سلامت عمومی

علائم تب یونجه

علائم تب یونجه

تب یونجه نام رایج رینیت آلرژیک است. تب یونجه در اثر تماس بینی و یا چشم ها با آلرژن های محیطی مانند گرده ها (علف ها، علف های هرز یا درختان)، کنه گرد و غبار، کپک ها و شوره حیوانات ایجاد می شود. بیشتر مردم تب یونجه را با فصل بهار مرتبط می دانند، زمانی که گرده های چمن موجود در هوا در اوج هستند. این بیماری به عنوان رینیت آلرژیک فصلی یا تب یونجه بهاره شناخته می شود. با این حال، تب یونجه ممکن است در هر زمانی از سال رخ دهد.

هنگامی که علائم در تمام طول سال رخ می دهد، به آن رینیت آلرژیک دائمی می گویند. رینیت آلرژیک دائمی معمولاً در اثر واکنش به عوامل حساسیت زا مانند کنه های گرد و غبار خانگی، کپک ها، شوره حیوانات یا آلرژن های شغلی ایجاد می شود. شما میتوانید از خدمات سایت لیما طلب استفاده نمایید.

علائم تب یونجه

نشانه تب یونجه

برخی از علائم و نشانه های فوری تب یونجه عبارتند از:

  1. آبریزش بینی
  2. خارش بینی
  3. عطسه کردن
  4. چشم های خارش دار و آبریزش

در برخی موارد، علائم تب یونجه می‌تواند آنقدر شدید باشد که فرد نتواند بخوابد یا تمرکز کند و ممکن است احساس خستگی یا ناخوشی کند. تب یونجه یک واکنش آلرژیک است. بینی شما به عنوان یک فیلتر عمل می کند. موها و مخاط ریز که مجرای بینی را پوشانده اند، گرد و غبار، گرده ها و سایر ذرات میکروسکوپی را به دام می اندازند. فرد مبتلا به تب یونجه به برخی از ذراتی که در بینی گیر می کند، مانند گرده، حساسیت دارد.

یک واکنش آلرژیک به این معنی است که سیستم ایمنی با یک ماده بی ضرر به گونه ای برخورد می کند که گویی خطرناک است و “حمله” را آغاز می کند. مجرای بینی ملتهب می شود و مخاط بیشتری تولید می شود.

تب یونجه خود را مدیریت کنید

تب یونجه خود را مدیریت کنید:

شناسایی آلرژن یا آلرژن های ایجاد کننده علائم، بخش مهمی از مدیریت تب یونجه است. در برخی موارد ممکن است علت واضح باشد، اما در برخی دیگر، پزشک باید سابقه پزشکی شما را همراه با نتایج آزمایش‌های آلرژی (آزمایش‌های پوستی یا آزمایش‌های خون IgE اختصاصی آلرژن) در نظر بگیرد که ممکن است نیاز به ارجاع به متخصص داشته باشد. برخی از داروها ممکن است به تسکین علائم تب یونجه کمک کنند . این داروها عبارتند از:

قرص های آنتی هیستامین، شربت ها، اسپری های داخل بینی و قطره های چشمی (غیر آرام بخش): به کاهش علائم (عطسه، خارش و سوزش چشم) کمک می کند. علاوه برای، این داروها در کنترل انسداد شدید بینی موثر نیستند. مزیت آنتی هیستامین ها انعطاف پذیری آنهاست، زیرا می توانید در صورت بروز مشکل از آنها استفاده کنید و در صورت بهبودی از مصرف آنها اجتناب کنید. قطره های چشمی آنتی هیستامین می تواند در کنترل آبریزش چشم های ناشی از آلرژی مفید باشد.

اسپری های کورتیکواستروئید داخل بینی (INCS): این اسپری های بینی برای افرادی با علائم متوسط تا شدید استفاده می شود و یکی از موثرترین درمان ها برای رینیت آلرژیک است. این داروها را باید به طور منظم طبق دستورالعمل استفاده شوند تا موثر باشند. برندهای مختلف INCS از نظر قدرت و اثربخشی متفاوت هستند، بنابراین مهم است که برچسب ها را بخوانید و جزئیات را با داروساز یا پزشک خود بررسی کنید.

اسپری های ترکیبی کورتیکواستروئید داخل بینی و آنتی هیستامین: این اسپری ها برای افرادی که علائم متوسط تا شدید دارند نیز مفید هستند و مزایای ترکیبی هر دو دارو را دارند.

اسپری های ضد احتقان بینی: برای تسکین سریع مفید است، اما نباید بیش از چند روز استفاده شود زیرا استفاده طولانی مدت می تواند به پوشش بینی آسیب برساند. برخی از افراد نباید از داروهای ضد احتقان (مانند کسانی که باردار هستند یا فشار خون بالا دارند) استفاده کنند. قبل از استفاده از این داروها با پزشک عمومی یا داروساز خود صحبت کنید.

ایمونوتراپی آلرژن (AIT): به عنوان حساسیت زدا نیز شناخته می شود. در این روش فرد را در معرض افزایش تدریجی مقادیر یک آلرژن برای بهبود تحمل و کاهش علائم قرار می دهد. این روش درمانی ممکن است شدت علائم تب یونجه را کاهش دهد. AIT فقط باید تحت نظارت یک متخصص ایمونولوژی بالینی یا آلرژی انجام شود.

تب یونجه و آسم شدید

برای جلوگیری یا محدود کردن علائم تب یونجه، قرار گرفتن در معرض آلرژن های شناخته شده را به حداقل برسانید.

به حداقل رساندن کنه گرد و غبار خانگی:

  1. ملحفه ها، روبالشی ها و سایر ملافه ها را هر هفته با آب گرم بشویید.
  2. تشک، بالش و لحاف را با روکش های مقاوم در برابر کنه گرد و غبار بپوشانید.
  3. پوست گوسفند یا زیره های پشمی را از تخت و اتاق خواب جدا کنید.
  4. اسباب بازی های نرم را از اتاق خواب خارج کنید.

کاهش شوره حیوانات خانگی:

  1. اطمینان حاصل کنید که حیوانات خانگی از اتاق خواب دور نگه داشته می شوند.
  2. حیوانات خانگی را بیرون نگه دارید.

به حداقل رساندن لکه ها:

  1. لکه های قابل مشاهده را با تمیز کردن با سفید کننده یا سایر پاک کننده های کاهش کپک بردارید.
  2. از تهویه طبیعی کافی، از جمله فن های استخراج کننده اطمینان حاصل کنید.
  3. از کار با کمپوست باغ، مالچ یا چمن زنی خودداری کنید.

کاهش گرده گل:

  1. در فصول گرده افشانی، به ویژه در روزهای بادی یا پس از رعد و برق در خانه بمانید.
  2. از فعالیت هایی که باعث قرار گرفتن در معرض گرده می شود، مانند چمن زنی اجتناب کنید.
  3. بعد از فعالیت در فضای باز که در معرض گرده زیاد است، دوش بگیرید.
  4. از عینک آفتابی استفاده کنید (میزان گرده ای که وارد چشم می شود را کاهش می دهد).
  5. ملافه و لباس را در داخل یا در خشک کن خشک کنید.

تب یونجه و آسم شدید

افزایش گرده چمن باعث افزایش آسم و تب یونجه می شود. همچنین احتمال آسم شدید را به همراه دارد. افراد مبتلا به تب یونجه، به ویژه آنهایی که خس خس سینه یا سرفه همراه با تب یونجه را تجربه می کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به آسم شدید باشند. آسم شدید می تواند ناگهانی، جدی و حتی تهدید کننده زندگی باشد. مدیریت صحیح تب یونجه می تواند به کاهش خطر ابتلا به آسم ناشی از رعد و برق کمک کند.

کلام آخر

تب یونجه یک واکنش آلرژیک به گرده است. هنگامی که این ذرات ریز با سلول‌هایی که دهان، بینی، چشم‌ها و گلو را پوشانده‌اند،تب یونجه یک واکنش آلرژیک به گرده است. هنگامی که این ذرات ریز با سلول‌هایی که دهان، بینی، چشم‌ها و گلو شما را پوشانده‌اند تماس پیدا می‌کنند، آنها را تحریک می‌کنند و باعث واکنش آلرژیک می‌شوند. تماس پیدا می‌کنند، سلولهای این نواحی را تحریک می‌کنند و باعث واکنش آلرژیک می‌شوند.

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *