تعویق می اندازند.

تصویربرداری با اشعه ایکس از قفسه سینه

آزمایش اشعه ایکس معمولا برای افرادی که سیگار می کشند یا بیماری های تنفسی دارند تجویز می شود. این آزمایش اطلاعاتی در مورد وضعیت ریه های فرد و نحوه پاسخ ریه های وی به بیهوشی در اختیار پزشک قرار می دهد. جراحی بیمارانی که از ذات الریه یا سایر اختلالات تنفسی شدید رنج می برند ممکن است به تعویق بیفتد یا لغو شود.

اسکن توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن)

با توجه به شرایط و هدف جراحی، پزشک ممکن است بخواهد داخل بینی شما را با سی تی اسکن در نظر بگیرد. از طریق تصویربرداری پیشرفته سی تی اسکن، پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا فرد از عفونت سینوسی، پولیپ یا انحراف سپتوم رنج می برد یا خیر. در بیشتر موارد، پزشک مشکلات بینی را درمان می کند و به طور همزمان عمل جراحی را انجام می دهد.

مطالب مرتبط:چکاپ دوران حاملگی

معاینه روانی

بر اساس گزارش انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا (ASAPS)، برای بیمارانی که ممکن است وسواس بیشتری در مورد ظاهر خود داشته باشند، معاینه روانشناختی قبل از جراحی زیبایی از جمله جراحی زیبایی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، برخی افراد کمبود ظاهری خود را اغراق آمیز می کنند. آنها معمولاً هر مشکل بی اهمیت را بزرگتر می کنند. در اغلب موارد این افراد چندین عمل جراحی زیبایی توسط جراحان مختلف انجام داده اند. در چنین شرایطی، ارزیابی روانشناختی ممکن است به فرد کمک کند تا ظاهر خود را بدون انجام مداخلات جراحی بپذیرد.

معاینه روانی

نکاتی در مورد آمادگی قبل از انجام جراحی بینی

علاوه بر آزمایشات ذکر شده، مجموعه ای از نکات در جراحی بینی وجود دارد که به فرد کمک می کند تا جراحی را به بهترین نحو انجام دهد و بهترین نتیجه را بگیرد. قبل از رفتن به بیمارستان، اطلاعاتی در مورد تمام کارهایی که باید انجام دهید دریافت کنید.

آسپرین، ایبوپروفن و ویتامین E مصرف نکنید:

از دو هفته قبل از عمل، از مصرف برخی داروهای خاص مانند آسپرین، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، ناپروکسن (الوه) و سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و همچنین ویتامین E خودداری کنید، زیرا باعث خونریزی اضافی در حین جراحی می شوند. همچنین، شما نباید از مکمل های گیاهی و روغن ماهی استفاده کنید. این نوع داروها رقیق کننده خون هستند و در حین عمل باعث خونریزی اضافی می شوند. افراد فقط مجاز به مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک هستند.

یک هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید:

فرقی نمی کند که فرد سیگاری باشد یا در معرض دود سیگار دیگران قرار گرفته باشد. نیکوتین در طول زندگی عوارض جدی ایجاد می کند. با استعمال دخانیات، دی اکسید کربن روی عروق تأثیر منفی می گذارد و نیکوتین میزان اکسیژنی را که باید به قسمت های مختلف بدن برسد محدود می کند. این ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض در حین جراحی و تاخیر در بهبود زخم شود.

ناپدید شدن پوست، خطرات بیهوشی و حتی عفونت، از دیگر عوارض بالقوه نیکوتین هستند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، پزشک ممکن است ۲ تا ۳ هفته قبل از جراحی به شما توصیه کند که سیگار را ترک کنید. به عنوان یک اصل، هر چه زمان مصرف نیکوتین کمتر باشد، جراحی نتیجه بهتری خواهد داشت.

میزان مصرف پروتئین را افزایش دهید:

 

رژیم غذایی قبل از جراحی بینی بسیار مهم است و باید در زمانی که فرد برای جراحی آماده می شود جدی گرفته شود. توصیه می شود از غذاهایی با پروتئین بسیار غنی مانند تخم مرغ، گوشت، سویا و مرغ استفاده کنید. پروتئین روند بهبودی را بهبود می بخشد و به بیماران کمک می کند تا بر آسیب های جراحی غلبه کنند.

مطالب مرتبط:چکاپ قبل از ازدواج در منزل

از شب قبل از عمل چیزی نخورید و ننوشید:

جراح ممکن است از شما بخواهد که قبل از جراحی ناشتا باشید. معمولاً از بیماران خواسته می شود که بعد از نیمه شب قبل از عمل چیزی نخورند، زیرا در صورت خالی بودن معده، عمل جراحی ایمن تر خواهد بود. دلیل آن این است که در زمان بیهوشی، بدن نمی تواند از ورود محتویات معده به ریه ها جلوگیری کند و در نتیجه مشکلات تنفسی ایجاد می کند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *