سلامت عمومی

تشخیص تورم غدد لنفاوی

تشخیص تورم غدد لنفاوی

آزمایش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان برای افرادی که غدد لنفاوی متورم دارند، انجام داد. CBC یا شمارش کامل خون به ارزیابی سلامت کلی شما و تشخیص طیفی از اختلالات از جمله عفونت و لوسمی کمک می کند. از آنجایی که عفونت ها شایع ترین علت بزرگ شدن غدد لنفاوی هستند، پزشک به بررسی عفونت های احتمالی ایجاد شده در نزدیکی غدد لنفاوی متورم می پردازد. پزشک همچنین ممکن است آزمایش خون را برای بررسی علائم عفونت نیز تجویز کند. با این حال، آزمایش خون برای تشخیص قطعی لنفوم استفاده نمی شود.

گلبول های سفید خون که با عفونت مبارزه می کنند. تعداد کم گلبول های سفید خون می تواند به دلیل لنفوم یا سایر بیماری ها مانند یک اختلال خود ایمنی رخ دهد. لنفوم گاهی اوقات در خون به صورت افزایش غیرطبیعی تعداد گلبول های سفید نشان می دهد.

غدد لنفاوی سرطانی شده

غدد لنفاوی سرطانی شده

  1. نتیجه اسکن
  2. علائم
  3. تورم بدون درد در غدد لنفاوی گردن، زیر بغل یا کشاله ران
  4. خستگی مداوم
  5. تب
  6. عرق شبانه
  7. تنگی نفس
  8. کاهش وزن ناگهانی
  9. خارش پوست

اثر لنفوم بر WBC

افراد مبتلا به HL گاهی اوقات ممکن است شمارش خون غیرطبیعی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر لنفوم به مغز استخوان (جایی که سلول های خونی جدید ساخته می شود) حمله کند، ممکن است فرد مبتلا به کم خونی باشد (گلبول های قرمز کافی نیست). افزایش تعداد گلبول های سفید خون یکی دیگر از علائم احتمالی HL است، اگرچه ممکن است ناشی از عفونت نیز باشد.

شما میتوانید از خدمات آزمایشات و چکاب پزشکی در منزل استفاده نماییید.

 

غدد لنفاوی متورم

غدد لنفاوی متورم نشانه این است که سیستم ایمنی بدن شما در حال مبارزه با عفونت یا بیماری است. غدد لنفاوی متورم به احتمال زیاد خوش خیم هستند تا بدخیم. خوش خیم یعنی غدد لنفاوی حاوی سلول های سرطانی نیستند. بدخیم یعنی حاوی سلول های سرطانی هستند.

اندازه طبیعی غدد لنفاوی

در بزرگسالان، محدوده طبیعی لنفوسیت ها بین ۱۰۰۰ تا ۴۸۰۰ لنفوسیت در هر ۱ میکرولیتر خون است. در کودکان، محدوده طبیعی لنفوسیت ها بین ۳۰۰۰ تا ۹۵۰۰ لنفوسیت در هر ۱ میکرولیتر خون است. حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از گلبول های سفید خون شما لنفوسیت هستند.

روند بررسی لنفوم

روش آسپیراسیون مغز استخوان و بیوپسی شامل وارد کردن یک سوزن در استخوان لگن برای برداشتن نمونه ای از مغز استخوان است. نمونه برای جستجوی سلول های لنفوم تجزیه و تحلیل می شود. تست های تصویربرداری پزشک ممکن است آزمایش های تصویربرداری را برای جستجوی علائم لنفوم در سایر نواحی بدن شما توصیه کند.

نحوه تشخیص غدد لنفاوی متورم

افراد می توانند با فشار دادن ملایم اطراف برخی قسمت های بدن مانند گردن، بررسی کنند که آیا غدد لنفاوی آنها متورم شده است یا خیر. غدد لنفاوی متورم مانند برجستگی های نرم و گرد احساس می شوند و ممکن است به اندازه یک نخود یا انگور باشند که نشان دهنده التهاب هستند.

ویژگی های غدد لنفاوی متورم

غدد متورم در هر طرف گردن، زیر چانه و زیر بغل مانند توده‌های حساس و دردناک هستند. بهترین راه برای تشخیص زود هنگام لنفوم، توجه به علائم و نشانه های احتمالی است. یکی از شایع ترین علائم بزرگ شدن یک یا چند غدد لنفاوی است که باعث ایجاد توده یا برآمدگی در زیر پوست می شود که معمولاً دردناک نیست و اغلب نیز در گردن، زیر بغل یا کشاله ران یافت می شود.

تشخیص لنفوم

تشخیص لنفوم

ایمونوفنوتایپینگ، ایمونوهیستوشیمی یا فلوسیتومتری ازمایشاتی هستند که با تشخیص پروتئین هایی که گلبول های سفید را می سازند به تیم پزشکی کمک می کند تا نوع لنفوم شما را تشخیص دهد.

لنفوم و کاهش هموگلوبین

کم خونی یک ویژگی شایع در بیماران لنفوم تازه تشخیص داده شده با کم خونی مزمن است که به عنوان شایع ترین علت در این بیماران است. کاهش هموگلوبین در بیمارانی که مراحل پیشرفته تری از لنفوم دارند، به ویژه زمانی که مغز استخوان درگیر لنفوم باشد، شیوع بیشتری دارد.

لنفوم و افزایش پلاکت

افراد مبتلا به لنفوم ممکن است در معرض خطر بالاتری برای کاهش تعداد پلاکت باشند. ترومبوسیتوپنی ممکن است زمانی رخ دهد که پلاکت ها به مقدار خیلی کمی در مغز استخوان ساخته شوند یا بطور کامل از بین روند. در برخی موارد، بدن پلاکت ها را به عنوان بخشی از سیستم ایمنی نمی شناسد و به آنها حمله می کند. لنفوم هوچکین، سرطان خون، لنفوم غیر هوچکین و مولتیپل میلوما سرطان هایی هستند که با آزمایش خون تشخیص داده می شوند.

درمان لنفوم

درمان لنفوم

بیش از ۸۰ درصد از بیماران مبتلا به لنفوم هوچکین را می توان با رویکردهای درمانی فعلی درمان کرد. میزان درمان در بیماران جوان‌تر و کسانی که در مراحل اولیه بیماری مساعد دارند، بیشتر است و ۹۰ درصد احتمال درمان وجو دارد.

روند رشد غدد لنفاوی سرطانی

اگر غده لنفاوی سرطانی باشد، سرعت ایجاد و رشد توده بستگی به نوع لنفوم دارد. در لنفوم های با رشد سریع، توده ها می توانند در عرض چند روز یا چند هفته ظاهر شوند. در انواع با رشد کندتر، ممکن است ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد.

کلام اخر

شایع ترین علامت لنفوم غیر هوچکین تورم بدون درد در غدد لنفاوی است که معمولاً در گردن، زیر بغل یا کشاله ران است. غدد لنفاوی توده های بافتی به اندازه نخود هستند که در سراسر بدن یافت می شوند.

 

فرم درخواست خدمات

"*" indicates required fields

نام و نام‌ خانوادگی*

author-avatar

دکتر عبدالحسین ناصری

وی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و ده ها پروژه پژوهشی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با راهنمایی و نظارت ایشان صورت پذیرفته، دکتر ناصری از سال 1370 بعنوان هیئت علمی در دانشگاه مشغول به خدمت بوده و همچنین از سال 1373 تاکنون مدیریت آزمایشگاه بیمارستان های متعددی را عهده دار بودند، ایشان از سال 1396 تاکنون مدیرت آزمایشگاه بیمارستان های حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری تهران را بر عهده دارند. از سری نگارش های دکتر میتوان به کتب "دقیق ترین روش تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس" ، "بررسی چشمه ها و آب های گرم معدنی ایران" و ... اشاره کرد، لازم به ذکر است که نگارش "طرح جامع گردشگری سلامت کل کشور" نیز جز دستاورد های ایشان بوده است. Wikipedia.org isid.research.ac.ir irimc.org majlis.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *