آزمایش های پزشکی, چکاپ, داخلی, عفونی, قلب و عروق

تفسیر آزمایش خون قلب

تفسیر آزمایش خون قلب

آزمایشات مربوط به قلب شامل بررسی فاکتورهایی مانند نوار قلب ، ضربان قلب، فشار خون، سطح کلسترول، تری‌گلیسرید، کراتینین، اوره و سایر نشانگرهایی است که می‌تواند نشان دهنده عملکرد قلب و عروق باشد. رنج نرمال هر یک از این فاکتورها بسته به سن، جنس و وضعیت سلامت فرد متفاوت است و پزشک معالج با توجه به شرایط هر فرد، محدوده رنج نرمال آن را تعیین می‌کند. عموماً آزمایش چکاپ قلب در صورت نیاز به تشخیص بیماری‌های قلبی توسط متخصص قلب و عروق تجویز می‌شود.

کلسترول خون

سطح کلسترول خون با آزمایش خون اندازه گیری می شود. رنج نرمال سطح کلسترول خون بسته به سن، جنس و وضعیت سلامت فرد متفاوت است. به طور کلی، سطح کلسترول خون کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) به عنوان نرمال در نظر گرفته می شود. اما باید توجه داشت که پزشک معالج با توجه به شرایط هر فرد، محدوده رنج نرمال آن را تعیین می کند. سطح کلسترول خون بالا می تواند علامت بیماری های قلبی-عروقی باشد.

تفسیر آزمایش خون قلبتری گلیسرید خون

سطح تری گلیسرید، کراتینین و اوره خون نیز با آزمایش خون اندازه گیری می شود. رنج نرمال سطح تری گلیسرید بسته به سن، جنس و وضعیت سلامت فرد متفاوت است. به طور کلی، سطح تری گلیسرید کمتر از ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) به عنوان نرمال در نظر گرفته می شود.

کراتینین خون

رنج نرمال سطح کراتینین در خون بسته به جنس و سن فرد متفاوت است. به طور کلی، سطح کراتینین در خون باید کمتر از ۱.۲ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) در مردان و کمتر از ۱.۰ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) در زنان باشد.

اوره خون

رنج نرمال سطح اوره در خون نیز بسته به جنس و سن فرد متفاوت است. به طور کلی، سطح اوره در خون باید کمتر از ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) در مردان و کمتر از ۳۵ میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) در زنان باشد. با این حال، باید توجه داشت که پزشک معالج با توجه به شرایط هر فرد، محدوده رنج نرمال آن را تعیین می کند. تفسیر آزمایش خون قلب

CPK-2 تفسیر آزمایش آنزیمی ارزیابی عملکرد قلب

آزمایش CPK-2 (Creatine Phosphokinase-2) برای اندازه گیری سطح آنزیم CPK-2 در خون انجام می شود. این آزمایش بیشتر برای تشخیص احتمالی حمله قلبی و یا آسیب به عضلات قلبی استفاده می شود. سطح CPK-2 در خون در صورتی که بیش از حد نرمال باشد، ممکن است نشان دهنده آسیب به عضلات قلبی باشد.   در صورتی که سطح CPK-2 در خون بیش از حد نرمال باشد، ممکن است نشان دهنده وجود حمله قلبی یا آسیب به عضلات قلبی باشد. در این صورت، نیاز به پیگیری سریع و درمان مناسب دارید. بنابراین، در صورتی که جواب آزمایش CPK-2 در محدوده خطر باشد، پزشک شما ممکن است برای تعیین دقیق تر علت آن و نیز تعیین درمان مناسب، آزمایش های دیگری را نیز تجویز کند.

تروپونین قلبی

آزمایش تروپونین برای تشخیص حمله قلبی و آسیب به عضلات قلبی تجویز می شود. تروپونین یک پروتئین است که در عضلات قلبی وجود دارد و در صورتی که عضلات قلبی آسیب ببینند، سطح آن در خون افزایش می یابد. بنابراین، اندازه گیری سطح تروپونین در خون می تواند به پزشکان کمک کند تا با اطمینان بیشتری تشخیص دهند که آیا شخص دچار حمله قلبی شده است یا خیر. همچنین، این آزمایش ممکن است در پیگیری درمان حملات قلبی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

نرمال رنج تروپونین خون چقدر است ؟

معمولاً، محدوده طبیعی سطح تروپونین در خون کمتر از ۰.۰۳ نانوگرم بر میلی لیتر است. با این حال، این مقدار ممکن است در برخی از آزمایشگاه ها و با استفاده از روش های مختلف اندازه گیری متفاوت باشد. برای تشخیص حمله قلبی، پزشکان به طور معمول سطح تروپونین را در طی چندین ساعت پس از شروع علائم بررسی می کنند و در صورت وجود افزایش قابل توجه آن، تشخیص حمله قلبی را تأیید می کنند.

تفسیر آزمایش تروپونین (Troponin)

همانطور که در قسمت قبلی خواندید، رنج نرمال و میزان طبیعی پروتئین تروپونین در خون باید کمتر یا مساوی ۰.۰۴ نانوگرم در میلی لیتر (ng/mL) باشد. این آزمایش در حالاتی انجام می شود که پزشک معالج به احتمال بروز سکته یا حمله قلبی در شما شک کرده باشد. در صورتی که این عدد از میزان طبیعی خود بیشتر باشد اقدامات اولیه درمانی شما شروع خواهد شد.

نتیجه آزمایش تروپونین مثبت به این معنی است که این پروتئین در بدن شما بیش از میزان نرمال است و حمله قلبی در شما رخ داده است. در مقابل، نتیجه منفی به این معنی است که میزان آن در بدنتان در حد طبیعی بوده و این احتمال تشخیص حمله قلبی را در شما کمتر می کند. مگر این که نشانه ها و علائم دیگری دال بر رخ داد این اتفاق وجود داشته باشند.

آنزیم قلب باید چقدر باشد؟ (تفسیر آزمایش آنزیم های قلبی)

در آزمایش های قلب، بررسی میزان آنزیم های تروپونین موجود در خون می تواند به ما نشان دهد که آیا حمله قلبی رخ داده است یا خیر. در حالت عادی و در فرد سالم میزان این آنزیم ها به قدری پایین است که تشخیص آن ها در آزمایش خون امکان پذیر نخواهد بود. پس در نتیجه اگر نتیجه ی آزمایش آنزیم قلب شما مثبت بود به معنای وجود مقادیر بالای تروپونین و بروز حمله قلبی است.

هرچه این عدد بالاتر باشد یعنی شدت این حمله بیشتر بوده و احتمال آسیب های جدی نیز بیشتر بوده است. البته نتیجه این آزمایش بلافاصله پس از بروز حمله قلبی ممکن است منفی باشد و به همین علت گاها برای اطمینان بیشتر، چند ساعت بعد مجددا آزمایش تکرار می شود.

تست CK چیست؟

آزمایش کراتینین کیناز (CK) نیز برای تشخیص حمله قلبی و آسیب به عضلات قلبی مورد استفاده قرار می گیرد. CK نیز یک آنزیم است که در عضلات قلبی وجود دارد و در صورت آسیب به عضلات قلبی، سطح آن در خون افزایش می یابد. این آزمایش همچنین ممکن است در پیگیری درمان حملات قلبی مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی، انجام هر دو آزمایش تروپونین و CK با هم می تواند به پزشکان کمک کند تا تشخیص دقیقتری در مورد حمله قلبی بدهند.

تفسیر آزمایش خون قلبچگونه از قلب خود محافظت کنیم ؟

برای محافظت از قلب خود، می توانید این راه ها را دنبال کنید:  

  1. ورزش منظم: ورزش به عنوان یکی از مهمترین روش های پیشگیری از بیماری های قلبی شناخته شده است. ورزش منظم می تواند به افزایش قدرت قلب و عروق، کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید و کنترل وزن کمک کند.

 

  1. تغذیه سالم: خوردن غذاهای سالم و کاهش مصرف غذاهای چرب، نمک و قند می تواند به کاهش خطر بروز بیماری های قلبی کمک کند.

 

  1. کنترل فشار خون: بالا بودن فشار خون می تواند باعث افزایش خطر بروز بیماری های قلبی شود. برای کنترل فشار خون، می توانید از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید و سبک زندگی سالمی را دنبال کنید.

 

  1. کاهش استرس: استرس می تواند باعث افزایش فشار خون و تنش در قلب شود. برای کاهش استرس، می توانید از روش های مختلفی مانند یوگا، تمرین تنفسی و ماساژ استفاده کنید.

 

  1. ترک سیگار: سیگار می تواند باعث افزایش خطر بروز بیماری های قلبی شود. برای محافظت از قلب خود، بهتر است سیگار را کاملاً ترک کنید.

تفسیر آزمایش خون قلبعلت  بروز مشکلات قلبی چیست ؟

علل بروز مشکلات قلبی متنوع هستند و شامل عوامل ژنتیکی، عوامل رفتاری (مثل سیگار، نوشیدن الکل، نداشتن فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و استرس)، بیماری های دیگر (مثل دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماری های تنفسی) و عوامل محیطی (مثل آلودگی هوا و مواد شیمیایی) می شود. در هر صورت، اهمیت پیشگیری از بروز مشکلات قلبی از طریق رعایت سبک زندگی سالم و مراجعه به پزشک برای بررسی دوره ای سلامت قلب چکاپ روتین خون  بسیار مهم است.

عکس برگه آزمایش بیماری های قلبی

عکس برگه آزمایش بیماری های قلبی

آزمایش ها و تست های مختلفی برای تشخیص و درمان انواع بیماری های قلبی و عروقی وجود دارند. از متداول ترین آزمایش های بیماری های قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تست نوار قلب

برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب فرد بیمار استفاده می شود. با لیماطب می توانید تست نوار قلب در منزل بگیرید.

  • اکوی قلب

تصویری از دریچه ها و عضلات قلب شما در اختیار پزشک قرار می دهد.

  • سونوگرافی کاروتید

برای تصویر برداری از شریان های کاروتید در دو طرف گردن استفاده می شود.

  • اشعه ایکس قفسه سینه

برای تعیین علت تنگی نفس یا درد های قفسه سینه کاربرد دارد.

  • سی تی اسکن قلب

برای اسکن رگ های خونی و عروق کرونر استفاده می شود.

  • ام آر آی

برای ارزیابی آناتومی و عملکرد قلب استفاده می شود و خاصیت آن عدم استفاده از اشعه هاست.

  • هولتر مانیتورینگ قلب

این کار یعنی ضبط  مداوم نوار قلب بیمار در طول ۲۴ ساعت.

  • آزمایش های تهاجمی

در صورتی که آزمایش های غیر تهاجمی نتیجه مطلوب را نداشته باشند از این روش ها استفاده می شود.

  • بیوپسی

در این روش نمونه کوچکی مستقیما از بافت قلب برای انجام آزمایش گرفته می شود.

  • آنژیوگرافی

یکی از تست های با استفاده از اشعه x است که برای تشخیص گرفتگی سرخرگ های کرونری استفاده می شود.

هر کدام از این آزمایش ها و تست ها در مواقع خاصی کاربرد دارند و در صورت نیاز توسط پزشک متخصص شما تجویز می شوند.

برای دریافت خدمات تست سلامت قلب در خانه با لیماطب در ارتباط باشید.

چکاپ قلب با لیما طب

اگر دچار مشکلات قلبی هستید میتوانید با ثبت درخواست از طریق سایت لیماطب و یا تماس با شماره ۰۲۱-۴۴۴۴۳۱۴۸ یا ۰۲۱-۴۴۶۱۲۷۱۲ درخواست انجام آزمایش در منزل و یا محل کار خود را بدهید تا از شر آلودگی هوا و ترافیک در امان باشید .

[gravityform id="7" title="true"]

author-avatar

درباره دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *