سلامت جنسی

کاپ قاعدگی

کاپ-قاعدگی

کاپ قاعدگی:

امروز برای خانم ها تنوع محصولات بهداشتی بسیار زیاد شده و فقط به نوار بهداشتی ختم نمیشود. یکی از رایج ترین و پر طرف دارترین محصول بهداشتی, کاپ قاعدگی می باشد. کاپ قاعدگی در سایزهای کوچک و بزرگ وجود دارد. قبل از استفاده از این محصول باید به یک سری از نکات بهداشتی توجه کنید.

مطالب مرتبط:آزمایش HDL 

کاپ قاعدگی چیست؟

در دوران قاعدگی میتوانید از کاپ قاعدگی یا فنجان قاعدگی استفاده کنید. یکی از دلایلی که این محصول را برای خانم ها پرطرفدار کرده, میزان خونی است که در خود جمع میکند. به همین دلیل اکثر خانم ها این محصول را جایگزین نوار بهداشتی می کنند. کاپ قاعدگی به شکل یک قیف کوچک انعطاف پذیر در واژن قرار می گیرد. جنس این قیف لاستیک یا سیلکونی می باشد. دو نوع کاپ قاعدگی داریم: یکبار مصرف و چندبار مصرف. یکی از حسن های استفاده از کاپ قاعدگی این است که نیاز نیس زود به زود آن را عوض کنید. خانم ها میتوانند کاپ قاعدگی را با توجه به خونریزی قاعدگیشان هر ۶ الی ۱۲ ساعت عوض کنند. اگر از نوع یکبار مصرف استفاده میکنید, پس از تعویض,  آن را دور بیاندازید.

نحوه ی انتخاب سایز کاپ قاعدگی

نحوه ی انتخاب سایز کاپ قاعدگی:

کاپ قاعدگی را میتوانید از داروخانه تهیه کنید. ابتدا با پزشک مشورت کنید سپس سایز مناسب خود را تهیه کنید. پزشک مربوطه برای تعیین سایز کاپ قاعدگی مناسبتان, موارد زیر را در نظر می گیرد:

سن, میزان خونریزی, گنجایش کاپ قاعدگی, میزان انعطاف پذیری کاپ, قدرت عضلات لگن و ظرفیت زایمان طبیعی.

معمولا سایز کوچک کاپ قاعدگی برای سنین زیر ۳۰ سال توصیه نمی شود زیرا زایمان طبیعی نداشته اند و میزان خونریزی سبک تری دارند و سایز بزرگ, برای سنین بالای ۳۰ سال که میزان خونریزی شدید تر و زایمان طبیعی داشتند, توصیه میشود.

طرز استفاده از کاپ قاعدگی:

طرز استفاده از کاپ قاعدگی:

پس از تعیین سایز مناسبتان, نوبت به روش استفاده درست از کاپ قاعدگی می پردازیم:

  1. دست هایتان را خوب بشویید و ضدعفونی کنیم.
  2. کاپ قاعدگی را مرطوب کنید. اگر بار اولتان است, مرطوب کردن کاپ بهتون کمک میکند تا راحتر آن را وارد واژن کنید.
  3.  کاپ قاعدگی را از وسط تا کنید و طوری در دست بگیرید که لبه اش به سمت بالا باشد.
  4. حالا کاپ را, درحالتی که لبه ی آن رو به بالا  قرار دارد, وارد واژنتان کنید.
  5. اکنون کاپ باز می شود و مانند ظرفی, جلوی خونریزی را میگیرد.

اگر کاپ را درست داخل واژن قرار دهید, اصلا وجودش را حس نمیکنید و موجب آزارتان نخواهد شد.

مطالب مرتبط:تست تری گلیسیرید چیست؟

چه زمانی کاپ قاعدگی را از واژن خارج کنیم؟

خارج کردن کاپ قاعدگی بستگی به میزان خونریزیتان دارد. هر ۶ الی ۱۲ ساعت می توانید آن را عوض کنید. حواستان باشد اگر بیشتر از ۱۲ ساعت بگذرد, خون سرازیر میشود و باید سریع تخلیه شود.

چگونه کاپ قاعدگی را از واژن خارج کنیم؟

برای بیرون آوردن کاپ, کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

  1. دست هایتان را خوب بشویید و ضدعفونی کنید.
  2.  انگشتان را وارد واژن کنید. دنباله کاپ را به آرامی بیرون بکشید.
  3. پایه ی فنجان را فشار دهید تا آزاد شود سپس آن را به سمت پایین بکشید.
  4. کاپ را در توالت یا روشویی خالی کنید.

مراقبت از کاپ قاعدگی:

کاپ های قاعدگی چند بار مصرف باتوجه به میزان مراقبت شما, از ۶ ماه تا ۱۰ سال دوام می آورد. کاپ قاعدگی را قبل از استفاده مجدد, حتما به خوبی شست و شو دهید و تمیز کنید و در روز میتوانید حداقل ۲بار آن را تخلیه کنید. کاپ قاعدگی یکبار مصرف هم بعد از بیرون آوردن سریعا دور بیاندازید.

مزایای استفاده از کاپ قاعدگی:

  • مقرون به صرفه است: میتوانید یک کاپ قاعدگی چندبار مصرف را تا مدت ها استفاده کنید اما نوار بهداشتی و تامپون یکبار مصرف می باشد.
  • ایمن است: کاپ قاعدگی خون را جمع میکند اما نوار بهداشتی آن را جذب میکند. از این رو در استفاده از این محصول دیگر در خطر ابتلا به سندروم شوک سمی(TSS) نیستید.
  • ظرفیت کاپ قاعدگی: خون بیشتری در خود نسبت به سایر محصولات بهداشتی نگه میدارد. یک کاپ قاعدگی گنجایش حدودا ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم خون را نگه میدارد.
  • به محیط زیست آسیب نمی رساند: از کاپ قاعدگی برای مدت طولانی و همینطور چندبار میتوان استفاده کرد. پس زباله کمتری را وارد محیط زیست می کنید.
  • باعث بوی ناخوشایند نمی شود: سایر محصولات بهداشتی خون خارج شده از بدن را در معرض هوا قرار می دهند و بوی بدی از خود تولید میکند اما کاپ قاعدگی داخل واژن است و خون در معرض هوا قرار نمیگیرد. در نتیجه از ایجاد بوی بد جلوگیری میکند.
  • می توانید رابطه جنسی داشته باشید: بدلیل انعطاف پذیری برخی کاپ های قاعدگی, برای برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی مشکلی پیش نمی آید.

مطالب مرتبط:تست Chol  چیست؟

معایب استفاده از کاپ قاعدگی:

  • احساس نا خوشایندی از درآوردن کاپ قاعدگی داشته باشید.
  • استفاده نادرست از سایز مناسبتان.
  • بروز حساسیت آلرژیک.
  • بروز خارش در واژن.
  • احتمال افزایش عفونت های واژنی.

چه کسانی نباید از کاپ قاعدگی استفاده کنند؟

کاپ قاعدگی برای همه مناسب نیست. کسانی که افتادگی رحم, آلرژی به لاستیک, سابقه ابتلا به سندروم شوک سمی, اخیرا زایمان یا سقط داشتند, نباید از کاپ قاعدگی استفاده کنند. همچنین کسانی که هیچگاه رابطه جنسی نداشتند و پرده بکارت برایشان اهمیت دارد, توصیه میشود از کاپ قاعدگی استفاده نکنند.

کلام آخر:

کاپ قاعدگی روز به روز طرفداران بسیاری پیدا میکند. اگر در ابتدا با یک پزشک مشورت کنید و هنگام استفاده از کاپ به نکات بهداشتی کاملا توجه کنید, میتوانید از این محصول به خوبی استفاده کنید. پیش از انتخاب این محصول, تمام جوانب را در نظر بگیرید و با توجه به معایب و مزایا و توصیه های یک متخصص, انتخابی درست و آگاهانه انجام دهید.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *